Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kdaj od doma – počitnice v okolici Splita

Kdaj od doma – počitnice v okolici Splita

V četrtek gremo na morje- v okolico Splita.
Ali imate kakšne izkušnje o tem, kdaj naj približno odidemo iz Ljubljane preko Zagreba do moraj, da ne pademo v kakšno hudo gnečo oz. kje je mogoče da pride do zastoja in približno ob katerem času.
Sprašujem zato, ker imamo majhne otroke in ne bi radi cel dan preživeli na cesti.
Hvala za kakršnokoli informacijo.

Odvisno s katerega konca Ljubljane si. Če si recimo z Viča, predlagam, da greste ob 8:32. Če ste iz Bežigrada pa bi bilo smotrneje odriniti ob 6:41.
Zastoji so možni na cesti od Krškega proti Brežicam, in sicer ob 10:51 na 3jem kilometru.

Midva sva šla lani okoli 3-h ponoči in sva se peljala kot da bi bila cesta samo najina :). Pa mislim, da tudi če bi šla kakšni dve uri kasneje, ne bi bilo panike pred SV. Rokom. Pa še, če greste med tednom, mislim, da sploh ne bo sile. Uživajte, pridemo za vami čez nekaj časa :).

ojla!

Mi tudi vsako leto potujemo za Split in gremo preko Zagreba. Lani npr. smo šli iz Lj ob dveh zjutraj in smo bili ob 8. v Makarski. na meji in na tunelih ni bilo nakakršne gneče. leto bomo šli malo kasneje…
vesdno pa potujemo s petka na soboto…

srečno pot!

Dopust dojemam kot tisti čas v letu, ko mi ni treba hiteti in ko se mi ni treba živcirati, da bm spet zamudila. Vseeno mi jo za gnečo na cesti, vseeno mi je za vreme, dol mi visi koliko časa bom potrebovala iz točke A v točko B…
Dopust me vsako leto vrne v otroški čas brezskbnosti, sicer ni dopust…

ob 3h zjutraj je najkasneje da greste od doma!

Mi gremo ponavadi ob 11h zvecer. Do 2h zjutraj vozi moj, do takrat se jaz naspim, potem vozim jaz tam do 5 ure.POtem pa spet moj. In je super. Ni vroce, prazna cesta, nic zastojev ne na meji, ne pred predori.Ob 7h smo pa ze v kampu. Otroka naspana, nic sitna, postavimo prikolico,ob 9h zjutraj se zacne ze samo uzivanje na morju.

Mi gremo tudi ponavadi okrog treh zjutraj in do Splita potrebujemo 4 ure in pol, cesta je prazna, otroci pa spijo. Gremo pa čez Vinico in takoj čez mejo na avtocesto (Bosiljevo), je dosti bližje kot čez Zagreb.

Katarine35 ja kakega deda pa maš to da ne more na morje sam pelat….

Mene pa samo nekej zanima..15.julija odhajam na dopust.Je bolše it po stari cesti ali avtocesti? Grem prvič s svojim avtom in me malo skrbi kolko časa bom rabla do Splita iz Vinice, če grem okrog 2h zjutraj s ponedelka na torek,pač z nekaj daljšimi postanki in malo starejšim avtom.In pa še to , če je veliko tovornjakarjev? Hvala že vnaprej za kakršnokoli pomoč ;). LP

Kje se lahko priključim na avtocesto zagreb-split, če grem prvo po notranjosti mimo plitvičkih jezer, pa bi želela preskočiti predor sv.Rok,ker mi je zaradi lanske kolone zelo neugodno. Zemljevid sem si sicer podrobno ogledala, ampak ne vem točno kje so uvozi na avtocesto? LP

nazaj na avtocesto greš v maslenici

O hvala hvala….sej nekak bom pa že prijadrala do dol…:) upam.

Kako zanimivi smo mi Slovenci;)

Placujemo HR cestino kot nori, oni pa pi*** na vinjete.

Ce gres iz LJ do Vinice-cez 5km prides na AC in imas potem se 3h do Splita.

Prihranis ‘guzvo’ na carini, € za AC in predvsem 1-2 uri casa.

Pa kar veselo obiskujte ZG!

v okolici splita ne bo problem, če navijaš za hajduk.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close