Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice potovanje z avtodomom

potovanje z avtodomom

Z družino (mož in 15 letnik) ter z našimi prijatelji se na začetku avgusta odpravljamo za 14 dni po Evropi z avtodomom. Šli bi čez Italijo, Monaco do Švice, potem čez Francijo do Španije , pa Gibraltar in Portugalska, potem pa bi videli koliko bi nam še časa ostalo za nazaj…zanima me, če je že kdo obdelal to pot , kaj si je vredno ogledati v kateri državi, kakšne so cene…prosim za vaše izkušnje in nasvete!!!

Navedena pot je po mojih izkušnjah možna le, če si skoraj nič ne ogledate in vozite po 12 ur dnevno. Vsaka od navedenih dežel nudi ogromno bolj ali manj aktivnih ogledov. V Italiji so ob poti Benetke, Verona, ?Gardaland če vas Gardsko jezero manj privlači, obala okrog San Rema, Monako z akvarijem, Nica, potem pa bodisi Provansa (kjer se zlahka zapravi 3 tedne) V Švico greste “nazaj” (če vas zanimajo hribi Zermatt z Matterhornom (se splača vsaj malo popešačiti v okolici= pa železnica na Jungfraujoch), Genevsko jezero in spet Francija (Chamonioux z izletom na Mer du glace ali pod Mont Blanc), pa vse od Pariza, gradov Loare…Lurda, Pireneji, morda Figueres (dali), Barcelona (ostati najman 3 dni še boljše en teden), Burgos, San Sebastian, Galicija (Santiago de Compostela), Portugalska vsaj Porto, Coimbra, Nazaret, Tomar, Lisbona, Evora…

Menim, da morate ponovno dobro premisliti cilje in želje.

Se strinjam s predhodnico.

Bili smo že v Španiji do Gibraltarja, sicer z avtomobilom in spanjem v kampih v šotorčku.

Drugič smo bili do Lizbone, ravno tako avtomobil in kamp.

Potovali z otroci. Vsakič 3 tedne, vedno samo prečkali Italijo, se malo ustavili ob Azurni obali in J Franciji, nato pa dobro obdelali enkrat Srezozemsko obalo Španije ter jug Španije, drugič pa Baskijo in Portugalsko.

Lep dan….

Na pot do Portugalske se odpravljamo letos tretjič s prikolo, do gibraltarja smo šli drugič, skupaj z lisbono. Prevozili smo 7000 km. Če želiš pogledat kraj ni dovolj 2 ali 3 urice, potrebno se je naužiti vzdušja. Italijo in Francijo smo tja grede vedno preskočili, nazaj pa smo se več ustavljali -provansa in it. mesta, garda, odvisno pač do kam prideš. Na vsak način se splača prespati v kampih ( voda, tuši, varnost) od tam je vedno organiziran prevoz v centr mesta -parkirnine tako ni.
Preverite možnost prevoza z lastnim avtom in najema hišic v kampih, posebej če vas je več se to izplača.
srečno pot in uživajte!

mogoče ne bo odveč:

www/camping-zanimiv.net
in
basicamp/foren/reiseberichte.de

Še ena, ki se strinja s predhodnicami.

Če je cilj potovanja obkljukati države in prevoziti čim več kilometrov, potem je to pravi način. Sicer pa ne. Tako da je bolje, da se osredotočite na eno državo, pa boste imeli res kaj od dopusta pa stvari si boste lahko še pogledali.

Mi smo prekampirali kar precej Evrope, z otroci in brez, vedno varianta avto+šotor:
– Italija (celina) + Monaco – 3 tedne
– Anglija+Škotska – 3 tedne
– Portugalska + Andora – 3 tedne
– Turčija – 1 mesec
– Maroko – 3 tedne
– Sicilija + Eolski otoki – 16 dni
– Sardinija – 16 dni
– Krf+Lefkas+Kefalonija+Zakintos – 3 tedne

Tudi jaz se strinjam, da je sicer možno prevozit pot, ki ste si jo zamislili, v 14 dneh, ampak tako, da se res samo voziš, pa se “odkljukaš” v vsakem kraju, kjer se ustaviš.
Mi smo tudi kar nekaj že predelali, večinoma s šotorom: južna španska obala + Madrid (skoraj 3 tedne), Provansa (1 teden – za 1.maj), Italija večkrat (=velikokrat, ker je blizu in ker je veliko za videt), 14 dni Sicilija, 14 dni Korzika in malce Sardinije, 14 dni Sorrento, Capri, Neapelj, Rim… pa še kar kaj, da ne naštevam.
Če bi radi res kaj videli, malo oklestite načrte, kot je predlagala viv. Če bi pa radi res vse to predelali, pa najbolje, da si na preračunate, koliko rabite za vožnjo in koliko se vmes sploh lahko ustavljate.

No tudi jaz se pridružuje vsem prejšnjim odgovorom. V 14 dneh lahko obdelaš le eno od destinacij, ki so zgoraj opisane!
AD izgleda sicer na prvi pogled zelo velik, se je pa potrebno pri več kot 4 članih odprave kar stiskat!
Pa kolikor denarja računate, ga vzemite raje krat 2!
Kamorkoli boste šli se imejte lepo!

VIV – prosim za odgovor,
a mi lahko napišeš katera od naštetih variant ti je bila najbolj všeč? Tudi mi imamo nekaj podobnega v načrtu, pa me res zanima kaj vas je najbolj navdušilo oz. kje ste najbolj uživali z otroki.
hvala in lp.

Z otroki smo bili v Grčiji, na Siciliji in na Sardiniji. Od teh destinacij nas je najbolj navdušila Sicilija. Definitivno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close