Najdi forum

črna gora

Ne boste verjeli, da še nikoli nismo letovali v tujini,
če odštejem zgornji del Istre – do Umaga.

Letos bi šli z letalom v Črno goro. Agencije ponujajo kar nekaj,
pa se bojimo da bi se kje nategnili, po domače povedano.

ALi tisti, ki ste tam že letovali, lahko daste kak koristen nasvet: katera agencija, kateri kraj, na kaj je treba biti pozoren ?

Bili v lastni režiji, prenočišče našli na licu mesta. Nam je bolj všeč severni del, kotorski zaliv, kot bolj proti jugu, Budva in Ulcinj, ker je tam prevelik kaos: loret de mar varianta, kilometre dolga peščena plaža, na njen pa na tisoče marel, ena zraven druge…ni bilo za nas.
Drugače je pa Črna gora taka in drugačna. Tam kjer je plaža javna, je vse zasmeteno, kjer imajo ljudje privat, pa poštimano. Ob obali so cene kot pri nas, če se zapeljete kam v notranjost, je pa ceneje: hrana naprimer. Je pa tam manj glamurozno, in vse bolj balkansko – meni ravno to najbolj zanimivo.
Jaz vam jo priporočam.

V Budvi na plaži takšna gužtva, da še ima riba v konzervi več placa. Pa plaža mi tudi ni ibla preveč všeč.
Popolno nasprotje pa so Bečici, ki so zelo blizu. Mi smo iz enega kraja v drugega hodli peš. Tam pa je ful lepa plaža, čisto morje, palme……
Če greš polpenzion pazi kaj ješ. Poznam jih nekaj, ki so tam dobili hudo drisko. Imaš mogoče že nagledan kateri hotel?

čisto nič še nimam nagledano,
zato je vsak nasvet dobrodošel.

Dobro, da ste me opozorili na gužvo – tega ne maramo.

v Bečičih je kar nekaj hotelov. V Budvi pa je velik hotelski kompleks Slovenska plaža. Mislim da se tako reče. To ni en velik hotel, ampak je vse skupaj povezano v dvonadstropnih stavbah. V tistem “mini Slovenskem naselju” še so bile trgovine in druge storitve. Kolikor se spomnim je plaža za plačat. Imajo pa polpenzion. Mi smo hodili od tam v Bečice, je zelo blizu. Malo se hodi po soncu potem pa je tunel za pešpot, da se malo ohladiš. V Bečicih pa je zelo lepo. Tam na ulici ponujajo tudi izlete za kpanje na nek otok z ladjo. Mi nismo šli.
Jaz sem rekla, da če še grem kdaj v Črno goro grem v Bečice. V Budvo pa nikoli več. Plaža še kar dolga, pa tako natrpana da komaj ležiš.

Zraven pa obvezno Linex in črno oglje.

Imajo pa agencije organizirane prevoze z avtobusom. Ne spomnim se točno katera agencija, bom poiskala potem prospekte in ti javim. Vožnja je kar dolga, ampak večkrat stojim in avtobus je zelo udoben.

Že večkrat letovali v čg, skoz jedli po gostilnah, še nikoli nihče dobil driske.
Na plažah okrog Budve je res gneča, ampak od cca 11h do 18h. Izgleda, da se tam ljudem še fučka to okrog nevarnosti sonca. Mi smo bili na plaži do kakšnih 10h in od 18h naprej in smo bili skoraj sami, pa še ležalnikov nam ni bilo treba plačat :-), marele pa itak ne rabiš več takrat.
Naši apartmaji so bili vedno lepo očiščeni, lastniki prijazni, okolica je pa res “disaster”, kljub temu, da na tablah skoz opozarjajo “nek bude čisto”.
Če boste šli, bi opozorila na prometno gnečo proti Budvi od cca 19h naprej. Takrat nikar na cesto, razen če želite prebiti tudi do dve uri v avtu ali avtobusu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close