Če imate let za domov zvečer…
… sobo morate spraznit verjetno ob 11ih, zadnji dan pa najbrž želite izkoristiti še za malo kopanja in lenarjenja.
Prtljago pustite v recepciji, kam pa date vse dokumente, denar… Jih stalno nekdo čuva na plaži, ob bazenu?
Je mogoče možno sef, ki je v recepciji, uporabljati vse do večera – glede na vaše izkušnje?
vsi hoteli imajo sobo za prtljago. običajno imamo slovenci let pozno zvečer in mi nikoli ne najamemo sobe za popoldne oz. do polnoči (v egiptu ta možnost je, ker je let šele ob 2h zjutraj). vedno se prej pozanimam ali je v tisti sobi tudi tuš, če ga ni se stuširam ob bazenu. v sobi za prtljago je običajno zelo živahno in zato me ne skrbi, da bi mi kdo ukradel dokumente, ker sem prepričana, da se tega ne dela. jih običajno zabrskam kam.
denarja pa zadnji dan ni za ukrast, vedno vse prej sama zapravim.
mI smo se mogli odjavit ob 12, let pa je bil ob polnoči…. prtljago sva odpeljala na recepcijo, so jo dali v nek prostor… dokumente in denar sem pustila kr tam njim… pol sem pa razmišljala, da nisem niti za kako potrdilo vprašala…. :))))
Do večera sva bla na plaži…
Zvečer so nama dali eno sobo za pol ure, da sva se lahko stuširala in preoblekla….
Že vrsto let dopustujemo z družinskimi prijatelji. Če imamo let pozno popoldne ali zvečer se vedno zmenimo in eno sobo obdržimo oz jo skupaj najmamemo še po 12 uri. Tam natlačimo kufre, v sef zapremo dokumente in preostali denar, zvečer se pa v miru stuširamo in oblečemo.
Preden smo začeli izvajat to prakso (preden smo dobili otroke), smo dokumente in denar shranili kar pri osebju na recepciji, kufre pa v poseben prostor. Ponavadi imajo eno ali dve sobi, kjer se lahko ta dan stuširaš in oblečeš. V dolgih letih kar letujemo v tujini se nikoli ni zgodilo, da bi karkoli zmanjkalo.
Forum je zaprt za komentiranje.