Najdi forum

Toskana

Vsaka info je dobrodošla. Radi bi na počitnice za en teden z leto in pol starim otrokom. Namestitev bi zamenjali max. dvakrat, torej iščemo ‘bazo’ za izlete.

Hvala

lp, ewy

Pozdravljena!

Toskano sem prehodila podolgem in pocez. Firence, Siena, San Gimignano, Pisa, Lucca, …
Pred par leti pa sva s kolegico in malim kuzkom odpotovali za en teden v Toskano – malo drugace. Z malim kuzkom si nisva mogle privosciti velikih mest in predolgih izletov, zato sva se odlocile za izlete bolj po majhnih centrih. Splacalo se je! Izjemno dozivetje, ni kaj.
Kar po internetu sva dobile odlicen Bed & Breakfast (odlicen po likaciji, ceni in urejenosti) blizu San Gimignana. Od tam pa sva vsak dan odpotovali na izlet: do Firenc, Siene ipd. imas kakih 20-30 km. Naj se povem, da je San Gimignano z okolico, precudovitivimi in obdelanimi grici, vasice v toskanskem stilu prava pasa za oci. Odkrile sva skrite koticke toskane in uzivale na polno.
Ce potrebujes se kaksno informacijo, pa se kar obrni na moj privat mail.
Lp

Mi smo pred leti (še brez otrok) naleteli na hostel v kraju Tavarnelle val di Pesa, sredi regije Chianti. Lokacija je maksimalna: na pol poti med Firencami in Sieno, in sredi vinorodnih gričev. Vas Tavarnelle je prikupna, mirna in varna, hostel pa primeren tudi za otroke (se spomnim par družin). Poišči na netu, po mojem bi bil super za vas.

mi smo bili za prvomajske (tudi z majhnim otrokom) cel teden v bližini Firenc, na enem od njihovih agroturismov – super. vsa omenjena mesta obvladljiva z enodnevnimi izleti, tako da se sploh ne rabite seliti. vsaj jaz se raje vsak dan 15 min več vozim, kot pa 2x pakiram…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close