Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Plače in stroški v Nemčiji

Plače in stroški v Nemčiji

Drugo leto (bom) upam šel v Nemčijo.

Zanima me, kake so plače tam in kaki stroški :). Hvala za kakršnekoli informacije.

mene pa zanima samo za stroske v UK…

pa brez zamere, ker sem vdrla v tvoj post… :o)

lp

Ne zamerim.

Stroški v UK so višji kot pa v celinski EU.

Mogoče ne bilo neumno napisat tudi, kje mislita stanovat in kaj bosta delala. Najbrž je razlika v plači zidarja in bančnika, ane? :))))

Stroški najema stanovanja so enaki kot tu, ker imaš tam v najemnino že všteto elektriko in gretje, pri nas se plačuje to posebej..
Recimo 3 sobno stanovanje v centru Kolna(Nemčija), stane 400 eurov, pri nas recimo v Kranju 3-sobno cca. 300 eurov+gretje 100 eurov+50 elektrika, se izide enako, celo več… Hrana je cenejša( lidl, aldi itd..)…, Plače pa za 100% višje…
Če imaš priložnost ti predlagam, da greš čimprej, ker pri nas gre samo še na slabš…
LP

za placo vem, ker je ze bila dana ponudba, ki je znatno visja od tukajsnje, stanovala pa ne bom v Londonu…

Tole 3- sobno v Kolnu je pa zelo zelo poceni, ker je v Duisburgu vecja garsonjera v centru mesta 250€, pa je to za Duisburg zelo ugodno.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

V Duisburgu imam dva strica, tko da vem kakšna je tam situacija, odvisno kje v Duisburgu, če greš živeti v del kjer so sami turki in kurdi ga lahko dobiš zelo poceneni, recimo stric plačuje v Duisburgu 4-sobno 400 eurov…
Ampak tudi če bi bilo recimo 500 eurov, je skoraj ceneje kot pri nas…
Saj so tam stroški všteti v ceno najemnine, torej gretje itd…
Pri nas je pa najemnina, elektrika, ogrevanje itd, k vse zračunaš skp se ti skor zmeša(:

Aja vidm da me rada bereš(: Kaj bo pol s kavico?

Imam v Nemčiji žlahto. Se ne cedita med in mleko. Samo od sebe ti ne pade nič z neba. Meni se v Sloveniji godi bolje, pa dela punca recimo kar zahtevno delo. Ni fizikalc.

Če si pa častihlepen in si pripravljen veliko vložiti v uspeh, je pa tam po moje lažje kot pri nas.

Govorim o centru Duisburga, o urejeni cetrti, kjer zivijo pretezno Nemci in so “stare” stavbe obnovljene.

Na kavici se pa morda srecava kje v Duisburgu 🙂

hehe vazi, maja bom v Duisburgu(:
Ja sej tud 250 ojrov za garsonjero je poceni, če so stroški všteti v najemnino, pr nas je dražja…

Jaz bom tam za prvi maj.
Sem te mislila povabit na kavo v en lokal na tisti njihovi “copovi”, v katerega zahajajo srbske pevacice :))

Povablen sm gor za prvega maja, tko da je zmenjen(:

Sou bi gledat pevaljke na kavici??? a, dej no…

Jaz, ko sem tam, sem vsak dan v ZOO-ju. Tam me zihr najdes, prepoznas me pa po belih hlacah in rdeci majci, pa po smehu, seveda 🙂

Poglej na http://www.immobilienscaut24.de.Pa le ni tako poceni kot si bil sedaj obveščen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close