Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice lopar-rab,umazano morje??

lopar-rab,umazano morje??

mi gremo jutri v lopar na rab,hotel vel mel.prej sem srečala eno znanko pa mi je rekla da tam spuščajo kanalizacijo v vodo in da ona je imela ful problemov z otroci, da so imeli infekcije?a je imel še kdo tak problem? me skrbi saj imam dva majhna otroka in me je prov zamorila prosim če mi kdo pove svojo izkušnjo…

Mi smo bili lani, nismo imeli težav.

Mi hodimo tja že 10 let in nismo nikoli imeli težav.

Ne samo na Rabu! Voda teče dol, ne gor!
Jaz sem na Rabu že vrsto let, sem že videl te kanale. Pa ni krize!
Tudi na Pagu teče,in to točno pod teraso kjer ješ!

mi smo tudi že vrsto let na Rabu in ni krize. Ti kanali so pa prav povsod na morju.
Tako da ni panike. Vi kar pejte in uživajte.

Tam res spuščajo kanalizacijo v vodo.
Itak Slovenci vse “vzamejo”, pa če tudi je le za vogalom.
Ljudje božji, malo se ozrite okrog: tam, kjer so tujci (Italijani, Nemci), tam je OK, kjer so sami Slovenci, se zamislite, no!

lp,

pa kaj ti misliš da na rabu ni nemcev in italijanov?

Lani smo bili tam in sta naša malčka prav uživala, z vodo ni bilo prav nobenih problemov. Tako da gremo čez tri tedne spet tja, vendar tokrat v apartma. Pa lepo se imejte.

Andi

smo bili v Veli Mel pred dvema letoma. Mož je rekel nikoli več ker je res speljana kanalizacija v morje, smrdi pa zelo. Slovenci pa – skromni kot so – če niso imeli težav (okužbe) je itak v redu. Plaža je sicer mivkasta, ampak je slabše kot v šoping centru, če se prav spomnim, je bila organizirana celo neka telovadba na plaži (beri glasna muzika in dretje telovadca na ušesa), tako da smo po dveh dneh plaže ušli čisto znervirani in komaj komaj najdli kotiček zase na drugem koncu Raba. V glavnem če iščeš toplo vodo (tudi če ni čista), ki je nizka, je za, če pa iščeš malo miru in čisto vodo, ni to to. Vse je odvisno od tega, kakšen človek si.

a te daje paranoidna shizofrenija?

Lopar je zakon, sploh če maš majhne otroke, če pa ti dren in gužva ne pašeta, imajo divje plaže. Uglavnem če bi blo boljš, bi bilo že kičasto. !

Lep dopust

Skratka tako je… vse je res kar so ti povedali. Eni pač uživajo v veliki gužvi, umazani vodi, se radi kopajo ob kanalizaciji speljani v vodi.
Od vseh si slišala da je tam kanalizacija direkt po sredini po površini. Sam pozabili so povedati zelo pomembno razliko… da je tam še 100 m v vodo zelo plitva voda od 10 cm do 50 cm in zato je ta kanalizacija toliko bolj moteča za večino ljudi. Pa umazana voda je že itak od vse te množice ljudi, voda pa ti sega do gležnja :)))
Drugače je drugod ko gre kanalizacija po podvodni cevi in se zmeša v globokem morju.

To je isto kot da deci urina daš v litrsko steklenico boš takoj vedela da z vodo nekja ni v redu. Če pa deci urina zliješ v bazen, pa še opazila ne boš razlike :)))

Pa veš koliko je še takšnih plaž, kot je rajska na rabu, sicer malenkost manjših pa še vedno zelo velikih, pa ni nobene gužve in si sama v lepi borovi senci. Morje kristalno čisto, mivka tudi, plaža čista… Ob zalivu je le okol 30 hiš z apartmaji, pa še ti kopalci se razdelijo na vse strani…

Sicer pa kot sem že povedala 100 ljudi 100 čudi…. če ti je všeč norišnca na Loparju boš šla tja. Če želiš mir in čistočo greš na Saplunaro… al pa kaj drugega poiščeš na internetu po svojem okusu. Danes namreč ni problem najti. saj dobiš vse slike prek iskalnika :)))

Recimo ena takih je Saplunara na otoku Mljetu.

Bili pred leti, obe s hčerko sva zaradi umazane vode dobile alergijo, tako da nas tam zlepa ne vidijo več…
Pa še nekaj lani sem v Večeru prebrala, da je zaradi hude infekcije umrl 3 letni otrok, ravno zaradi tega ker se v zaliv steka vsa kanalizacija, voda pa ne kroži ampak bolj kot ne stoji na mestu…zato je tako prijetno topla, žal pa tudi polna bakterij, ki so za majhne otroke lahko srtonosne.

Pred meseci,ko smo se odločali za morje sem na internetu zasledila na strani macekmuri.blog.siol.net/2007/07/08/dobrodosli-v-rajski-kanalizaciji ,poglejte si in pomislte.Moja sestra je šla nekaj let zaporedoma z družino v kamp in so vedno dobili virus.Zgleda ni bil virus ampak svinarija…

za nejeverne tomaže :)))

jooooj ko sva bila še sama z možem pred leti, sva tudi prvič in zadnjič bila na rajski plaži.
Ta kanalizacija, ki teče skozi vso mesto kot kakšen potok na plažo kjer se razlije zaradi plitvine med kopalce naju je takoj že pred prihodom na samo plažo v oči padla in zelo zmotila. Saj ne morš zgrešit, ko pa je tako zaudarjalo v tisti vročini :)))
To kar je videti na sliki, je še kr “vredu” videti. Takrat v vrhuncu sezono je pa notri plavalo vse živo, umazana kalna voda, mehurčki, oljni madeži, smeti, cel kup plastenk, ostanki zelenjave, gnilo sadje….bilo je tudi zelo priročno smetišče za tiste prodajalce v tistih uticah 🙂
Skratka groooooozzzzzaaaa živa groza.

Danes, ko imam dva majhna sončka, mi niti na misel ne pride, da bi šla na tako zelo opevano “rajsko” plažo.

zanimivo…. v prvih minutah padejo samo pohvale ” nismo imeli težav”, “ni krize”, “ni panike” :)))

Potem, ko so pa padle prave kritike in tudi dokumentirane s sliko, pa so taisti navdušenci rajske plaže izginili 😉

Samo par “korakov” stran, ob koncu te plaže, je manjša marina in na drugi strani te marine, je še ena prekrasna plaža. Prav tako mivka, katera pa ni tako zbita, kot tam kjer opisujete. Tudi ni tako daleč plitvina in se da kmalu zaplavati. Kar nekaj lokalčkov je tam, sladoled za otroke,.. No, mi smo hodili tja kar nekaj let in nikoli ni noben zbolel. Rab je krasen, če si vzamete malo časa in ga raziščete. Veliko je prekrasnih divjih plaž, kamor se lahko zapeljete z avtom (če imate čoln, pa je itak super). Za pot je najbolje vprašati domačine, ki vam bodo radi pomagali. Nikar pa ne pozabite senčnikov- marel! In pri majhnih otrocih smo mi vedno nesli na plažo tudi kakšno steklenico navadne vode, za primer, da je potrebno npr. po obmetavanju z mivko, sprati oči.

ko sem bil še majhen smo hodili tja, zdaj ko hodim sam grem letus tudi v lopar, že 12 po vrsti sier ne vsako leto ampak vedno se rad vračam sem ker mi je tukaj najboljše,tam se vedno nekaj dogaja, ni tako kot bi bil v domu ostarelih. v vseh teh letih ko sem bil tam ni bilo nikoli nobenega problema s kako okužbo ali drugimi boleznimi. drugače pa vprašanje za vas strokovnjake, ali v grčiji in turčiji ali v kakšni drugi turistični državi kanalizacija teče v hribe?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close