Grcija – Kos
Oljaa!
Konec septembra 2007 sem bila na Kosu v tem hotelu.Zelo v redu hotel, sicer bolj na samem, miren hotel, zelooooo prijazno osebje, hrana dobra – AI, plaža pa ni najbolj primerna za majhne otroke. Namreč so večji kamni in se kar malo lomiš ob vstopu v morje. Če želiš še kaj izvedeti, pa videt kakšno fotko, mi piši privat na skubika@gmail.com.
Lep dan!
glede hotela ne morem kaj dosti povedati ker ne vem v katerem delu je, jaz sem bila v hotelu International malo iz mesta ven in je bilo zelo v redu – se pa ne strinjam da je Kos nasplošno penzionerski, ker je čisto odvisno kaj si želiš in v katerem delu otoka si nastanjen. Kot že rečeno jaz sem bila blizu mesta, tam kjer je bil hotel je bil mir v mestu pa pravi žuri, tako da kot si ga sam narediš bi jaz rekla – mah saj je povsod tako, a ne? 🙂
Mi smo lani letovali na KOsu – hotel Atlantis. Bilo nam je super, hotel (“na plaži”), senca dreves, plaža mivka, primerna tudi za male otroke. Mi smo imeli ALL inclusive in smo imeli potem tudi ležalnike ob bazenu in na plaži zastonj. Hrana super. Hotel pribl. 2 km iz središča mesta, pred hotelom ustavi avtobus, če ne želiš iti peš. Ko smo gledali hotele bližje mestu, nam ni bila všeč plaža, kjer so bili ležalniki natrpani drug poleg drugega kot ribe v konzervi (to smo sicer videli samo iz avtobusa, tako da ne morem to posplošiti, da ne bom delala mogoče komu krivice).
Mož je rekel, da bi kar še kdaj šel sem, jaz pa grem raje še kam drugam, ker smo najeli avto z otroškim avtosedežem in smo si (v enem dnevu) ogledali cel otok.
Lp, Tanja
Super Tanja2, bi bilo res fino, tudi mi se odločamo letos za dopust v Grčiji, hčerka ima 2,5 leti in sedaj bi se že upala na pot z avionom.
Sama z možem sva bila na Karpatosu in Lesbosu, Kosa ne poznam, tako da vsaka informacija bi bila dobrodošla. Sem gledala točno ta Atlantis hotel, samo me je skrbela plaža in senca.
Slike pa na: manca76@gmail.com
Hvala!
Bom poslala slike. Senca je res super, na plaži pa je, kar se vidi na slikah kot umazanija, lahko le posušena trava oz. alge tik ob morju. Naš mali je užival, mi pa tudi, ko se je v senci pod drevesi lahko igral z mivko, če pa smo šli v morje, pa je nabiral kamenčke, ki se nahajajo takoj, ko prideš v vodo. Res je, da voda postane dokaj hitro globoka (tam je potem mivka), vendar našega malega to ni motilo, ker je že plaval z rokavčki ali pa je bil v “šlavfu”.
Še ena prednost te destinacije pa je v tem, da je “zatišna lega”. Ko smo šli na potep po otoku, sva namreč obiskala tudi druge plaže (kjer so bili hoteli tudi s 5-imi zvezdicami), na katerih pa je bilo zelo ali dokaj valovito (za najine pojme), kar je motilo še odrasle, za male pa je bilo povsem neprimerno biti takrat v vodi. Mi smo imeli le en ali dva popoldneva, ko ni bilo primerno za sineta, da bi bil v vodi.
Za tiste, ki se odločijo za ta hotel, pa priporočam, da ne gredo v špici sezone. Mi smo bili lani sredino julija in je bila kar gužva. Za samo plažo to sicer ni problema, če želiš biti na soncu. Če pa želiš biti v senci in dobiti še ležalnik, pa se moraš ob 9. uri, ko “odprejo” bazen in plažo (beach boy namreč takrat pride odklenit ležalnike) zagrebsti, da dobiš ležalnik in prostor v senci.
Ena pomanjkljivost pa je ta, da začne ta b. boy pobirati ležalnike že ob 18. uri. Mi in še veliko ostalih (predvsem družin z malimi otroci) smo namreč po kosilu šli malo počivat v sobe in smo prišli nazaj na plažo med 16.30. in 17. uro, ko je bilo pav prijetno iti brez skrbi, da bi te opeklo , v vodo.
Lp, Tanja
otok je vulkanskega izvora, zato je mivka črna in ne umazana
Mi smo bili v Atlantisu pred dvema letoma in moram se strinjati z vsem kar je napisala Tanja2. Mi smo sicer imeli polpenzion in smo morali za ležalnike na plaži plačati (2 EUR), vendar pa jih nikoli ni zmankalo. Verjetno zato, ker še niso bili vključeni v AI. Bili smo v drugi polovici julija. Res je bilo vroče, vendar kot na vseh otokih malo piha, pa še tista že omenjena senčka je bila prav čudežna. Naš mali (20 mesecev) je prav užival v bazenčku za otroke, ki je bil popoldne malo zasenčen z nekim drevesom, v morju pa mu je bilo premrzlo. Sicer pa se je igral polek naših ležalnikov na mivki v senci. Takrat tudi hrana ni bila nič posebnega (pogrešala sem več svežega sadja), vendar dopuščam možnost, da so to izboljšali. Midva z možem sva se po dolgih letih pošteno naplavala, ker je voda v morju res super.
Skratka toplo priporočam.
MojcaK,
Za lezbos ti lahko rečem da mi je bil dokaj všeč. Ker je to že kar nekaj let nazaj, se sedaj točno ne spomnim ime hotela, bil je malo bol na samem, nekaj km oddalje od mesta Molivos. Plaža pri tem hotelu pa ni bila primerna za kopanje, umazana in takrat je bilo kar nekaj hude jeze nad predstavniki Intelekta, ker tega v katalogu ni pisalo (sedaj je zapisano pri tem hotelu, da ni najbolj urejena plaža). Mi smo tako najeli motorje za 14 dni in si vse znamenitosti ogledali v lastni režiji. Imaš kar nekaj za pogledat…. Je pa otok vulkanskega izvora, tako da tistih lepih plaž, s svetlo mivko in turkiznim morjem tukaj pač ni. Meni je bil veliko bolj všeč otok Karpatos.
Forum je zaprt za komentiranje.