Najdi forum

avstralija

Z družino (otroka stara 12 in 16) načrtujemo potovanje v Avstralijo. Za spremembo in od večine pa bi šli v juliju ali avgustu (takart so počitnice, pa še v hudi vročine ni). Zanimajo me vaše izkušnje glede rezervacij hostlov. A ste rezervirali v naprej? Ali se bolj splača potovati z avtodomom ali z avtom in spati v hostlih? Ali je treba za letalski polet znotraj Avstralije rezervirati v naprej? Če kdo mogoče ve cene najema avtodoma in avta, pa cene prenočišč v hostlih, letalskih prevozov po avstraliji.. naši plani so Sydney, Melbourn, Canbera, Filip islanda – pingvini, Balaratt – muzej na prostem,Uluru-Ayers Rock, pa menda se da nekje pridejo delfini na obalo in se jih da božat???? Mogoče še kakšen nasvet kaj ne smemo spustiti.

Za vse informacije že v naprej hvala.

Mi smo bili v februarju 2004 in smo vse delali sproti. Rezervirali smo le nocitev za prva dva dni, toliko da nismo iz letala sli na lov za sobo.

Razmisljali smo tudi o avtodomu, ampak sva ugotovila, da bi prislo predrago. V Avstraliji je namrec veliko motelov, kjer udobno in ugodno prespis. Je pa res, da smo potovali po vzhodu od Sydneya do Cairnsa.

Midva sva pred 4 leti naredila podobno pot in je bil avtodom najcenejša varianta, saj so avtokampi ponekod celo zastonj, nikoli pa nsiva dala preko 20 AD. Tudi vidiš več. Midva sva si v 1 mesecu ogleda vse kar načrtujete pa še Flinders ranges, Apostoles, Kata Tjutas, Kings Canyon, Ktherin gorge, Cober Paddy, Devils Marbles, Alice Springs, Kakadu N.P in Cairns z okolico (greben, raft…). Avto sva najela pri Apollu.

Down under sem bila 2006. Vse sem si rezervirala direktno tam, je pa res, da imate 2 otroka. Mislim, da je optimalna varianta za vas avtodom, res boste mobilni in vse si boste lahko ogledali. Omenjena mesto so zakon, razen Canbere, ki je bila meni čisto mimo, raje se pomaknite bliže k obali.
Prenočišč imaš povsod ogromno, vseh cenovnih razredov, vendar si z avtodomom res zmagal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close