koliko € za dopust
Malo bolj definiraj : nekje na morju. Kje? Je pač lahko zelo veliko razlika med destinacijami.
Jaz sem pravkar dobila ponudbo za mobilne hišice na Pagu 14 dni največja hišica (4+2), bomo 4 osebe + otrok 1500 EUR. To se mi zdi ful ugodno.
Ko sva letovala v tujini (Azurna, Provansa, Španija) pa nekje 5000 EUR 14 dni. (nastanitev).
Povej kam bi šla.
zelo relativno … mi ponavadi za nočitev damo še najmanj … tisto kar gre zraven pa nanese … odvisno kje smo … se radi potepamo in raziskujemo …
lansko leto smo za južno dalmacijo in črno goro, za 3 tedne porabili 400€ za nočitve(kamp), benz in cestnine + ostali stroški … vse skupaj je naneslo manj kot 1000€, prav nič nismo šparali …
Huh, eni se pa izprsite.
No, mi se ne moremo preveč (no, mogoče bi še šlo malo več, pa se mi zdi neumno več zmetati za dopust, če ni treba in če se da za kaj bolj koristnega porabiti), zato bomo dali za apartma za 10 dni 400 €, vse ostalo pa zagotovo ne bo več kot še enkrat toliko. Se pravi skupaj največ 800 € za 4 člansko družino.
Točno v katerI kamp bomo šli se še nismo odločili. Bili smo že enkrat v Frejusu, letos pa bi šli nekam drugam.
Na tem linku imaš skoraj vse kampe. Konec junija in začetek julija so ugodne cene. Preveri kako je s plažo, nekateri kampi nimajo direktnega dostopa do plaže, skoraj v vseh kampih pa so bazeni.
Meni okrog 1000 EUR: apartma za en teden plus dodatna poraba.
Je pa razpon cen jasno zelo velik: predvidevam, da en “normalen” hotel v “normalnem” terminu (julij, avgust) stane kakšnih 2000 eur za 4-člansko družino. No mene to na srečo ne zanima. Imam rada namreč dolge počitnice, te pa si lahko privoščim (predvsem) v kampu, kjer mi tudi bolj ugaja kot hotel (če je le vreme o.k.). Sicer pa jaz načeloma za nastanitev nisem pripravljena ravno veliko plačat.
Dvakrat smo se celo privezali v marini, vmes pa v zalivih, kjer je to dovoljeno. Veš, ni so vsi privezi po 50-100 eur na dan. Se ne gremo hohštaplarskega navtičnega turizma in kar gre. Če tega ne veš, itak nimaš pojma. In “na črno” tudi nismo privezani, sploh pa “sredi morja”. Oprosti, ampak NIMAŠ POJMA.
Ojej, če se že gre za to kdo ima pojem, ga ti prav gotovo nimaš.
1000 eur za 3 tedne, vključno z 14-dni barke, vključno s hrano pa še kdaj ste šli ven jest.
In to vse za 4 osebe.
Tok nakladaš da se kar kadi.
Razsvetli nas. Lepo prosim. Povej kaj jeste in koliko zapravite na dan. Koliko točno so fiksni stroški (najem apartmaja, privezi, itd) in koliko je hrana, pa koliko še dodatno zapravite (sladoled, hrana v gostilni, pijačke, …)
Dnevni najem barke (kolikor toliko spodobne) je od 100€ naprej. Zdej pa računajte, koliko pride za dva tedna. Pa ta ocena je optimistična, poglejte tukaj :
http://www.charter-hrvaska.com
Tedenski najemi _najmanjših jadrnic_ so okrog 1000€ … aprila 🙂
A ni napisala, da so na lastni barki?
Jaz razumem to kot lastništvo. Je pa res, da je zelo odvisno, kakšna je ta barka…
Sicer je pa:
mi damo 30 evrov na dan za Apartma, prva vrsta ob vodi, privat plaža
+ domače olivno olje (1o litrov)
+ domače vino, kolikor ga spijemo v dveh tednih
+ kruh, ki nam ga vsako jutro pripeljejo
+ časopis (1 dan star)
Skupaj: 500 evrov
+ stroški poti 250 evrov (cestnina, trajekt, gorivo)
+ hrana do 150 evrov
cca: 900 evrov
Ja pa kje je še bencin za barko, ok tud če je jadrnica, kar teččččeeeeee
NO ja je vse relativno, ampak navtika ni poceni, pa če si hohštapler al pa ne.Aja pozabla da za hrano nič ne porabite ker jeste samo lastni ulov:) a ne?
NO jaz/mi porabim/o za 17 dnevni dopust cca.800eur, na Hrvaški obali(1x 7 dni istre, 1x 10 dni srednje dalmacije, so pa to naše standardne destinacije in so prenočišča ugodna).
Forum je zaprt za komentiranje.