Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Dopust v Albaniji

Dopust v Albaniji

Vsi potujete v Tuniziji,Grčiji,Hrvaški,Bolgariji,…zakaj nobeden noče dopustovat v Albaniji,npr. na Draču.Klima je zelo ugodna,morje zelo toplo,nobeden se še ni zastrupil s salmonelo,tudi cene so ugodne.
Kaj je tisto,kar vas odbija od te države?

Negotova politična situacija.

Hrana,higienske navade in razvade.Ne hvala,samo enkrat preko.Dovolj je bilo.Bi pa kupila Herbalife za seboj takrat.Zihr je zihr. Saj je imel pa morda kdo boljše izkušnje.Se pač še nismo navadili tega.Saj ni treba samo salmonele, ej je še kaj drugega.Pa jih nič ne kritiziram, če je za njih v redu, ok.

Cene niso tako ugodne, so kar visoke, pa obala nam ni všeč. Bi šla z veseljem v Albanijo, ampak ne na morje, raje bi malo raziskovala državo.

Kar poznam Albanijo. Zanimiva, še rahlo pustolovska dežela, skrajno umazana, zelo revna, z uničeno kulturno dediščino, ljudmi, ki nimajo pojma o Evropi in turizmu in živijo v svojem svetu, katerega temelje jim je položil režim Enverja Hoxe. Seveda so se ga rešili, toda posledice na zunaj in znotraj bodo še dolgo. To je povsem drug svet, kot ga poznamo mi. Ki ni fajn za preživljanje ležernih počitnic, kjer starši radi pomolijo vse štiri od sebe in pričakujejo, da bo kaj dodatne ponudbe za zaposlitev otrok.
Sicer pa v državi vse od cest do stavb raste kot gobe po dežju. Ogromno z denarjem ZDA, veliko vlagajo Kosovski Albanci (ki pri “domačih” Albancih nikakor ne uživajo ugleda in simpatij, ker poceni kupujejo od domačinov in se menda šopirijo z denarjem, večinoma prisluženim v Zahodni Evropi. Ta instant “arhitektura” izgleda obupno. Domača mafija je izredno močna, povezana z Italijo.
Predlani sem doživela neprijeten dogodek (ne vem, ali z mafijo,ali z oblastjo), ki bi bolj spadal v najbolj trde čase komunizma, in to prav na obali – tako da, Albanija ni na mojem seznamu poletnih počitnic, kjer se hočem počutiti varno in dobrodošlo. Ne maram pa hotelov, kjer preživljaš čas v nekakšnem getu, brez stika z okolico.
Vedno pa je dežela, ki se obišče, da vidiš kakšen svet tudi obstaja na našem kontinentu. Najbrž pa so mu dnevi šteti.

Zoprni so mi, zato ne bom sla tja.

Jaz sicer še nisem bila tam, ampak mi je kolegica rekla, da so hoteli zelo lepi, plaže tudi, kanalizacijo imajo pa zelo neurejeno, ker dobesedno med kakci plavaš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close