Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice rent-a-car v Grčiji

rent-a-car v Grčiji

Letos se odpravljamo prvič na dopust v Grčijo in bi tam rent-ali avto za nekaj dni.
Ker se na to ne spoznamo, bi vas prosila za informacije, na kaj moramo biti pozorni, da ne bo nič narobe, kje je bolje rentati avto tam, ali že v Slovenji, preko agencije.

Najlepša hvala za odgovore.

Lp, Mojca

bolje je tam ker se lahko pogajaš za ceno. Pozorna moraš biti na zavarovanja … sicer pa vse dobre agencije imajo urejene papirje. Ponavadi renta car, ki ti ga ponujajo v agenciji s katero potuješ ni najugodnejši.

Sicer ni točen odgovor na vprašanje, ampak se moram izkašljat, mogoče bo komu kje prišlo prav.
Jaz sem v Grčiji 2x najel skuter in obakrat so me nategnili z gorivom.Prvič so mi kao povedali, da je tank z oljem in bencinom poln in da moram motor tako napolnjen tudi vrniti…seveda sem šele po vožnji ugotovil, da je bilo vse napol polno oz. prazno, kazalec za gorivo pa sploh ni delal.V drugem primeru pa sem bil pozoren na to, kazalec je bil (zataknjen!!) na full, oni pa so, ko sem motor pripeljal nazaj vizuelno preverili, če je polno.Grrrr….:))

Odpravi se na ogled po kraju, kjer boste imeli hotel, v vsakem turističnem kraju je veliko ponudnikov. Nas so predstavniki agencije še na vsakem dopustu strašili, da ima samo “njihov” ponudnik polno zavarovanje in dobre avte, pa smo še vsakič najeli avto drugje za mnogo ceneje in je bilo vse OK. Cene se lahko zeeelo razlikujejo in se splača malo vprašat naokoli. Se mi zdi, da je v to višjo ceno zajet tudi delež, ki ga ponudniki dajo predstavniku agencije, ker jim je zrihtal biznis. Se opravičujem, če to ne velja za vse, a druge razlage ne vidim.

Mama2831 – točno tako. Če se greš pogajat sam, jo bolje odneseš, kot pa preko prijaznih predstavnic naših agencij. Edino avto dobro poglejte, če so kje kakšne večje poškodbe na laku zahtevajte, da se to navede v najemni pogodbi. Drugače pa kar korajžno.

Hvala za odgovore.

Mojca

zračunaš koliko km boste naredil in toliko tudi tankajte. itak potem vrneš ključe in nihče ne gre gledat koliko je.

običajno je, da dobiš PRAZEN tank.

doslej smo že kakih 10x najeli avto v Grčiji in še vedno je bil POLN tank… a ni tako najlažje, dobiš polnega in kolikor porabiš, na koncu napolniš (pa še kaj vmes). Preden odpelješ, pa pogledaš, če je tank res poln.

ali lahko se meni kdo odgovori na vprasanje prosim.
prvic grem u grcijo in me samo zanima koliksne so priblizno cene za isposojo avtomobila.in za kateri avto.
hvala za odgovore.

klavdy, cene so različne, odvisno od otoka. npr 30 eur/dan za manjši avto. običajno je s klimo (a/c) vendar ni nujno, zato poudari, da hočeš s klimo. vedno ti dostavijo tak avto kot si ga naročil ali boljšega za isto ceno. mi smo samo prvo leto vzelo avto preko naše agencije (takrat še ni bilo forumov, da bi preko interneta kaj pametnega izvedela) in nikoli več. cenejši od naše agencije so agentje, ki imajo mizico in stolček v hotelu in so ti res vedno na voljo. še cenejši so agentje nekaj metrov proč od hotela.

kako naročiš: greš v agencijo, si ogledaš ponudbo in če ti je všeč naročiš za nasl. dan. poveš hotel/sobo in naslednje jutro že pol ure prej (tako smo navajeni, ane) čakaš agenta, ki seveda zamuja. zato se zmeni za zelo zgodno uro, npr. že ob sedmih. potem podpišeta pogodbo (kjer tudi piše ali je tank prazen ali poln), kar spet traja pol ure, dobiš ključe, ti pove kaj je kaj v avtu in kdaj boš ključe vrnil. običajno dobiš avto za 24 ur in morajo biti ključi zjutraj pri njih. tako, da je dobro izkoristit tudi zvečer, ko se lahko kam odpelješ z avtom.

običajno dajo tudi zemljevid, vsaj mi smo ga vedno dobili. agent seveda nesramno čečka po njem, ko razlaga kje si in kam je vredno it.

najlepse se zahvaljujem za odgovor in za vse informacije v zvezi s tem.

kaj pa skuter ce ga najames?koliko pa za skuterja odstejes?mogoce ves tudi to? se ze vnaprej zahvaljujem za odgovor.

Gre tudi dosti bolj enostavno: mi gremo zjutraj v rent-a-car, si ogledamo ponudbo (gremo mogoče zaradi primerjave cen še v tistega čez cesto), vzamemo avto in se odpeljemo.

a pa to lahko avto najames za cel teden ali moras vsakic sproti ga rezervirati?
kaj pa skuter koliko odstejes zanjga?
lp

Seveda lahko najameš avto z en dan oziroma za kolikor dni ga pač potrebuješ – navadno je nižja cena/dan, če ga vzameš za več dni. Skuter je seveda cenejši, cen se več ne spomnim, ampak meni se tudi za avto nikoli ni zdelo drago.

najlepsa hvala za informacije.upam samo da se bomo mel fajn v grciji:)))
lp klavdy

V Grčiji skor ne moreš da se ne bi imel fajn – po mojih izkušnjah 🙂

To make a long story short….

Avto spodnjega razreda s klimatsko napravo cca. 200 € za 5-6 dni
Scuter 50 ccm cca 60 € za 5-6 dni.

Sicer pa +/- 10%, odvisno od otoka.

Lepo se imejte !

najlepsa hvala vsem za informacije:))
lp klavdy

Ravno nazaj z Lefkasa. 125 ccm skuter, najem za 13 dni, 150 €.

lp,
G

rezervirate avto v Sloveniji, pri katrerem do mednarodnih rent-a-car podjetji, kjer vam bodo vse razložili kaj in kako. Res je malo dražje vendar imate ponavadi tudi z tem zagotovljeno varnost da bo ves OK. (nekateri imajo tudi službo za pritožbe), ker se pri kakih manjših lokalnih ponudnikih verjetno ne boste mogli čisto nič pritoževati – ap tudi če se.
Cena 3 ddnevnega najema v Gečiji znaša cca 130-150 eur za R.Clio (to je vaucher v Ljubljani

162 evrov za trodnevni najem nissan micre na rodosu.

http://www.mojepotovanje.si

ewo lih nazaj s krfa:)) 87evrov matiz s klimo za tri dni.nov:)220km prevozenih:))))
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close