voziček na avion
Mi smo našega Peg Perrego z veeeelikimi kolesi tudi tako tovorili, v Grčijo in Tunizijo. Prijavili smo ga,ko smo oddajali prtljago in dobili tudi zanj nalepko, vendar je šel z nami skozi carinsko kontrolo (na rentgen so ga nesli nekam proč, ker ni šel skozi onega na kontroli) in smo ga oddali osebju na letalu šele tik pred vkrcanjem. Naložili so ga čisto nazadnje, zato smo ga tudi dobili takoj, ko smo prišli z letala.
Fino je, da ga sam zložiš in spneš.
Aja, ena družina ga pa po vrnitvi z Zakintosa ni dobila nazaj. Zato bi jaz za vsak slučaj fotografirala, kako ga nalagajo na letalo…
Nam so ga pa že pri poti v London zlomili. Ampak je bil tak marela in jim potem nismo “težili”. Celo pot v Londonu je bil zalepljen s selotejpom in smo preživeli. Verjetno ga je stevardesa dala kam spodaj in je potem kaj padlo nanj….
Drugače pa ja, na check inn-u poveš da boš voziček oddala kasneje in ga daš res pred vstopom v letalo oz. ga pustiš na za to označenem mestu par metrov prej. Potem pa ga dobiš ko se izkrcaš, vendar je potrebno posebej rečt.
“Tovorili” bi Zappa-marelo in Quinnyja- buzza. Ker sem bila priča polomljenim vozičkom, ki so jih dali med ostalo prtljago, sama pa si ne predstavljam dopusta brez vozičkov, bi res želela, da prispeta v celem stanju. Lahko prosim/zahtevam, da sta vozička transportirana pri stevardesah in ne med ostalo prtljago ali ne?
Hvala za odgovore.
Mi smo ga res oddali tik pred vstopom v avion in potem ga je stevardesa spravila vsaj po mojem med ostalo prtljago. Mislim da 100% ni nič, lahko ostaneš tudi brez prtljage, pa kaj moreš, počakaš in pride…. ČE. Torej da se vozičku ne bo kaj zgodilo ni nikjer 100%.
Vsekakor vzemi sabo voziček in prosi, da naj ga dajo nekam na varno.
Mi smo malo v njem odpeljali do letala, ampak samo zato, da smo tam voziček napakirali v torbo in oddali pred letalom. Smo od prijateljev prej slišali, da se to da. Ga dajo sicer potem med prtljago, samo ga pa na letališču ne “mečejo” kot ostalo prtljago. In potem po izkrcanju ga vzameš takoj.
Imeli smo Peg Perego Pramette, ki ne zgleda ravno zelo močan in je čist ok preživel pot.
evo čisto iz prve roke – vse je res, namreč da je bolje da ga imate s sabo do letala in ga pred vstopom oddate, nato ga zaposleni kot zadnjega naložijo v letalo in takoj po izsopu ga tudi dobite ( če se slučajno pozabi pač poveste osebi ki je pred letalom ) – zakaj je možnost da se kaj polomi – enostavno zato, ker nekateri napol ali sploh ne zložijo svojega vozička in zato fantje sami potem nekako sptavijo voziček skupaj, zato voziček res dobro složite mogoče s kakim trakom tudi spnete – v glavnem čimbolje ga je treba zložiti pa se ne bo nič zgodilo, ker pač vsi nimajo otrok in normalno za vsak voziček posebaj ne moreko vedeti kako se dobro zloži – v glavnem ni panike.
Forum je zaprt za komentiranje.