Najdi forum

kam-avtodom

V agustu imamo možnost 10 dnevnega najema avtodoma, imate kakšen predlog kam bi se podali? Dva odrasla in otrok 6 let.

Do Azurne in čez Provanso. Noro!

Mesta po vrsti: Lj – Genova – Menton – Monaco – Nizza – St.Paul De Vance – Cannes – St.Tropez. Potem pa gor v Provanso, kjer pogledate najprej ob morju Cassis, potem šele gor do Aixa, St.Remy, …pa še ostale manjše vasice kjer so živeli razni slikarji, umetniki, Grimaldiji ipd… Krasen dopust, če imate radi lepo romantično pokrajino, dobro hrano in vino, zabavo, umetnost…

Carla ti je dala odličen predlog.
Morda za 6. letnika vključite še Gardsko jezero – Gardaland in Aqualand, meni so zelo všeč tudi Boromejski otroki in kraj Stresa na Lago Maggiore.

Če jo boste mahnili proti Italiji, južni Franciji in mogoče Španiji, se prepričajte predvsem, da je avtodom zavarovan z alarmom (neželjen vstop), plinskim alarmom (narkotiki, ki uspavajo, v Italiji in Franciji zelo razvita oblika ropanja, ropajo predvsem Romuni in Bolgari), da se stekla v vozniški kabini lahko zagrnejo in preprečijo radovedne poglede.
Počivajte na postajališčih za avtodome ali v kampih.
Drugje je zaradi porasta kriminala žal postalo zelo tvegano.

Dajte delat paniko tisti, ki ste že rentali oziroma, ki avtodom iskušnje nimate. Lahko greste brez večjega strahu po te poti, kot so ti svetovali, vendar ni nič drugače z varnostjo kot drugje. Seveda pa ne smeš izivati in če prenočite izven kampov potem poiščite prenočišče izven avtocest. Torej zavijte dol in v prvi vasici najdite prostor za prenočitev.

Mi smo bili z avtodomom drugače že parkrat po svetu :).

Mi smo bili lani v Nemčiji, sem si pa pred tem prebrala vse prispevke na slo.caravaning, tako da smo dosti kopirali od tam. Letos smo nameravali na Dansko, ampak zaradi moje nosečnosti odpade, tako da planiramo neko bližjo varianto. Nagibamo se k Avstriji, pa me zanima če ima kdo kakšno idejo v katerih jezerih se je prijetno kopat, kje so kakšni zabaviščni parki za otroke (7 in 9 let)…

Morda bo pomagalo

http://med.over.net/forum5/read.php?213,4739716

Eka hvala. Sicer sem to stran že našla ampak saj veš da informacij ni nikoli preveč.

Kopali smo se v Halstättersee, Wolfgangsee, Mondsee… povsod super.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close