hotel CACTUS BEACH – Kreat
Ocene tega hotela so res porazne.
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g644210-d289531-Reviews-Cactus_Beach-Stalis_Crete.html
Tudi lokacija ni najboljša; precej daleč od morja se mi zdi…
http://www.venere.com/hotel/?htid=106688&lg=en&tripref=755394
Glede rentanja avtomobila ne bo nobenih težav, ker je Rent-a-car vsakih 200 ali 300 m v Stalidi.
Plaža je mivka, ki se zelo počasi spušča. Nam ni bila všeč, je na Kreti veliko lepših plaž, če dobro pomislim je to ena slabših plaž na Kreti.
Je pa Stalida (oz. Stalis) odlična lokacija za izlete po Kreti, zanimiv je Lasithi plato, na njem je Dikteonova jama (tam naj bi se rodil Zeus), pa Homo sapiens muzej na poti na plato je tudi zanimiv, pa Spinalonga je tudi zelo zanimiv otok in vreden ogleda. Če je človek že na Kreti, kar ne more brez ogleda Knososa, zibelke minojske kulture….
Hotel smo rezervirali zato, ker smo 5 članska družina z majhnimi otroki in so bili edini, ki so ponujali varianto 2 povezanih sob .
Naš namen je dodobra spoznati otok in si ogledati v 7 dneh čim več zanimivosti. Upam, da hotel ne bo tako zanič, da se v njem ne bo dalo prespati in pozajtrkovati. Drugo si bomo pa sami organizirali tako , da naš dopust ne bo katastrofa.
Mi vseeno ne gledamo na dopust tako črno. Če ne bi zaupali nikomur , potem bi bilo pa hudo na tem svetu. Sicer pa – ko greš na dopust nikoli ne veš kaj te čaka, če si organiziraš sam ali pa agencija. Večji del celinske Evrope smo že prepotovali in smo se v vseh nastalih situacijah dobro znašli. Vsekakor pa nismo nikoli iz muhe delali slona.
Hvala za nasvete in lep dan !
Na Kreti so ceste zelo zavite (skoraj vse S-J gredo čez hribe) in pogosto tudi zelo ozke, tako da rabiš za 100km pogosto tudi 2 uri v eno smer. Izjema je le magistrala od Kissamosa na SV do Stalide (naprej ceste še niso naredili, čeprav je na zemljevidih ponavadi vrisana do Ag. Nikolaosa) , kjer je možno imeti povprečje cca 80km/h. Tako človek porabi kar precej časa na poti.
Atilem, če te kaj konkretno zanima kar vprašaj, mi smo v zadnjih dveh letih naredili na Kreti kakih 2000km, tako da smo kar nekaj videli. Žal nam je vreme onemogočilo izlet na Kuofonissi, ostalo smo pa kar obdelali.
Mi smo bili lansko leto in za razliko ostalih nebi imel čisto nič za pripomniti. Tudi sam sem si šel brati mnenja o tem hotelu na tripadvisor, in niso bila najbolj vzpodbudna, na sami lokaciji pa je bilo vse drugače v pozitivnem smislu. Vidim, da so tam mnenja pisali bolj ali manj razvajeni Angleži, in jim je šlo v nos, ker jih niso vsi nosili po rokah oz. je bilo dosti gostov nemško govorečih. Sam hotel je soliden, sobe velike, hrana dobra, tudi dosti izbire. Osebje prijazno. Pri hotelskem bazenu ni veliko ležalnikov – mi smo šli tja le 1 x, sicer raje v morje. Ob bazenu so se drenjali predvsem tisti, ki so imeli all inklusive, razni zavaljeni nemci, da nebi slučajno pozabili spiti kakšnega zastonj piva v baru ob hotelu. Morem reči, da je kar se tiče hrane polpenzion čisto zadosti, vmes se poje kakšen krof, s katerimi hodijo prodajalci po plaži (1 €), pivo,.. V bistvu bi bilo v tem hotelu najbolje imeti najem z zajtrkom, da greš potem na večerjo v eno izmed restavracij, ki jih je vse polno. Cene v trgovino (pijača) so iste kot pri nas, hrana v restavracijah malo dražja, pivo v baru na obali 2,6 € – 4 dl.
Plaža je od hotela takoj čez lokalno cesto – 80 m. Je “posejana “s senčniki in ležalniki, za katere se plača – 6 € na dan za dva ležalnika + senčnik. Plaža je mivka – odlično za otroke. Ves čas malo pihlja, vendar je ravno zaradi tega zelo znosno tudi sredi sezone. Od hotela imaš na obe strani veliko trgovinic s špecarijo, sadjem, dosti restavracij, in še več izposojevalnic avtomobilov in tistih motorjev na tri kolesa po smešno nizkih cenah.
V glavnem, mi bi se brez problema lahko takoj odločili še enkrat za isti hote. Glede na to, da so te zgornji opisovalci lahko kar malo prestrašili boš potem ko boš dol zelo pozitivno presenečen.
LP
Na poti v Matalo (mi smo bili nad Matalo razočarani) si spotoma oglejte še Festos. Zanimiv je tudi Gortis, tamkajšnji zakonik je res zakon. Namesto v Matalo se pa pojdite kopat v Komos, tam je plaža res vredna imena plaža (pozor – valovi so precej višji kot v Matali, torej ko so v Matali visoki pol metra so v Komosu meter in pol – neprimerni za majhne otroke).
Vsekakor je lep izlet na Lassithi plato, ob poti gor se ustavite v Homo sapiens muzeju (je neposredno ob poti) in s platoja je dostop do Dikteonove jame (tam naj bi se rodil Zeus).
Zelo impresivna je tudi Spinalonga – otok trdnjava, ki je bila tudi zadnja kolonija gobavcev. Pa ne pojdite gor čez hribe (če seveda ne bose rentali terenca), pač pa po obalni cesti iz Ag. Nikolaosa.
Drugače pa je v centru Stalide na glavni cesti Sparrow turistična agencija in Kostas in njegovi imajo cel kup izletov na voljo.
Bili smo v Cactus Beach hotelu pred tremi leti. Imeli smo all inclusive (takrat prvič) in takrat smo ili kar zadolvoljni, ker kakšne boljše ponudbe nismo našli. Naslednje leto smo odkrili Gulet in Sonček in spozanali, kaj je to res ALL inclusive, pa za isti denar kot Cactus.
Okolica hotela je urejena, cvetoča, sobe v redu (bili smo v dvoprostorni družinski), bazen zanimiv, a nič posebnega. Plaža peščena, meni je bila zelo všeč, morje mlaka, kot smo si želeli in blizu (pač odvisno, kje imaš sobo). Zoprno je, ker je potrebno čez cesto, ki je ozka, a precej prometna. Okolica hotela živahna, polna trgovinic, lokalov.
Glede na to, da smo imeli ALL, smo kasnejša leta videli, kako uboren je bil. V ceni ni bilo vključeno: pijača v taverni na plaži (tako da smo si mi kupovali vodo in sadje, pa tudi sladoled), senčnik in ležalniki na plaži, ni bilo vmesnih prigrizkov in sladoleda skozi ves dan – ampak samo 1 h popoldne, kopalne brisače v boljših hotelih pri ALL tudi dobiš dol, tako da ne rabiš tovoriti 1 potovalke brisač s seboj.
Bili smo 2 tedna in smo se tako naveličali tistih omak in omakic za kosilo in večerjo. Po kakih 3-4 dneh pa se je tako začelo vse ponavljati. Pa bog ne daj, da si hotel odnesti kakšno jabolko ali nektarino s seboj na plažo.
Kreta sama pa je velika in zanimiva in če jo hočeš dobro spoznati, rabiš vsaj 2 tedna vsakdan kam iti. Poleg že omenjenega me je očaral še utdrdba v Rethymonu in tržnica v Chanii, ampak iz Stalisa je malo daleč. Blizu imate vodni park, nikakor pa ne smete izpustiti Knososa.
Lep pozdrav in prijeten dopust!
Forum je zaprt za komentiranje.