Trajekt v Grčijo – palubni potniki
Najdi kakšen kotiček, ki ni blizu diskoteke ali wc-ja.
Ti pa po pravici povem, da raje prišparam toliko, da si privoščim kabino. Se vsaj človek spočije in rucake imaš na varnem. Tako pa mora eden stalno poleg prtljage bivakirat.
Je pa lepo z otročkom raziskovat velikooo ladjo.
Za kabino boste pa še povsem hvaležni za nazaj. Čakanje na trajekt in vsa ta gužva ti pobereta še zadnje atome moči.
Se vlečt v kabino je definitivno fantazija vsakega ki kake 3 ure izgublja energijo v pristanišču z vonjavami kot se spodobi za pristanišče.
Kot je napisala predhodnica, v notranjosti je dovolj prostora. Vzemite spalko, to bo čisto dovolj. Če pa želiš na palubi postaviti šotorček, ne bi smelo biti težav. Ko sva midva na tak način potovala (sicer brez otrok) je bilo na palubi svašta, pa nihče ni nikomur težil. Lepe počitnice vam želim, za štiriletnika bo to pravo doživetje.
Ja, samo kabine so svinjsko drage. Za ilustracijo, v visoki sezoni za 4-člansko družino (2 otroka) je plovba na palubi v obe smeri za vse 4 357 €, v najcenejši kabini pa kar 996 €, razlike torej 639 €. Za ta denar lahko v Grčiji kar dolgo dobro živiš, zato smo šli mi raje kot palubni potniki (spali na tapeciranem hodniku v spalkah) in bili tam 14 dni.
Sigurno lahko postaviš tak šotor, ampak ti povem, da otroke zrak in dogajanje tako utrudijo, da zaspijo kjerkoli. Je pa zelo odvisno od trajekta do trajekta, verjetno od posadke, nekateri pustijo spati zvečer na tleh po hodnikih kjerkoli, samo ne v recepciji, v nekaterih pa še nahrbtnika ne smeš pustit na tleh.
Ima pa en poseben čar tako potovanje, zorpno je le, ker gredo zdaj trajekti v Grčijo samo iz Benetk in ne iz Trsta kot pred par leti. Nekaj se govori, da naj bi letos pluli tudi iz Kopra, ampak slabo kaže, če še ni nobene uradne informacije, saj je sezona že pred vrati.
Mi smo šli z dvema otrokoma, 2,5 in 4 leta, spali smo na palubi, pod zvezdami, čisto na zgornji palubi smo našli kotiček v zavetrju. Imeli smo armaflekse, spalne vreče, spali smo v trenirkah s kapucami. Pihat zna, vendar si zunaj lahko najdeš zavetje in je fino. V notranjosti ladje je klima tako navita, da je fino mrzlo.
Popup šotor verjetno gre, videla pa nisem še nobenega. Kakšnega hudega miru pa razen v kabini ne boste imeli – ko se spravijo k veseljačenju jih je cela ladja polna – pa prav žalostno je gledat mularijo, ki se ne zna drugače zabavat kot da so vsi pod gasom dve uri po izplutju.
Hvala za vse odgovore.
Preračunali smo vse variante. Kabina nas pride več kot 500 EUR dražje, za ta denar smo lahko v Grčiji skoraj teden dni dlje, kar nam več pomeni.
Bila sem na palubi na maturantskem izletu in ni se mi zdelo tako hudo, da ne bi šlo. Je pa najbrž res veliko odvisno od osebja na ladji, koliko teži in preganja. Šli bomo z Minoan lines – pravijo, da so tam bolj popustljivi.
Minoan je lepši, Anek pa cenejši. mi hodimo z Anekom, spimo pa vedno zunaj ob strani ladje, eno palubo nad bazenom do konca ladje (tam imaš zavetje), ne na robu palube, pač pa čisto do konca. Notri ne maramo biti (klima, gužva, tudi vonjave), zunaj je veliko bolje. Samo enkrat v cca 10 letih, ko smo se vračali iz Grčije je malo deževalo okoli Splita, drugače še nismo naleteli na težave.
POzdravljena,
mi smo spali dol grede zraven discota – sploh nismo vedeli da je tam. Otroka sta spala celo noč. Nazaj grede pa smo spali zunaj na armaflesih na palubi – nekje zadaj pod streho. Šli smo v začetku julija otroka sta pa bila stara 11 mesecev in skoraj 3 leta.
Vse se da samo če ne komplicariaš in uživaš zraven.
Samo da jemlješ že prihod na ladjo že dopust.
Ko sem pa bila nosče z drugim otrokom je ta prvi spal celo noč v vozičku zunaj na palubi ko smo šli na Korčulo.
LP. Uživajte
Tovrstni izlet v Grčijo smo si privoščili dvakrat. Z dvema otrokoma. Včasih je luštno, včasih dolgočasno, lahko piha, pa tudi ne. Se pa vsekakor splača. Za kabinski denar si že kar nekaj lahko privoščite tam dol.
Sicer pa predlagam, da se eden od vaju pri vstopu malo podrenja in zdrvi poiskat zavetrni plac na palubi. Nam je trikrat uspelo, enkrat pač ne.
In prav zato vem, da se splača malo podrenjat.
Tudi za otroka bo the best izkušnja
Kako pa potem v Grčiji? Ste najeli sobo ali ste šli s šotorom?
Razmišljam, da bi šla s tremi otroci (pod 10 let) v začetku septembra, ko vročina že malo popusti in je cena malce nižja (upam).
Mi lahko priporočite kakšen lep kamp? Ne bi samo poležavali na plaži, ker nismo za tako lenarjenje, kakšen izlet bi že naredili…
Forum je zaprt za komentiranje.