Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaksno zavarovanje za Hrvasko??

Kaksno zavarovanje za Hrvasko??

Kaksno zavarovanje sklenete za pocitnice na Hrvaskem? V mislih imam zdravstveno zavarovanje. Ali le tisto na ZZS, ki stane okoli 1 EUR ali kaksno drugo??

Mi smo imeli poleg Evropske kartice še zavarovanje Coris. Lani sta na morju zbolela dva od otrok in smo potrebovali le Evropsko kartico, o dodatnem zavarovanju nas ni nihče spraševal, pa ni bilo nujno oz. ogroženo življenje.
Aja, tudi kolegica je potrebovala zdravstveno pomoč (ne nujno) in so tudi želeli le kartico.
Letos dodatnega zavarovanja ne bom sklenila. Aja, Evropska kartica je brezplačna.

Evropska kartica velja v javnih zavodih, pri privatniku pa če nimaš Coris ali Elvie storitev plačaš. ZZZS pa ti potem vrne ca 10% stroškov.

Kaj je to Evropska kartica? Je to tisto potrdilo, ki ga dobiš preko neta. Ali to rabiš, če imaš sklenjen letni coris za družino?

Dobiš po pošti – izpolniš na ZZZS obrazec in ti kartico pošljejo domov. Če prepozno naročiš, dobiš le potrdilo.

Razlika med evropsko kartico, ki jo dobiš brezplačno na ZZZS in zavarovanjem Coris je v višini kritja stroškov. Pri ZZZS ti krijejo več zdravljenja in manj prevoza, pri Corisu pa je glih obratno. Tudi jaz imam izkušnjo s Hrvaške – dala sem obe potrdili, pa so upoštevali kar evropsko kartico; so jo bolj navajeni.

Sicer pa za družino za 15 dni stane zavarovanje za v tujin na Vzajemni nekaj več kot 20 EUR.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close