Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Škocjanske jame – ogled primeren za starejše?

Škocjanske jame – ogled primeren za starejše?

Dan

Moja mami, ki je že prilično v letih ( 70+)ima možnost izleta v Škocjanske jame. Ker jaz še nikoli nisem bila ne vem ali so primerne zanjo ali ne. Sicer se normalno sprehaja in je čist mobilna, samo vseeno jo je malo strah.
Baje gredo v jamo tam kjer je hotel, ker potem imajo kosilo v hotelu.
Zanima me kako je v jami, ali so stopnice, ali je podobno kot Postojnska jama, ki je lepa potka okoli.

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

Vedeti morate, da tudi pribljižno niso podobne Postonjski jami. Potke so zelo razgibane, proti oncu je veliko stopnic, ni za vrtoglave, je pa res, da je jame fenomenalna in vredna ogleda. Ne vem kaj pomeni, da je fizično aktivna! Za nekatere je napor že pol urni sprehod. Vhod v jamo je na spodnji strani (pri hotelu se samo zberejo), potem vodi potka malce po cesti, malce čez gozd do jame (cca.10 min). Sicer pa pojdite vsi in si pomagajte med seboj. Mi smo šli lani (2,5 letnica, 7 in 9 letnica, mož in jaz) in smo se imeli res super, res pa je da vsak vikend šibamo naokrog in kondicija ni problem. Uživajte v jami in lep pozdrav

Hvala za odgovor, samo ona gre z društvom upokojencev in skrbijo jo edino stopnice. Drugače lahko hodi tudi 1h po ravnem, oz. po hribu če ni strmo.
LP

Mi smo bili v Škocjanskih jamah že večkrat, nazadnje lani. Takrat sta se pridružila še starejša gospa in gospod. Čeprav je jama res super, smo imeli s tem gospodom gozne težave, ker so ga stopnice čisto izčrpale. Je tudi let tvoje mame. Če je mama res fizično aktivna, potem vredu, sicer se zna zgodit, da bi ji bil ogled jame prej muka kot veselje. Stopnic je pa res precej!

Glede na tvoje pisanje, ji bom odsvetovala, ker stopnice so ji muka, pa še cel izlet ni ravno poceni.
Jo bomo odpeljali na morje pa gremona sprehod od Portoroža do Pirana, bo bolje.

Hvala!

Zelo lep izlet je tudi v Rakov škocjan. Lepa sprehajalna potka, brez stopnic. Priporočam!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close