Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice vprašanje za mama2831

vprašanje za mama2831

mama 2831 mi lahko malo poveš o “Cinque Terre”. Najbrž greste z avto. Si rezervirate prej apartma oz. sobo, ali greste na “blef”.Hvala

sem 32. firbec, nimam pojma, sam firbcam rada

men je pa ta mama s stevilkami simpaticna dečva. :):) Pa zato firbcam.

kukuc :)))

Nisem sicer mama2831, ti pa lahko povem, da smo mi Cinque Terre planirali lani za prvomajske, sem začela po netu cca. dva tedna prej iskat za spat in nisem našla. Res da sem iskala bolj privat variante B&B, poslala sem vsaj 30 mailov in vsi so mi odgovorili, da so polni. Tako smo potem to izpustili in malo skrajšali potovanje.
Če bi šla npr. sama z možem bi šla na blef. Z dvema otrokoma se mi pa to ni zdelo najbolj pametno :-). Kolegica je šla leto prej s fantom na blef, sta sicer našla spanje ampak mi je rekla, da sta iskala in se vozila okoli in spraševala kar nekaj ur…

Mi smo bili lani za prvomajske s kamperjem. mogoče bi bilo fino, da si ga najamete saj cene app ali sob so tudi tam zelo drage sploh v tem terminu.

Ja živjo, sem prav počaščena, tolikom odzivov, pa sami firbci 🙂

uten, ja, gremo z avtom (upamo, da bo zdržal). Za prvomajske praznike je že precej zasedeno, ampak mi gremo konec maja in ponekod je takrat sicer že kar polno, ampak smo imeli kar nekaj izbire. Odločili smo se za ta kamp:

Imajo stran tudi v angleščini, če ti italijanščina ne gre, sicer pa kaj vprašaj. Smo tudi mi razmišljali o avtodomu, ma se mi zdi predrago – najcenejši, ki smo ga odkrili, je bil 90 € dnevno, tule so pa bungalovi po 70 € za noč.

Prej smo šli tudi kam na blef, zdaj v dobi interneta, ko si vse slikce pogledaš in rezerviraš, pa raje vnaprej rezerviramo. Obstaja tudi ena fajn stran o samem nacionalnem parku CT, samo zdaj ne najdem naslova… bom še malo pobrskala.

Komaj čakamo!

sem pogledala na net, ali je to kot ena vas, ali so kakšne posebne znamenitosti, mogoče kaj za otroke?
Hvala

Tudi meni se sliši zanimivo! mama 2831, povej nam še kaj več, zgleda, da si podkovana z znanjem o zanimivik krajih.

Nekih podrobnosti še ne poznam, na splošno pa je to pet vasic v Genovskem zalivu, ki so bile v preteklosti zelo težko prometno dostopne po kopnem, samo z morske strani, zato so ohranile marsikatero tradicijo. So pod zaščito Unesca. Med njimi vozi vlak (menda je z avtom rinit noter čista utopija), v njih se lahko dobro naješ in baje imajo božanski sladoled. Razgledi na razčlenjeno morsko obalo so enkratni, pogled na vasi z morja tudi.

Za nas dovolj, nekaj prijateljev je že bilo tam in so nas navdušili. Poiskala bom spletno stran parka, pa danes popoldne dobim nekaj prospektov in vam poročam. Preveč pa spet ne smemo vedeti, ne, sicer ne bo zanimivo.

Aja, za otroke česa posebnega nisem zasledila. Naša dva sta itak nora na vlake, stare vasice, prijazne ljudi, pašto, sladoled, morje in ladje… tako da česa posebnega zanju tokrat niti ne iščemo. Bomo pa za posladek šli v Genovo pogledat akvarij, kjer imajo baje celo pingvine 🙂

Hrvatom sigurno nisem nič kaj simpatična, ko Slovence pošiljam na izlete v Italijo…

Kdaj prideš spet kaj naokoli v naše vetrovne kraje?

Lani sem bila na sindikalnem izletu v Cinque Terre. Za otroke nisem videla nič kaj posebnega, vsekakor pa svetujem, da se v eno stran zapeljete z vlakom, v drugo pa z ladjico – to bo doživetje tudi za otroke. Najlepše vseh 5 vasic doživite in vidite prav z morske strani, po tirih pa tega občutka ne dobite.

Naslednji četrtek imam pregled in bom tam okrog mal lutala…. pa v pikapolonico bom šla probat, če gre “moj” vozek v Modusa…. :)))

To že vem, ja. Verjetno se bomo z ladjico zapeljali prav v Portavenere, menda je krasen.

Za otroka pa me ne skrbi, uživata na takih izletih, tudi če ni toboganov in Gardalanda. Komaj čakata ladjico, vlak, sladoled, “stare hiše”, bungalov v kampu, pašto, akvarij, pa rojstno hišo Krištofa Kolumba bomo šli pogledat, smo že gledali na zemljevidu sveta, kako je pomotoma odkril Ameriko 🙂

Hehe, Mama, očitno imaš podobna otroka kot jaz. Pa še rodila sem ju pri istih letih, kot jih imaš ti v nicku. 🙂 Bo že držalo, da naključij ni.

Akvarij v Genovi je res vreden ogleda – cel dan če ne omagaš prej. Ja in so pingvini pa morski psi in je res nekaj za videti. Imaš pa notri tudi okrepčevalnico tako da je za lačne in žejne poskrbljeno.

Kolumbova hiša nam ni bila zanimiva-izguba časa.

Pašta je res enkratna.

Pripravite pa se na boleče noge. Preverite pa vozne rede ker čene se zna zgodit da ostanete tam. To zna pa biti zelo drago.

Priporočam, da si ogledate vasi z morske strani in se z vlakom vračate.

Če imate možnost in čas si spotoma oglejte še Parmo, pa na parmezan ne pozabite.

Akvarij v Genovi je res vreden ogleda – cel dan če ne omagaš prej. Ja in so pingvini pa morski psi in je res nekaj za videti. Imaš pa notri tudi okrepčevalnico tako da je za lačne in žejne poskrbljeno.

Kolumbova hiša nam ni bila zanimiva-izguba časa.

Pašta je res enkratna.

Pripravite pa se na boleče noge. Preverite pa vozne rede ker čene se zna zgodit da ostanete tam. To zna pa biti zelo drago.

Priporočam, da si ogledate vasi z morske strani in se z vlakom vračate.

Če imate možnost in čas si spotoma oglejte še Parmo, pa na parmezan ne pozabite.

Tule je vse na to temo. Luškane vasice, lepo za videt, kaj dobrega za popapcat… Bili konec septembra, takrat se je dalo kar blizu z avtom, če je pa gneča (kar verjetno je za 1.maj in poleti), je pa verjetno druga zgodba. Sploh s kakšnim kamperjem.

Lani smo bili med prvomajskimi prazniki. Gneča je nepopisna, ker imajo Italijani državni praznik 25.4. in si tako kot mi vzamejo fraj.
Je pa fino, da greste peš po poti, ki je namenjena pešačenju od ene do druge vasice. Mi smo predelali tako tri vasice in je bilo zelo zabavno in pogledi so fantastični.

Mi smo bili prejšnji teden… 29. in 30., torej še pred napovedano gnečo.
Prvi dan smo prispeli v Genovo in si ogledali akvarij ter par znamenitosti (so v bližini), prenočili smo v B&B v Genovi, dvoposteljna soba z zajtrkom za 60 eurov. Naslednji dan zjutraj smo pičili pro Cinque Terre (cca. eno uro vožnje). Najprej smo šli do vasice Monterosso, od koder smo nameravali peš čez hrib do vasice Vernazza, ma smo se malo slabo pozanimali prej in smo se potem obrnili in šli nazaj. Peš pot od M do V je 1h 15min, precej ozka, dokaj strmo se vpenja, bila je tudi precej blatna in zdrsla, brez ograje – mestoma kar nevarna tudi za odraslega (mi pa smo bili s triletnico, v nahrbtniku pa še enoletnica). Zato smo šli z avtom naprej do Manarole (meni najlepša od vseh petih), od tu pa smo se potem furali z vlakom do ostalih vasic). Vstopnica za CT (krajinski park) + vlak (neomejeno število voženj) stane 8 eur, za otroke do 4. leta zastonj. Za ogled z ladjico smo imeli premalo časa (pa kdaj drugič). Zvečer smo se pa odpravili preko La Spezie v Masso, kjer smo spali v hostlu. Naslednji dan pa preko Parme, Mantove… domov.
Skratka… priporočam. 🙂

@-->-- @-->-- @-->-- @-->-- @-->-- <http://pomarancka.moj-album.com>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close