New York
jaz sem bila tam 3 mesece. Če so ti všeč svetovljanska in velika mesta,potem se boš zaljubila v N.Y.C. Jaz sem nora na to mesto.
Ogromno lahko vidiš. Pojdi do Brooklyna-Brooklyn bridge, Manhattan,vsekakor kip svobode…skratka poglej vse kar te zanima. Mislim,da je 52 street ,kjer se odvijajo showi Oprah-če boš imela možnost. Pa seveda Central park. En predel N.Y. je revščina in je tudi nečistoča tam, večinoma pa je lepo in čisto. Ogromno je ljudi,zato bodi previdna pri osebnih stvareh.
Cub ni tako zelo drag,a če se ti ne mudi,pojdi malo peš-boš več videla. Ker z taxiji se včasih lahko kar doolgo zamudiš. Je res veliko prometa. Še posebej ob popoldanskih urah.
Ne vem s kakšnim namenom greš tja,ampak če želiš tudi kaj nakupovati,si pripravi kar nekaj denarja. Pa seveda ,da ne boš v torbici nosila preveč osebnih stvari (kreme itd.),ker te bodo na letališču zelo dobro pregledali. Imajo zelo stroga pravila.
Če te še kaj zanima,mi napiši. Drugače pa ti želim srečno pot. Tudi jaz se letos verjetno odpravljam nazaj.
pri Marriotu na Times Sq se postavi v vrsto in kupi 50% discount karto za katerokoli braodwaysko predstavo. Zelo priporocam. Cene brez popusta so >100usd za kaj up-to-date.
razpordaje Macy – za soping. Na kip svobode – na prvo ladjo 8.30 am – last in first out. nujno, ker drugace zapravis cel dan v guzvi.
lp
Princess08, vidim, da imaš kar nekaj izkušenj pa bi te še jaz prosila za nekaj napotkov. Sama bi tudi šla v NY pa me zanima, iz katerega letališča se najbolj splača iti? Koliko približno stane karta? Kje si bivala 3 mesece? Razmišljam malo, da bi tudi sama šla za nekaj časa, da bi si dobila nekaj za delat in da bi tako odkrivala kulturo, mesto,… Če ni skrivnost, kako to, da si odšla za 3 mesece? Kaj si počela tam? A je mesto drago?
Lp
Ti kar zavidam ker odhajaš v NY. Sama sem nekaj časa bivala v NY in mesto je zakon! Upam, da si boš pogledala vse znamenitosti, malce zapravljala ter doživela nočni life ( tu predvsem bodi pozorna kam v kateri klub greš, priporočam pa da koga spoznaš in bo vse lažje, ker ponekod se radi považijo z VIP osebami in so vrste dolge dolge…) drugače pa na Manhattnu si oglej Greenwich village kjer je veliko lokalčkov, cene so zmerne. Vsekakor pa Brookylin Bridge, kipec svobode, financial district če te zanimajo visoke stolpnice in še in še je tega. Ti pa NE priporočam obiska Harlema , kjer je večina temnopoltih ljudi tam, oz. je bolje da ne greš sama. Sicer pa kar se tiče dela , upam, da boš službo najdla čeprav je vse težje v tem času, če bo sreča na tvoji strani, boš spoznala veliko slovencev ali državljanov EX YU, ki živijo tam. Nekateri so celo lastniki restavracij. Kontakt ki bi ga lahko navezala je …npr. naredi si profil na myspace-u in malce spoznaj ljudi, ki tam živijo. Sicer pa ne dvomim, da ne bi koga spoznala v NY, ljudje so zelo odprti in komunikativni.
Želim ti veliko sreče in srečno pot!
Forum je zaprt za komentiranje.