Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam v Grčijo z malčkom in dojenčkom?

Kam v Grčijo z malčkom in dojenčkom?

Zanimajo me vaše izkušnje. Jeseni bi šli z družino na kak grški otok. V dober hotel z bazeni in igrali za otroke. Blizu kakšnega mesteca, da bi lahko hodili na sprehode.Za neko normalno ceno.
ZdraVNICA MI JE SVETOVALA, DA ČE SE S TAKO MALIMI OTROKI ODPRAVIŠ V TUJINO SICER NI PROBLEM, DA PA SVETUJE, DA JE KRAJ BIVANJA MAX 2 URI oddaljen od bolnice, za vsak slučaj, če otrok potrebuje nujno pomoč.
Imate kakšen pameten predlog?
Se opravičujem za velike črke!

To pa ti bi znali svetovati na kakšni turistični agenciji bolje.

Ima smisel hodit tako daleč z dojenčkom?

Aja, da bote lah rekl da ste vi pa dopustovali v Grčiji in ne na Cresu.

Mooče pa bo šla v Grčijo, ker je tam hitreje kot na Cresu … In za dojenčka je vsekakor bolje preživeti 2 uri na letalu kot 4, 6, 12 ur v lupinici v avtu …

Mi smo bil lani na Kreti. Kako je z bolnišnico ne vem, a najbrž mora bit na tako velikem otoku. Sicer pa je bila ambulanta v hotelu. Vsako jutro in 2 uri popoldan je bil tam zdravnik. Po potrebi je prišel tudi izven ordinacijskega časa.

Drugače pa sem tam videla veliko dopustnikov, ki so prišli dopustovat z zelo majhnimi dojenčki, tudi 3 mesečniki so bili, pa nosečnice. Ni da ni. Pa saj ne gre v neko xy državo.

Aja pa še to. Svetujem vam, da si izberete hotel, ki ni pretirano oddaljen od letališča. Zgolj zaradi hitrejšaga transferja.

Bila v hotelu s spodnjega linka – v svoji ponudbi ga ima TA agencija Sonček.
Nimam sicer več tako majhnih otrok, a ta hotel je zelo primeren tudi zanje. Stoji ob peščeni plaži, ima tudi mali bazenček za otroke, zelo lepo urejeno igrišče na travniku za hotelom (gugalnice, plezala).
Sobe so zelo lepo urejene, klimatizirane, hrana OK.
Ponuja ALL INCLUSIVE – sklepam, da ne boste ravno veliko na izlete hodili.
Od letališča je oddaljen 10 minut vožnje.
Od hotela do ulice s trgovinicami je 10 minut sprehoda. Na tej ulici je tudi ambulanta z zdravniško pomočjo.
Bolnica sklepam da bi se našla v glavnem mestu (Heraklion), ki je oddaljen 10 km.

Hvala vam za nasvete. Pa niti slučajno ne hodimo na dopuste v tujino zato, da se lahko hvalimo. O tem niti ne govorimo okrog, kaj pa koga briga. Mi drugače tako kempiramo in bomo tud letos poleti, ker nam je to najljubše, a ker sem na porodniški bi letos izkoristili nizke cene jeseni in si še mal razvajanja privoščli. Drugače jeseni ne dobim dopusta, ker imamo najbolj noro v službi.
Hvala1

Verjamem, da ne potujete zato, da bi se hvalili. Meni se dojenčki (tudi 3 mesečni) smilijo, da nimajo svojega miru, da jih je potrebno tako vlačiti po svetu. Saj ne rabi drugega kot posteljico, hrano, zrak in ljubezen. Že dojenčki nehote živijo v stresu in potem malo večji otroci, odrasli… Kam to pelje?!

Pojdite prvo v kakšen kamnolom na trening!

Od kje toliko zakompleksanosti, se sprašujem? Ja, madonsca kar nakeja sem potovala, pa sem povsod srečevala družine z otroci. ja najboljš se je zabubit doma in dajat ljubezen.

Si že slišala za tisto: Srečni starši, zadovoljni otroci!

Ko dobiš otroka se življenje pač ne ustavi. Še vedno greš lahko povsod, si organiziraš tako, da je ugodno tebi in tvojim otrokom. Kaj je s tem narobe?

Od kje toliko zakompleksanosti, se sprašujem? Ja, madonsca kar nakeja sem potovala, pa sem povsod srečevala družine z otroci. ja najboljš se je zabubit doma in dajat ljubezen.

Si že slišala za tisto: Srečni starši, zadovoljni otroci!

Ko dobiš otroka se življenje pač ne ustavi. Še vedno greš lahko povsod, si organiziraš tako, da je ugodno tebi in tvojim otrokom. Kaj je s tem narobe?[/quote]

Ne, življenje se z otrokom ne ustavi, ni pa potrebno, da že prve mesece starši “bezljajo” z otroci po vsem svetu. Ni potrebe, da bi starši bili zadovoljni samo nekje “zunaj”. Saj v tem je finta, da nihče ni zadovoljen z malim in vedno nekam hiti. Ne mislim samo tebe, temveč generacijo staršev, ki imajo sedaj majhne otroke (zato jih pač srečuješ povsod). Manjka umirjenosti. Že po tvojem pisanju je zaznati, da si nemiren tip človeka, saj se ne umiriš niti toliko, da bi preverila koliko napak si naredila, ko si tipkala.

Dojenček res rabi hrano, posteljico, ljubezen in svež zrak. In je povsem vseeno, kje to dobi, v Portorožu ali v Grčiji.

In nekdo iz Prekmurja potrebuje ravno toliko časa, da prispe v Portorož, kot tisti, ki se zapelje (z letalom) do Grčije. Če ima Prekmurčan smolo in pade v prometni zamašek (da o gnečah na gradbiščih in cestninskih postajah sploh ne govorim) bo tisti v Grčiji že počival v senčki in srebal ledeni čaj.

In resnično ne razumem zakaj je dopustovanje v Grčiji “mučenje” otroka, dopustovanje na naši ali hrvaški obali pa ne. Dajte mi pojasnit. Vožnja ni argument, ker si v Grčiji prej kot v Istri.

Saj ne rečem, da se 3 mesečnik pelje v Avstralijo. In se vozi z letalom 20 ali več ur. Pa pride tam v popolnoma drugi letni čas, pa drugi časovni pas. OK to bi še razumela.

Kaj pa sploh ne potovati prvo otrokovo leto? Zakaj ga je treba sploh trogati po avtomobilih in letalih in stati v prometnih gnečah? Kaj ima otrok od tega? Aja, srečne starše, saj res.

tudi jaz sem ena tistih ki nikakor ne razume, da so počitnice na Hrvaškem v apartmaju s klimo OK, počitnice v Grčiji, Tuniziji … pa mučenje otroka … res ne razumem … pa velikokrat berem o tem mučenju, ampak nikjer še nisem zasledila kaj naj bi mučenje konkretno bilo 🙂

jaz čist razumem anian1, ki želi izkoristit prosti čas porodniške za fine počitnice, ki ji sicer niso na voljo … tudi jaz sem 100% izkoristila čas porodniške za lušne počitnice … jasno z miškotom.

anian1 … na žalost ti ne znam pomagat glede otoka … edino to da Karpathos odpiši – močan veter.
Jaz bi verjetno izbrala Lefkas … čeprav še nisem bila tam … po vsem prebranem o grških otokih se mi zdi ta res OK.

Meni so tako počitnice na Hrvaškem kot tudi v Grčiji, če se je treba vozariti nekaj ur, posebej če gre za vroče poletne temperature, mrcvarjenje otroka.

zakaj bi ljudje, ki nikdar niso potovali začeli potovati ravno po rojstvu otroka? … se strinjam da nima smisla in je totalno brezveze …

ljudem, ki pa potujejo že praktično vse svoje odraslo (in malo manj odraslo) življenje, pa potovanja pomenijo način življenja … na ta način doživljajo svet in svet doživlja njih … ja to je res težko razumeti če pač nisi po duši popotnik 🙂

in iz prve roke ti lahko povem … da so potovanja z majhnimi otroki enkratna in neponovljiva (tu mislim prava potovanja, ne hotel ALL INC 1 teden) … in kaj ima otrok od tega … hja, nekaj ima, to vidiš na njem … definitivno 🙂

Si že kdaj slišala, da otrokom koristi morski zrak?
Meni je zdravnica vedno govorila, da naj bi poleti vsak otrok (če se da) vsaj 2 tedna preživel v morski klimi, ker je to dobra naložba za otrokovo zdravje.

In verjemi, draga moja, da se bo vsak otrok dosti bolje počutil v senčki nekje blizu morja (in seveda tudi v morju), kot pa v razbeljeni, soparni Ljubljani.

in zato bomo dokler otrok ne dopolne xy let z njim kar doma? pa saj doma je tudi vroče in se nam včasih otroci smilijo 🙂 … in 5 letniku je tudi vroče … a njega pa poletne temperature ne izmučijo? smešno razmišljanje če mene vprašaš 🙂

sicer pa avtorica prvotnega posta sprašuje o povsem drugih zadevah 🙂

Govorila sem o otrokovem prvem letu, ko res nima čisto nič od Grčije ali česarkoli že. Ko ima 5 let, že uživa v bazenih, toboganih, kopanju, sprehodih…. Seveda mu je ravno, ali je to v Grčiji ali v Sloveniji, samo da se zabava. Poletne temperature? Mislim, da bolj izmučijo 3-mesečnega dojenčka kot 5-letnika. Sploh pa pri 5-letniku vidiš, če je izmučen, žejen, tečen, če mu je vroče…. Komunikacija, saj veš.

To so najbrž “izkušnje” tistih, ki nikoli niso potovali z dojenčkom.

Jaz vem, da sem z dojenčkom imela veliko bolj prijeten in brezskrben dopust kot s 2, 3 …letnikom.

Sicer pa jaz tudi ne razumem tistih staršev, ki menijo, da se z dojenčkom lahko giblješ le 2 km v radiusu, ker vse ostalo pa že predstavlja vožnjo in posledično mrcvarjenje otroka. Da ne govorim o straješih bratcih in sestricah, ki so prisiljeni zaradi prihoda dojenčka ostatjati doma dokler mlajši ne dopolni 1 leto in se gibati v tistem 2km radiusu.

Zdaj se pa že malo zapletaš, quebeck.
Vsi ti dopovedujejo ravno to – dojenčka vročina lahko izmuči in gotovo se bo bolje počutil ob morju, kot v razgretem mestu.
In še kako bo užival tudi ko ga bodo namočili v morje! Ne vem v čem je problem?

V Grčiji poleti ni ravno nekega hladu, pri stopinjah 40+ vlačiti dojenčka na plažo, je zame mrcvarjenje, ja. Dobro, anian pravi, da bodo šli jeseni. ampak veliko je družin, ki sredi vročega poletja vlači par mesecev stare otročke v države, kjer je poleti še bolj vroče kot pri nas. Dvomim, da so ljudje doma pri 40 stopinjah. Ko je zelo vroče, vžgeš klimo, pa je.

V Grčiji pa sami Grki poleti sploh ne hodijo ven čez dan s svojimi majhnimi otroki in dojenčki. Ven pridejo šele zvečer z vozički. Dojenčki, ki jih prekladajo sredi najhujše vročine iz hotela na plažo in nazaj pa celo na špancir po mestu, so ravno turisti. Tudi Slovence sem srečala.

In res zelo grozno, če morajo bratci in sestrice zaradi dojenčka eno poletje ostati doma in ne gredo na dopust v vroče kraje in na dolge poti. Res, ubogi otroci.

odgovorni starši bodo ravnali tako, da bo otroku najbolje.

Jaz sem julija v Grčiji brez vsakega problema ob 13h z vozičkom peljala malega naokrog, da je zaspal. Niti malo mi ni bilo vroče … ves čas je pihal veter, ki naju je hladil. Nimam pojma koliko je bilo stopinj, le to vem da mi je bilo prijetno toplo … tudi malemu.

meni niti na kraj pameti ne pride da bi se zaradi dojenčka odpovedala dopustu … ne letnemu ne zimskemu (ja tudi to mi ni jasno da je pozimi premraz za dopust ali izlet z dojenčkom) … lepo po pameti in smo vsi zadovoljni 🙂

No, saj to je bistvo. Dojenček bo že kako, važno da je meni dobro.

V Grčiji julija ob 13. uri na sprehod. No, tudi o takih sem govorila. Pihlja že, pihlja, ampak pihlja kot če bi pihala s fenom. Ne veš, koliko je bilo stopinj? Ti povem jaz. Letos julija med 40 in 45 v senci.

Ampak saj v redu, kakor komu paše. Dojenček pač ne more povedati, ne?

Ma brezveze debatirat, ker se res zapletaš. Prej si govorila, da je mrcvarjenje otroka, če se par ur vozi po vročini, kamor koli. Potem si rekla, da je problem Grčija, ker tam je pa res vroče, oni pa nimajo hladu (si prepričano v to). Doma imamo klime. A v Grčiji jih nimajo? Saj res mi imamo klime tudi zunaj, oni pa ne, zato pri nas lažje prenašamo vročino. Da oni imajo popolnoma drugačno klimo si pa pozabila napisat. In, da je pri njih tistih 40 stopinj sploh ne čutiš, da se veliko lažje prenaša kot pri nas 30 stopinj.

Kje je zdaj problem oziroma mrcvarjenje otroka? Samo v Grčiji ali tudi vsepovsod, kjer je vroče?

Vi kar lepo bodite doma, to vam nihče ne brani. Samo škoda, da izgubljate čas v razgretem mestu, zaprti v klimatiziranih stanovanjih. Pa srečno kakor koli, s komer koli in kdaj koli potujete.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close