Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice hoteli v Grčiji

hoteli v Grčiji

Zbiram destinacijo za naš dopust v zadnjem tednu avgusta. Res veliko sem že prebrala na forumih in tudi na straneh TA.
Imamo željo iti v Grčijo, pa fino bi bilo da bi imel kaj atrakcij za otroke (tobogan ipd.) Pa vidim, da je tega res veliko v Turčiji, bolj malo v Grčiji.

Je bilo mogoče že kdo v kakšnem hotelu kjerkoli v Grčiji, da je bilo vsaj nekaj tega. Pa da ni preveč oddaljeno od letališča (cca 1 ura). Hvala..

V Grčiji je načeloma slabo poskrbljeno za te zadeve.

Da o varnosti ob morebitnih bazenih in na plaži ne govorim. Tukaj so zelo šlampasti.

V Grčiji je vse plačljivo in to kar zasoljeno ( klima, pa še to določijo uro oni, hladilnik, ležalniki, senčniki……….voda dražja kot zlato)

Grkom se ne da, in če se jim ne da se ti ne bo premaknil.

Do kakšne lepe plaže moraš imet avto in še potem pešačit po kakšnih kozjih stezah.

To govorim kot mati in ne kot mlad par željan žura od jutra do jutra. Tem je ful kul. Meni se pa po bruhanju na obali zjutraj res ne sprehaja.

Grčija postaja kot Hrvaška, le da vendarle občutno cenejša.

Če pa želiš vodnih atrakcij za otroka pojdi na dopust v Bolgarijo na Zlate peske. Ne bo ti žal.

Hvala za odgovor.
Lep in sončen vikend želim.

V Grčiji je načeloma slabo poskrbljeno za te zadeve. Da o varnosti ob morebitnih bazenih in na plaži ne govorim. Tukaj so zelo šlampasti.
S TEM SE STRINJAM. HOTELSKI BAZENI SO ZARES LEPO UREJENI, NI PA TOBOGANOV IN NIKJER NISEM VIDELA BADEMAJSTRA. NA RODOSU IMAJO ČUDOVIT VODNI PARK.

V Grčiji je vse plačljivo in to kar zasoljeno ( klima, pa še to določijo uro oni, hladilnik, ležalniki, senčniki……….voda dražja kot zlato) VEDNO JE ŽE V NAPREJ ZNANO ALI SE KLIMA/HLADILNIK DOPLAČA ALI NE. MI JE NISMO ŠE NIKOLI DOPLAČALI IN VEDNO JE DELALA NA KARTICO (KO GREŠ IZ SOBE SE AVTOMATSKO ODKLOPI VSA ELEKTRIKA, RAZEN ČE NE PUSTIŠ KARTICO V REŽI IN VZAMEŠ SAMO KLJUČ :-)) LEŽALNIKI/SENČNIKI SE DOPLAČAJO, VENAR: VSE PLAŽE SO JAVNE IN LAHKO PRIDEŠ S SVOJIM LEŽANIKOM IN SVOJO MARELO!!!!!!!
VODA JE NA VEČINI OTOKOV PITNA.

Grkom se ne da, in če se jim ne da se ti ne bo premaknil. ??????????

Do kakšne lepe plaže moraš imet avto in še potem pešačit po kakšnih kozjih stezah. TO JE GRČIJA, SEVEDA. SAJ V TEM JE ČAR. DA IMA EN OTOK FUL LEPIH PLAŽ, DA SI VSAK DAN NA DRUGI IN DA V 90 % NI GUŽVE. VSAJ JULIJA. IN JE NA VSAKI PLAŽI BAR IN WC.

To govorim kot mati in ne kot mlad par željan žura od jutra do jutra. Tem je ful kul. Meni se pa po bruhanju na obali zjutraj res ne sprehaja. IN KATERI OTOK JE TAK? OBSTAJAJO DOLOČENI KRAJI NA OTOKIH, KI SO ZNANI PO ZABAVAH ANGLEŽEV. TEH KRAJEV SE IZOGIBAM.

Grčija postaja kot Hrvaška, le da vendarle občutno cenejša.

Če pa želiš vodnih atrakcij za otroka pojdi na dopust v Bolgarijo na Zlate peske. Ne bo ti žal. KO SI ŽE OMENILA ŽURANJE – RAVNO BOLGARIJA IN ROMUNIJA SLOVITA PO PIJANKAH. NAJBOLJŠE VODNE ATRAKCIJE IMAJO TURKI, SO PA TI HOTELI ZELO DRAGI.

PS: MOJI OTROCI NIKOLI NISO POGREŠALI TOBOGANOV. ČE JIH NI BILO SO PA KAJ DRUGEGA POČELI.

strinjam se da Grčija ne slovi po teh zadevah, ker pač oni se zavedajo da so njihovi otoki sami po sebi zelo lepi in zato pač ne delajo nekih velikih hotelskih komleksov (kakšen se najde mogoče kaka Kreta, ali Kos), pa če tudi greš v tak hotel v Grčiji ne smeš pričakovati kakega hudega luksuza, čeprav ima lahko hotel 5* to ne pomeni isto kot za kako Turčijo, ki temelji na hotelskih kompleksih in hotelskih urejenih plažah in tam te v hotelu 5* cel dan strežejo spredaj in zadaj in zato se ne strinjam s trditvijo da so dragi hoteli, ker dejansko veliko tudi dobiš s to ceno. Tako da za male otroke priporočam Turčijo, mogoče kak Magic life, ki vključuje ni da ni – preveri Gulet turistično agencijo.

…mogoče kak Magic life, ki vključuje ni da ni

In kaj je tisto poleg all inclusive še NI DA NI ?

Obstaja še ultra all inclusive.

Kakšna je razlika med AI in ultra AI? Sem že večkrat spraševal po raznih
forumih a mi nihče ni odgovoril.

To je specifika TURŠKIH hotelov.

All inclusive pomeni, da je zajtrk-kosilo-večerja in vmes še običajno popoldanska malica, pijača pri obrokih zastonj.

Ultra AI pa je v hotelskih rezorjih, kjer je poleg 3. obrokov še skoraj non-stop hrana na različnih koncih rezorja, pijača v barih v neomejeni količini (tudi domača alkoholna, pivo, kava). Skratka dopust, da cel teden samo ješ. Pri tem pa vidiš kulturo ljudi, ki 2x ugriznejo hamburger in ga zavržejo, iz kozarca soka naredijo 2 požirka in ga pustijo kjerkoli, … Mene je minilo po 2. dneh. Toliko hrane na kupu, ko sem pa hotela nekaj zares turškega, sem pa komaj kaj našla.

JA na bruhanje mi gre ko vas berem!!!!

Kar bruhaj, če pa ne bo šlo pa še poprej prst v ritko in nato v tvoja
umazana usta. Bednik!

Slovenec na dopustu počasi postaja super-size image v znamenju žrtja in pitja po “ultra AI” sistemu. Tudi včasi ni bilo veliko drugače samo da ste nosili tone hrane in pijače v razne kampe. Sedaj delate isto samo da se lahko še pohvalite da ste videli zraven še recimo “Turčijo”. Ma videli ste nič več in nič manj kot potek prebavnega trakta od krožnika do školjke. Seveda zaviti v hotelsko brisačo in v flip-flopkah v hotelskim logotipom. Odlično, če vam takšen način ustreza. Vendar ob branju teh komentarjev, definitivno za kozlat. Beda je odraz vašega instant dopustništva!

Ja in kaj si ti videl srakoper? Forum je poln konkretnih vprašanj, na katera bi ti kot superpopotnik zlahka odgovoril, pa nič od tebe. Edino kar znaš je, pisanje bedarij podobni zgornji. Mislim, da gre večini kateri prebirajo tvoje poste pošteno na kozlanje. Stvarno si bednik, priporočam ti obisk kakega dobrega psihijatra, da ti malo popravi podstrešje.

Worms! Odgovore na konkretna vprašanja podajam pod drugim nickom, ampak konkretnih popotniških vprašanja je tukaj namesto “kar nekaj” prej “bore malo”!!

veliko berem forume tudi izven Slovenije, ampak tak nizek nivo pa le stežka najdeš kje. Skratka tema je bila preprosto zastavljena, potem pa nekdo s svojim komentarjem pokvari vse in…res škoda…malo spoštovanja in vse bo OK. Če smo že nestrpni do drugih (tujcev) ne razumem zakaj smo postali nestrpni do vseh tudi okoli sebe… Srakoperju predlagam, da se usede pred ogledalo in se pogovori sam s sabo. Razumem, da ima vsak pravico do svoje besede, vendar malo spoštovanja do drugih ne bo škodilo. Živi in pusti živeti…in namesto da pišem o hotelih v Grčiji, kamor zahajam že dolga leta porabljam čas za tole…škoda

Mh če stopiš nekomu na žulj, ki ga skriva tudi sam pred sabo si nestrpen. Ok! Zloraba besede! Tako kot vsak bom povedal tudi jaz svoje mnenje. In moje mnenje je da ob branju komentarjev vašega puhlega dopustniškega doživljanja dobim krče v želodcu.

Srakoper, vidim, da si ves nesrečen, ker se ljudje na Izkušnjah na potovanjih držijo pravil, pa si se spravil še sem. In če bi lahko razpravljali o tem, kaj so potovanja, pa so počitnice lahko prav vse – ja, tudi to, da dva tedna sediš v hotelu in se bašeš s hrano. Sama se tega ne bi šla, ampak le kaj mi škodi, če to pač počne kdo drug?

Hoj Uten!

Lani smo bili na Rodosu v hotelu Esperides beach (letos ga ponujata Gulet in Kompas). Polek ostalih bazenov imajo tudi dva manjša bazena s toboganoma. Za malo večje otroke kar O.K. Podrobnejšo ponudbo ima v svojem katalogu bolje opisano Gulet. Meni je bilo všeč tudi to, da imajo nekakšen mini kino, opoldne vrtijo daljšo risanko, zvečer pa kašen bolj znan film. Od letelišča je oddaljen 20 minut. Skratka, priporočam. Če te zanima še kaj, pa kar vprašaj.

LP

Tole je forum “Kam in kako na počitnice”, če si spregledal, in počitnice so lahko za koga tudi 14 dni ležanja na plaži in all inclusive. Če se že stalno usajaš na forumu “izkušnje na potovanjih” (no, včasih celo malce upravičeno), daj pa tule mir.

In če ti je tako strašno težko, sploh ne vem, zakaj tole bereš?

ZATO, ker spremljam vse in o vsem povem tudi svoje mnenje. TAKO!

A res misliš, dragi srakoper, da tvoje mnenje zanima druge ljudi? Tule je videti, da se tvojih mnenj vsi branijo.

Seveda se branijo, ker zadanejo s žebljico direkt v snobovsko glavico. Seveda se slovenski dopustniški snobizem odraža v množičnosti AI variant, kar je seveda vse prej kot to. No glavno da ste bili v Grčiji, Turčiji ali v Egiptu, v hotelu, siti in v udobnih steriliziranih flip-flopkah s logotipom. Če vas to zadovoljuje prav, moje mnenje je pač drugačno. če primerjate takšen instant turizem in tržno usmerjenost velikih trgovskih centrov boste hitro našli iste smernice v ponudbi in obisku klientele, da o kvaliteti ne govorim seveda!

Ma meni se zdi, da iz tebe govori slavna slovenska fovšija.

Hmm ne vem kje naj bi bil povod za fovšijo, glede na to da hodim na potovanja v trajanju najmanj mesec dni. Dsetinacije kot so npr. Indija, Uganda, Zaire,Mjanmar, Pakistan, Gruzija,itd

Dragi srakoper, bolj malo ti koristijo tvoja silna potovanja, se mi zdi. Ker meni se zdi, da je treba potovati z odprtimi očmi, in kar verjeti ne morem, da na svojih potovanjih nisi opazil, da smo si ljudje različni. Take low budget variante so res za mlade oz. za tiste brez otrok, vsaj večinoma, pa tudi za ljudi v mojih letih niso ravno primerne, razen če se človek po toliko letih še vedno počuti kot pri dvajsetih. No, tako se jaz ne počutim, zato izbiram variante, ki so mi pisane na kožo – pa to ni AI.
Ker predvidevam, da se tudi vsi drugi ljudje odločajo za počitnice po svojih željah, zmožnostih in še čem – v tvojih postih je itak zaslediti,da smo vsi drugi glupi in tupi – bi bila jaz na tvojem mestu modro tiho, ne pa vsiljevala svojega prav drugim.

Pa lep pozdrav,

Rosie

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close