Je kdo že iz Raba?
Mi smo prišli v ponedeljek. Plaža je OK, čeprav velikanska gužva, tako da mi prakticiramo obisk divjih plaž (Sturić, Dubac,…), kjer je maj ljudi in voda bolj čista. V 3 tednih sem se 2x kopala v campu.
Trajekt vozi na Krka 4x dnevno. Cena povratne karte (avto + osebje) je 500 kun. Mi smo koristili Jablanac – Mišnjak, cena enosmerne karte je ca. 130 kun.
Super, hvala za te informacije. In za novico o sprehajalni poti, ki jo bomo zagotovo izkoristili za sprehode z otroci.
Me veseli, da je pot iz Krka vzpostavljena, kako pa je bilo z vrsto oz. čakanjem ter koliko časa vozi, uf še eno vprašanje: ali so kakšne kabine da se skriješ pred npr slabim vremenom ali je to trajekt tipa kot vozi iz Jablanca?
Mislim, da je na teletekstu objavljen vozni red. Drag je ko pes, vozi 1 uro in pol, 4x na dan. Valbiska – Lopar. Trajekt je ta visok, spodaj je plac, imajo tv, sendviče, kavo…
Fino je da si malo prej tam, kot pri drugih linijah, ker se meni ne zdi velik trajekt…. sploj je bila pa gužva iz Loparja na krk.
Uf, sem ti fouš, da greste na morje. Meni je bilo letos po dolgem času na Hrvaškem enkratno. 3 tedne sonca in mivke, ter 23 minut dežja :). Ljudje so bili zelo prijazni, pohvale vredni. Ne pozabite na žajbljev med, jaz sem ga nakupila za celo zimo (čebelar stanuje na naslovu Lopar 566).
Upam, da poznate divje plaže. Malce se je treba zapeljati z avtom, potem pa 5 minut peš, pa ste tam. Se splača poizkusiti, če smo mi s tremi otroci prišli, ni vrag, da boste tudi vi.
Na recepciji zaprosi za karto Loparja, kjer imaš vse narisano.
Uživajte!!
Mi smo hodili na plažo Sturič, kjer prvič ni bilo potrebno plačati za parkiranje (povsod drugje so nas cepili za 10 kun), kot drugič pa nam je bila najbolj všeč. Letos smo prvič obredli vse plaže. Do plaže se pripelješ čez vas (za cerkvijo, ko greš proti trajektu Lopar-Krk zaviješ desno, potem pa glejte table Plaže(cca 1700m). Na koncu je kratek makadam in nekaj avtomobilov). Potem pa greste peš po potki, ki vodi skozi gozdiček, po 5 minutah hoje se pot odcepi levo (malce ožja) in nadaljujete po tej poti. Pridete na vrh skal, po katerih se spustite cca. 10 metrov in ste že na plaži. Pa ne pozabite na hrano in vodo, saj ne verjamem, da boste 2x hodili v enem dnevu na plažo. Desno imaš prostore, kjer je cel dan senca (kar pa na drugih divjih plažah skoraj ni).
Glede peš poti iz campa pa takole: na koncu campa (mimo čeških šotorov pod borovci) greš do ograje campa (vrata so sicer zaprta, ne pa zaklenjena), greš levo čez mostiček in po spodnji potki skozi gozd. Pot zgleda kot naša mulatera, po kateri prideš na Kredarico :)). Pot je krožna, vodi vas skozi točke, kjer je opis kamnov in fosilov,… razgled pa imaš na cel Lopar in Goli otok. Na vrhu se razcepi (levo greš do Supetarske drage – traja še dobro uro), če greš pa desno, pa po vrhu hriba nazaj do campa. Ta pot traja cela cca. 1 uro. Srečaš ogromno ovc, zajčkov,….
Forum je zaprt za komentiranje.