Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaj izbrati Karpatos ali Kreto

Kaj izbrati Karpatos ali Kreto

Trije gremo na počitnice v Grčijo, pa ne vem ali bi šli raje na Karpatos ali kreto?

mi smo bili lani na Karpatosu in je bilo super, mir, prijazni ljudje, dobra hrana (obvezno iti k Sopfhias place – ženska obvlada), lepe plaže,….
Amopija ne priporočam, ker je sama komerciala, hoteli… in konec

Kolega pravi, da je Karpatos žalost. Pa ful draga hrana. Tipično za Karpatos – poceni hoteli in aranžmaji, draga hrana zunaj. Saj so še drugi otoki, ne samo ta dva.

ne vem kaj je mislil kolega, da je Karpatos žalost. Otok je bolj za družine z otroci. Kar pa ne pomeni, da so same družine tam, veliko je surferjev, mladih parov, starejših parov,…. večina so nemci, nizozemci, španci,….hoteli prov poceni niso, hrana in pijača pa tako kot po drugih delih grčije ista oz. ni cenejše oz dražje.

Odvisno kaj iščete – na Karpatosu je gotovo več miru, manj industrijskega turizma, malo ali nič podivjane angleške mularije, pa tudi manj zabave, Pigadia je eno tako zaspano mestece, v Amopiju je par hotelov, na severu še turistični Olympos (pa vseeno vreden ogleda, une tete, ki prodajajo svoje prte znajo tudi par besed slovensko – “ročno delo” in “prava čipka”) in to je to. Malo cest, zato pa krasne vasice, čudovite prazne plaže, pa seveda hud veter (predvsem na jugu). Otok je v primerjavi s Kreto miniaturen.

Kreta je pa tako velika da najbrž tam najdeš tudi kotičke, ki niso tako turistično polni kot je praktično cela severna obala od Chanie do Malie recimo. Veliko zgodovine, veliko za videt, tudi za prehodit, pred leti smo videli celo sneg konec junija na najvišjem vrhu (imajo oz. so imeli celo vlečnico). Možnosti žura neizmerne, ogromne količine vseh sort evropskih maturantov in absolventov (z našimi vred), akvapark…Mirneje je na jugu (Ierapetra…).
lp tinca

a kolega tko pravi? no potem ti že veš :)))

Karpatos je bil meni všeč, ni pretiranega žuranja, je mir, so pravi grki in je izbira … lahko ješ poceni ali pa drago … luškan otok.

Je bilo postavljeno vprašanje ali ne? Dovoliš, da odgovorim? Ali je tvoj odgovor vreden več, ker je pozitiven? Karpatos je sigurno na repu otokov, kamor bi jaz šla. Je pa res, da kljub družini potrebujem od dopusta tudi nekaj razvedrila. In prav je, da se pove, da to pač ni otok, kjer bi bilo obilo zabave. Je v turizmu še sorazmerno nov in tudi v popotniških vodičih ne pretirano hvaljen.

če pa avtorica išče mir – potem pa vsekakor.

Mi smo bili lani na Karpatosu, na Kreti pa še ne, ampak če bi se odločala med tema dvema, bi šla še enkrat na Karpatos. Res je krasen, najboljše pri teh majhnih otokih pa se mi zdi, da si jih lahko v tednu dni z rentacarom v celoti ogledaš. Na Kreto, Rodos… in podobne destinacije me ne vleče, ker se mi zdi, da so preveč skomercializirani za moj okus.

Lahko pošljem kakšno fotko na mail.

Jah, kdo želi množičen turizem na grških otokih gre lahko tudi v Portorož, je ista ponudba (pijače, suvenirjev, hrane-ponfri, dopustnikov,…).

Če pa želiš probat tzatziki, grško solato, souvlaki, pečen paradižnik, polnjene liste vinske trte,… greš pa na otok, ki je pristen.

LP, Klara

odgovori iz druge roke nikdar niso najbolj prepričljivi se ti ne zdi?

To, kar na Kreti ponujajo naše agencije je res čisti instant turizem. Pravo Kreto doživiš na južni, vzhodni in zahodni obali. Najboljša varianta je renta a car takoj na letališču in direkt čez celo Kreto, če želiš kaj več od ležanja na mivki in instant hrane. Brez agencije, jasno.
S Karpatosom je pa zgodba podobna, s tem, da ga v dveh dneh prevoziš po dolgem in počez.

odgovori iz druge roke nikdar niso najbolj prepričljivi se ti ne zdi?[/quote]

Kakšna je pa razlika? Izkušnje so izkušnje, moje, tvoje ali pa od sosedove Francke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close