Korzika ali Sardinija?
V začetku julija se odpravljam na počitnice, najverjetneje pa bo čas omejen – na maksimalno 10 dni.
V ožjem izboru sta Korzika in Sardinija, pa bi potrebovala kakšen izkušen nasvet – je to dovolj časa, kateri otok bolj priporočate, kaj se splača videti? Sva dva, potovala pa bi z avtom/kolesi in kampirala.
Hvala!
Pozdrav,
počitnikovala sem že na obeh otokih. Je zelo čudivito, še posebej Sardinija, kjer smo počitnikovali že 3 krat.Mi smo sicer bili z avtodomom, tako da smo si ogledali oba otoka. Nismo bili stacionirani samo v enem kampu. Mi smo si kupili vodnike in se prej kar pripravili. V primerjavi s Korziko je Sardinija veliko cenejša. Na korziki je res drago (npr. kepica sladoleda je pred 3 leti stala cca 2 eur.). V kolikor se bosta namenila na katerikoli otok vama priporočam da čimprej rezervirata trajekt iz Livorna, ker je zelo zaseden in cena tidi ni ravno nizka. V primeru da ne bosta šla na otok, vama priporočam tudi Kalabrijo (Tropea).
Pa lep dopust.
Bil sem 10 dni na Korziki in sicer z motorjem, čudovita dežela! Kar se cen tiče so v trgovinah enake kot pri nas, s tem, da nimajo v njih hladilnikov z ohlajeno pijačo, kar te primora, da greš v lokal, tam pa so zares dragi.Če se znajdeš, daš zjutraj nekaj piv v hladilnik pod zelenjavo ali za 2 uri s sladoledom, ter nato kupiš. Če te vidijo so malo jezni, prišparaš pa le!Kako pa je na Sardiniji, pa ti povem konec avgusta! LP
Forum je zaprt za komentiranje.