Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice z avtom do Grčije

z avtom do Grčije

Poleti (avgusta) se odpravljamo v Grčijo, pa me zanimajo variante, kako priti dol z avtom. Ena je seveda vožnja po celi Jugi, druga pa kakšen trajekt iz Italije. Prosim za izkušnje o trajanju vožnje, cestah, cenah…

Trajekt iz Benetk v Igoumenitso(mislim da 26 ur) ali Patras(lahko da 31 ur), cena je skoraj enaka. Pozanimaj se na AMZS turistični agenciji za Bežigradom, kjer ti tudi najdejo in zrihtajo najugodnejšo varianto. Bo pa lahko kar problem, rezerviraj takoj, saj bo avgusta več ali manj vse zasedeno.

Mi smo šli pred 2 letoma avgusta s trajektom iz Benetk do Krfa in nazajgrede iz Patrasa do Benetk.

Karte smo kupili na agenciji Atlantica, prostore imajo v stavbi AMZS na Dunajski (kot je napisal že Vojc). So zelo prijazni, zrihtajo najugodnejšo varianto. Za kabino ste že skoraj 100% prepozni, za avto in palubne potnike pa se verjetno najde še kaj prostora, čeprav svetujem, da pohitite.

Cene in vozni red si lahko ogledate tudi na telih dveh straneh:

http://www.minoan.gr/index.asp?a_id=226

http://www.anek.gr/

Ve mogoče kdo kako je z zasedenostjo trajekta septembra? Ali bi za sept. odhode tudi morali že sedaj rezervirati?

Sama sem imela namen rezervirati karte (komaj) maja, ampak vidim, da lahko potem le sanjam o trajektu.

Ne, septembra ne bi smelo biti težav. Problem je julij in avgust!

Več let zapored že hodim septembra (prvi teden), z Anekom iz Benetk do Patrasa, karte naročim kakšne 14 dni prej. Sicer vedno znova bentim, ker bi jih lahko isti dan kupila v Benetkah, ampak ziher je ziher. Aja, pa palubni potnik sem.

Kar se tiče cestne variante je pa takole. Ljubljana – Atene 1.700km kakih 17 ur čiste vožnje. Pametno je razdeliti v dva dela in spati nekje med Leskovcem v Srbiji in Ekaterinijem ali pa še malo kasneje ob obali v Grčiji.
Avtocesta skoraj celo pot, razen kakih 10km v Sloveniji, kakih 90 v Srbiji (med Leskovcem in srbsko-makedonsko mejo), kakih 30km v Makedoniji in nekaj odsekov v Grčiji skupaj morda 50km. Gorivo + cestnine znesejo cca 250€ v eno smer.
Mona Liza, če vas še kaj zanima pa vprašaj. Boste kampirali in šli malo po Grčiji ali bi šli samo do določene destinacije?

***, so tole s časom lastne izkušnje? 1700 km v 17 urah?
Temu težko verjamem, še posebno ne do aten..
To pomeni,da bi moral po posamičnih odsekih avtoceste vozit 200 in več km.. sicer zaradi postankov tako visokega povprečja na tako dolgo razdaljo ne moreš ujeti

Jah, pomoje da se da… Ker AC pelješ malo več, lokalne malo manj.

Sama imam izkušnje KR – Callais, ko smo šli z avtom v Anglijo. 1500 km je bilo 15 ur vožnje. Ampak je res non stop AC. Sva pa tudi samo vozila, brez postanka.

Pred dvema letoma smo šli na pot do Soluna s prikolo in smo vozili v dveh etapah, z avtom se da v 12 urah prepeljati 1200 km v enem dnevu, 1700 pa komot v dveh dneh.
Pri trajektu je poleg cene potrebno upoštevati, da po 31 urah vožnje čaka še lep kos poti do Aten, tako da skupno znese več ur časa, kaj je lepše- ogled juge ali dolgočasenje na ladji pa naj vsak oceni sam, jaz bi šel ponovno po celini, vsekakor z mnogimi postanki,za čevape in kavo.
Srečno pot!
Abs

poznam obe varijanti in 1700 km kjub postankom po lepi bivši, sem šla enkrat da vidim, od takrat vsako leto z trajektom iz Benetk. Cena za palubnega potnika je okoli 55 euro na osebo, avto okoli 75, povratna je°se cenejsa. Sploh zunaj sezone, kar je se junija, ko ni guzve in si naredis posteljo iz napihlivih blazin kar na palubi, je prekrasno. Poskusam rezervirat večerno odhod, naslednji dan soncenje na palubi in potem si zgodaj zjutraj ze v Patrasu. V igumenitsi pa že prej.
Iz Patrasa do Aten je pa manj kot dve uri voznje!!!!!

Sem napisal čiste vožnje. Smo pa leta 2006 sredi avgusta in to v soboto prišli v 18urah in pol. Po avtocestah sem vozil med 120 in 150km/h. Pa smo se nekajkrat ustavili in pretegnili ude, šli na večerjo in nekajkrat točili gorivo.
Če maš smolo pa lahko čakaš tudi uro ali več na mejah (Makedonci imajo probleme z vnosom podatkov, vsakega popišejo in skenirajo potni list), na srbsko-hrvaški meji je čez dan vedno vsaj malo kolone, hrvaško-slovenska bo pa letos verjetno tudi zabasana.
Te kolonam se izogneš (vsaj v večji meri), če voziš ponoči.

pozdravljeni!
lani septembra so bli anekovi trajekti (ki so mimogrede malo cenejso od minoanovih) iz benetk v patras prakticno prazni. karto sem kupila meseca junija kar preko interneta, stala je povratna okrog 280 evrov za en avto (nad 4 metre) in dva palubna potnika. voznja traja 36 ur, nujno je imeti s sabo podlogo za spanje (armafleks ali samonapihljivko) in spalno vreco ce si palubni potnik. obvezno vzemi s sabo zadosti hrane in kak paper back za preganjanje dolgcasa. hrana na trajektu je zelo draga, kake knjige za kratek cas pa ne mores kupit.
ja pa ne pozabi da med voznjo nimas dostopa do avtomobila in da se ti splaca dobro premislit kaj vse potrebujes za 36 ur.
lp.
anja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close