Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice hrana na Hrvaško

hrana na Hrvaško

Ali lahko vzemeš s seboj čez mejo meso, mesne izdelke, mlečne izdelke in zelenjavo in koliko tega.

Lahko lahko. Vzameš zase in še za par bližnjih sosedov, pa ne pozabi na en večji piknik. Saj ostanek konec koncev lahko neseš domov. Mogoče bi vzela še par sadik solate, pa na hitro poflancaš pred prikolco.

ti s pa žleht!

A maš nalepko CS na avtu, al kako. Madonca, še v življenju nisem šla na morje s polnim kufrom hrane. Se mi zdi tako cigansko in češko. Sicer pa, kakor vam ustreza. Jaz se lepo zapeljem na Hrvaškem v prvi center, vse nabavim in se dobro imam. In me ni sram na carini.

Ko sem šla pred dnevi na Hrvaško, sem na meji videla table, ki prepovedujejo vnašanje hrane v državo. Kako pa je to kaj količinsko omejeno, pa se nisem poglabljala.
One komentarje o neumnosti vnašanja hrane pa kar presliši! Meni se je do zdaj zdelo logično, da sem vzela zraven zelenjavo z vrta, ki bi sicer doma zgnila … Ampak eni pač ne vidijo preko lastnega plota.

Ti,ki imaš najbrž vsega preveč in sama ne veš kako bi se še okitila in naličila po obrazu,ne veš,da je revnejših vse več in bodo hrano in pa pijačo nosili s seboj na dopust na hrvaško.Tam je namreč pijača tudi do 3x dražja kot pri nas.Tebe,ki imaš denarja več kot preveč in se norčuješ iz revnih,ki s sabo nosijo hrano in pijačo,je lahko sram,da se takole nesramno norčuješ iz socialno šibkejših.Zatlači si svoje bogatstvo nekam v…in se malo zamisli nad svojimi besedami!

Se pridružujem mnenju Lenči. Pri nas še ni toliko problem denar, rada pa vzamem več ali manj s seboj, ker se mi zdi škoda zapravljat čas na morju za to, da se bom po supermerketih drenjala za živili. Doma napokam stvari za katere vem, da bom iz njih pripravljala obroke, na morju pa v vaški trgovinici kamor hodimo po kruh, nakupim malenkosti, ki poidejo ali sem jih pozabila. Doma za to porabim cca 1 uro pokanja, na morju pa v 15 min znesemo z avta vse stvari in nato neizmirno uživamo.Namesto v supermarket gremo z otroci na spehod in sladoled.Superca.

Ja in to je za nekatere premožne,vsegapresite osebke tu gor smešno in se norčujejo iz revnejših.

jaz vzamem s sabo tisto, kar je pri nas občutno ceneje in pa tisto, kar dol ne dobim. Sem pa tudi jaz včasih vlekla s seboj cel žakelj zelenjave, ampak ne zato, ker bi bila tako hudičevo šparovna, ampak zato, ker sem jo imela doma. In kaj je boljšega, kot domača solata in fižolček? Letos vrta nimam, zato na morju kupujem zelenjavo pri eni domačinki.

Nisem prepričana, ampak pred kratkim je bilo po dnevniku, da lahko neseš nekako v smislu:1kg mesnih izdelkov (ne vem, če na avto ali osebo), liter mleka, tudi glede pijače mislim, da 1l alkoholne… Po moje je dobro, da preveriš na kaki spletni strani, ker je pa škoda, da ti potem kaj poberejo. Tisto popolno prepoved, ki je veljala 5 dni na začetku meseca pa so zaenkrat odložili, zaradi pritiskov in odpovedi Čehov. Kako je točno količinsko, pa ne vem.

Kar imam namen vzeti s seboj na morje, vzamem že doma. To pa zato, ker mi na kraj pameti na pride, da bi šla v hr. supermarket. Zakaj? Predvsem zato, ker se mi mudi na trajekt po šestih urah vožnje po avtocesti, poleg tega so ob 5. zjutraj trgovine še zaprte!

Drugače bodo pa mo moje letos cene na hr. primerljive z našimi in ne bo kakšne bistvene razlike, kvečjemu bo dol ceneje! Pri nas so res preterali s cenami živil!!!
Sem bila v soboto na tržnici in me je skoraj kap:
1 kg češenj: od 5 do 8 €, 1 kg breskev: 5 €, 1 kg paradižnika: 5 € (pri primorcih), 1 kg lubenice: 1.60 €, 1 kg marelic: 5 €,…

Če bo šlo tako naprej, res ne bo treba nosit hrane s seboj!!!

kakšno dušebrižniško nakladanje. tisti, ki so tako revni, da nimajo za hrano, si tudi dopusta ne morejo privoščiti

kakšno dušebrižniško nakladanje. tisti, ki so tako revni, da nimajo za hrano, si tudi dopusta ne morejo privoščiti[/quote]

SE strinjam!!! Reveži nimajo denarja za na morje, saj jim še za hrano zmanjka.

Hrano NE smete peljat na Hrvaško, ker vam jo lahko po zakonu odvzamejo!

Če se zapelješ iz Hrvaške strani proti naši meji, boš tudi na naši carini opazila znak, ki prepoveduje vnos hrane v našo državo, torej ne pljuvajte po Hrvatih, ker imamo mi enake kriterije.

sevedalahko neseš, za svoje, družinske potrebe, malo uporabi iskalnik, je prav uradno objava kaj lahko neseš…

za vse tiste koze, ki govorijo, kupuj delo…NE, ne bom, kajti še doma ne kupujem kjerkoli, kajti sem osveščena in jem le tisto ki je zame in mojo familijo zdravo, dobro!!! Torej kupim tu, in nosimo dol in tako je že 20 let in bo še naprej in nikoli ni nihče nič sral, te vpraša je kaj za prijavit, ne ni, na morje gremo in čao…in res nimamo nič za prijavit, ker toliko hrane lahko nesemo s seboj vedno!

Od pomladi do jeseni se skoraj vsak vikend odpravimo na morje na Hrvaško in vedno s seboj vzamem tudi nekaj hrane, predvsem tisto, kar imam načeto v hladilniku in se mi zdi škoda pustiti doma, če je že načeto. Ostalo kupujem kar na Hrvaškem in se mi ne zdi bistveno dražje kot pri nas, “preseravamo” se pa tako ali tako ne, ne v SLO, ne na CRO. Še nikoli nam ni nihče od carinikov nič rekel. Mislim, da je to bolj veljalo za tiste, ki res vlečejo s seboj čisto vse, da dol še kruh komaj gredo iskat v trgovino, čeprav je občutno cenejši kot pri nas. Res pa izbira kruha ni ako velika kot v SLO.
Saj za članice EU menda nova uredba ne velja.

Tako je. Ti pa povem, da poznam ene, ki niti kruha ne kupijo. S sabo imajo namreč kruhomat… Edina stvar, ki jo kupijo je sladoled za otroka – vse ostalo imajo s sabo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close