avstarlija
Z družino (otroka stara 12 in 16) načrtujemo potovanje v Avstralijo. Za spremembo in od večine pa bi šli v juliju ali avgustu (takart so počitnice, pa še v hudi vročine ni). Zanimajo me vaše izkušnje glede rezervacij hostlov. A ste rezervirali v naprej? Ali se bolj splača potovati z avtodomom ali z avtom in spati v hostlih? Ali je treba za letalski polet znotraj Avstralije rezervirati v naprej? Če kdo mogoče ve cene najema avtodoma in avta, pa cene prenočišč v hostlih, letalskih prevozov po avstraliji.. naši plani so Sydney, Melbourn, Canbera, Filip islanda – pingvini, Balaratt – muzej na prostem,Uluru-Ayers Rock, pa menda se da nekje pridejo delfini na obalo in se jih da božat???? Mogoče še kakšen nasvet kaj ne smemo spustiti.
Za vse informacije že v naprej hvala.
Mi smo se pravkar vrnili iz Australije.Sydnei-Melbourne=avtodom,polet do Ayers Rocka=3 dni tam,polet do Cairnsa=2 dni tam,avtodom do Brisbaina in polet domov. Ker nas je bilo 6, se definitivno bolj splaca spati v avtodomu, ker se vse deli, za 4 pa ne vem. Svetujem ti, da se obrnes na agencijo Australasia(tel:564 1 900), kjer ti bojo z veseljem pomagali.Oni so ziveli dolga leta v Australiji in razmere sigurno bolj poznajo kot kaksne agencije, ki ti prodajo program, Australije pa se niso videli. Mislim, da je tako;ce letis s Quantasom, imas nekaj cenejse notranje lete, ce letis z drugimi prevozniki, je cena obicajna. Vse ti bojo povedali v tej agenciji.
Letos bo v Sydneyu svetovni dan mladih (okoli 15. julija) in bo verjetno kar precej gužva (Tudi jaz bom tam:)). Upam, da ne bodo hostli preveč dvignili cen, tako kot so jih letalski prevozniki.
Quantas, jetstar in virginblue imajo notranje lete. Akcijske cene so cenejše od avtobusnih prevozov. Trenutna akcija quantasa sydney-ayers rock -enosmerna je pod 200 AUD. Le za rezervacijo rabiš kreditno kartico: visa, masterkard, diners ali american express. Lahko se naročiš na obvestila in spremljaš akcije. Je pa treba paziti z datumi poletov in nekatere “nizkocenovne fore”. Piše, da za jetstar se ne da spreminjati datumov. Pa količina prtljage oz. doplačila za prtljago, itd. Tole vem samo preko internet raziskave, nisem pa še sprobala.
Z družino (otroka stara 12 in 16) načrtujemo potovanje v Avstralijo. Za spremembo in od večine pa bi šli v juliju ali avgustu (takart so počitnice, pa še v hudi vročine ni). Zanimajo me vaše izkušnje glede rezervacij hostlov.
Hostli niso noben problem, iz prvega hostla ti osebje prijazno rezervira hostle v naprej brezblačno. Tudi agencije ki jih je malo morje ti to naredijo, sploh ni problema. Jaz sem šla v au brez ene rezarvacije, v Sydneju pa so mi na agenciji Work and Job naredili rezervacije za hostlwe za 14 dni vnaprej. Ni problemov hostlov je povsod dovolj sploh v času ko nameravate vi potovati.
A ste rezervirali v naprej? Ali se bolj splača potovati z avtodomom ali z avtom in spati v hostlih?
Avto in hostli so po moje bolj fajn.Sicer pa se po avstraliji potuje z avionom, tudi vlak je nekje varianta.
Ali je treba za letalski polet znotraj Avstralije rezervirati v naprej?
Ja vnaprej je ceneje, Tudi te rezervacije ti naredijo v hostlih ali agencijah. Meni so jih, brez problemov.Quantas je zakon.
Če kdo mogoče ve cene najema avtodoma in avta, pa cene prenočišč v hostlih, letalskih prevozov po avstraliji..
Cene kot v evropi in leztal in hostlov oziroma še cenejši, kakovost pa b0oljša, turizem na visokem nivoju
naši plani so Sydney, Melbourn, Canbera, Filip islanda – pingvini, Balaratt – muzej na prostem,Uluru-Ayers Rock, pa menda se da nekje pridejo delfini na obalo in se jih da božat???? Mogoče še kakšen nasvet kaj ne smemo spustiti.
Darvin, kakaku park, sydnej si vzamite beč dni, blue mountains, alice spring, grand canyon,
mene je au očarala in sploh super
V Avstraliji sem bila že 2x, nazadnje z družino (mož,jaz in 2 otroka takrat 8 in 9 let).Potovali smo z avtodomom na relaciji Sydney-Cairns. Bilo je super. Avtodom toplo priporočam (ješ, spiš kjer ti hočeš…) V Avstraliji je namreč ogromno t.i. počivališč za avtodome, kjer si lahko brezplačno do 24 ali 48h. Ponavadi je na takih parkingih urejen WC, klopice in miza in obvezen aussie barbecue (žar), ki je največkrat na plin. Pižgeš, spečeš, počistiš za seboj in greš… V kraju Noosa Bay nam je bilo tako všeč, da smo parkirali kar na enem navadnem parkingu tik ob obali, kljub znaku, ki to prepoveduje :). Zjutraj nas je za brisalci pričakalo vljudno obvestilo, da parking ni namenjen avtodomom in da je to zgolj opozorilo, če pa nas še enkrat dobijo, bo pela kazen! Skratka, tudi policaji so lahko človeški. Če pa finančna sredstva dovoljujejo, je idealna kombinacija avtodom + lokalni leti, ki si jih lahko ogldaš in rezerviraš na http://www.virginblue.com ali http://www.qantas.com. Prej ko narediš rezervacijo – nižje so cene. Poleg teh dveh letalskih družb je letos nov prevoznik še Tiger air za katerega pa ne vem koliko je zanesljiv.
Č še nimate rezerviranih avio kart do Avstralije pa zna letos res biti problem zaradi svetovnega dneva mladih.
Ponudbo avtodomov s cenami si lahko ogledaš na http://www.britz.com/
za hostle pa poglej na http://www.nomadsworld.com/
Forum je zaprt za komentiranje.