Dominikanska republika ali Kuba – najbolj ugodno?
Lepo pozdravljeni,
Zanima me s katero agencijo je najbolj ugodno letovat tja. Kako je tam konec junija ali konec avgusta? Ali je 14 dni dovolj? Radi bi si kaj pogledali – vandrali okoli kakšen teden dni, teden dni pa bi imeli za poležavanje na plaži. Imamo 4 leta starega sina. Slišala sem, da prenašajo tam komarji neko posebno mrzlico. Je potrebno za tja uživati kakšne tablete proti kakšni mrzlici za preventivo?
Hvala vsem, ki mi boste odgovorili in še enkrat lep pozdrav!
http://www.odklop.com/index.php?st=dominikanska
Tukaj je nekaj podatkov, pa tudi spremljaš lahko cene, kje se splača iti.
Naše poletje za nobeno od obeh držav ni prmerno, ker je to čas tropskih neviht in hurikanov. Ni nujno, da jih res doživiš, možnosti so pa. Tudi vročina je kombinirana z visoko zračno vlago.
Čisto moje osebno mnenje je, da majhni otroci ne uživajo na dolgih letalskih poletih. V 14 dneh lahko spoznaš Kubo, če zelo intenzivno potuješ.
nina4 – da naše poletje za na Kubo NI PRIMERNO, je pa bosa. Potem tudi potovanje v Slovenijo julija ni primerno, ker je to čas neviht in neurij. Ni nujno, da jih res doživiš, možnosti so pa (če te citiram).
Naj povem, da sem bila na Kubi v vseh letnih časih, pa je bilo vedno super. Lani septembra tudi z 2-letnikom, pa je super prenesel pot z letalom, kakor tudi samo potovanje.
Glede mrzlice pa – verjetno je avtorica prvega posta mislila na DENGE. V turističnih conah v sezoni močno zaplinjujejo, zato denge praktično ni. Drugače pa je kje na podeželju. Prenašajo jo posebni komarji, ki pikajo tudi podnevi in ne le zvečer, kot običajno naši. Preventive ni, zato je dobro imeti zraven mrežo proti komarjem. Prav super je spati pod njo 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.