rent-a-car v Grčiji
Sicer ni točen odgovor na vprašanje, ampak se moram izkašljat, mogoče bo komu kje prišlo prav.
Jaz sem v Grčiji 2x najel skuter in obakrat so me nategnili z gorivom.Prvič so mi kao povedali, da je tank z oljem in bencinom poln in da moram motor tako napolnjen tudi vrniti…seveda sem šele po vožnji ugotovil, da je bilo vse napol polno oz. prazno, kazalec za gorivo pa sploh ni delal.V drugem primeru pa sem bil pozoren na to, kazalec je bil (zataknjen!!) na full, oni pa so, ko sem motor pripeljal nazaj vizuelno preverili, če je polno.Grrrr….:))
Odpravi se na ogled po kraju, kjer boste imeli hotel, v vsakem turističnem kraju je veliko ponudnikov. Nas so predstavniki agencije še na vsakem dopustu strašili, da ima samo “njihov” ponudnik polno zavarovanje in dobre avte, pa smo še vsakič najeli avto drugje za mnogo ceneje in je bilo vse OK. Cene se lahko zeeelo razlikujejo in se splača malo vprašat naokoli. Se mi zdi, da je v to višjo ceno zajet tudi delež, ki ga ponudniki dajo predstavniku agencije, ker jim je zrihtal biznis. Se opravičujem, če to ne velja za vse, a druge razlage ne vidim.
klavdy, cene so različne, odvisno od otoka. npr 30 eur/dan za manjši avto. običajno je s klimo (a/c) vendar ni nujno, zato poudari, da hočeš s klimo. vedno ti dostavijo tak avto kot si ga naročil ali boljšega za isto ceno. mi smo samo prvo leto vzelo avto preko naše agencije (takrat še ni bilo forumov, da bi preko interneta kaj pametnega izvedela) in nikoli več. cenejši od naše agencije so agentje, ki imajo mizico in stolček v hotelu in so ti res vedno na voljo. še cenejši so agentje nekaj metrov proč od hotela.
kako naročiš: greš v agencijo, si ogledaš ponudbo in če ti je všeč naročiš za nasl. dan. poveš hotel/sobo in naslednje jutro že pol ure prej (tako smo navajeni, ane) čakaš agenta, ki seveda zamuja. zato se zmeni za zelo zgodno uro, npr. že ob sedmih. potem podpišeta pogodbo (kjer tudi piše ali je tank prazen ali poln), kar spet traja pol ure, dobiš ključe, ti pove kaj je kaj v avtu in kdaj boš ključe vrnil. običajno dobiš avto za 24 ur in morajo biti ključi zjutraj pri njih. tako, da je dobro izkoristit tudi zvečer, ko se lahko kam odpelješ z avtom.
običajno dajo tudi zemljevid, vsaj mi smo ga vedno dobili. agent seveda nesramno čečka po njem, ko razlaga kje si in kam je vredno it.
rezervirate avto v Sloveniji, pri katrerem do mednarodnih rent-a-car podjetji, kjer vam bodo vse razložili kaj in kako. Res je malo dražje vendar imate ponavadi tudi z tem zagotovljeno varnost da bo ves OK. (nekateri imajo tudi službo za pritožbe), ker se pri kakih manjših lokalnih ponudnikih verjetno ne boste mogli čisto nič pritoževati – ap tudi če se.
Cena 3 ddnevnega najema v Gečiji znaša cca 130-150 eur za R.Clio (to je vaucher v Ljubljani
Forum je zaprt za komentiranje.