Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice letalo in malček

letalo in malček

Upam, da ne bo moje vprašanje preveč smešno, ampak res me nekaj zanima: imajo otroci na letalu svoj sedež?? Odločamo se namreč za počitnice, kamor bi šli z 1,5 let staro hčerko. Ugotavljamo, da se bolj splača poleteti nekam z letalom, kot se pa odpeljati na (PREDRAGO!) Hrvaško. Je pa naša hčerkica precej živahna in si ne predstavljam najbolje, kako bi ta polet izgledal. Resda bi izbrali bližnjo destinacijo (npr.Grčija), ampak vseeno bi prosila za kakšno mnenje staršev približno isto starih otrok.

Evo mi gremo v Grčijo. Lahko ti povem kako bo izgledalo ko se vrnemo. me pa tudi mlo skrbi, ker je precej živahna in ni šanse da bi sedela v naročju.

Zdravo!
Do 2 let otroci načeloma nimajo sedeža na letalu, so pa že pri prevzemu kart pozorni in dajo takim družinam ponavadi sedeže v prvi vrsti, kjer je več prostora, oziroma če letalo ni polno, pustijo sedež poleg prazen. Mi smo sicer začeli hoditi na letalo, ko je imela mlajša dobri 2 leti in je že imela svoj sedež, čeprav je pri vzletu in pristanku sedela pri meni.

Predvsem imej s seboj kakšne knjigice, barvanke in podobne reči, s katerimi jo boš zamotila, v kolikor ti ne bo spala. Sicer se bosta pa malo sprehajali po letalu (ko ne bo potrebno biti privezan).

Predvsem se ne obremenjuj s skrbnmi že vnaprej in maksimalno uživaj!

Lepe počitnice,

Alenka

Hvala za odgovore, mislim, da bomo letos še ostali pri Hrvaški, naslednje leto pa bomo malo bolj pogumno šli na letalo. Da si ne bomo po nepotrebnem zakomplicirali življenje. 😉

lp

vale30,
ni nobene bojazni, otroci dobro prenašajo letalo. bolje kot dolgo vožnjo z avtom. Sedeže družina ponavadi dobi v vrsti (kjer so dodatne kisikove maske nad sedeži), če letalo ni polno zasedeno ti tudi ponavadi pustijo poleg prazen sedež. Otrok do 2 let nima svojega sedeža in je pri odraslemu v naročju privezan v času vzleta in pristanka. Zagotovo bo manj v naročju kot med vožnjo z avtomobilom, ko po ure sedi.

Mi gremo letos ponovno v Grčijo, fanta bosta stara 4 in 21 mesecev (lani 3 in 9 mesecev). In oba sta zeloo živahna. Vožnja jima je ena velika zanimivost, ki ju pritegne. Pa lep dopust, kamorgoli se odpravite.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close