Najdi forum

New York

Pozdravček!

Aprila odpotujem v New York, pa me zanima, če je kdo tam že bil in kaj mi najbolj priporoča, da si ogledam.
Vsak nasvet dobrodošel:)

Hvala!

Šoping, vse ostalo je BV:)

Hehe pika nika, dvomim, da je vse ostalo tako BV, je pa nasvet o špingu vzet na znanje:))

Sicer še nisem bila, ampak mogoče ti tole kaj prav pride:

M, sem prehitro oddala – na tistem linku čisto spodaj, če klikneš na A – Z List, imaš veliko uporabnega……

Vožnja s helikopterjem !

odvisno, kako dolgo boš tam. če boš samo par dni, pojdi na turistični bus (enonadstropni) , ki te pelje po ustaljeni poti, izstopiš kjer ti je zanimivo in nato spet na istem mestu vstopiš. Meni se je to dopadlo, isti sistem teh rdečih doubledeckerjev imaš tudi povsod po glavnih mestih (London, Paris…).

greš malo naokoli, na Empire state building, pa na State island, pa gor na kip svobode-vozi dvigalo, Rockfellerjev center si pogledaš, pa še par takih znanih stavb je naokoli. Obvezno Brodway, pogledaš kak komad-musical, pa na sprehod po centralnem parku (saj ne rabiš po celem, že na začetku se ful dogaja, je polno nekih predstav, nastopov…)
Pol pa se vrži na galerije in muzeje, ene 3 dni rabiš, da ta boljše in znane oblaufaš.
šoping pa je itak zakon 🙂
vse te avenije…
uživaj!

Popotnica!Te lahko vprasam koliko pride karta do NY?Hvala in lepo se imej!Čaja

Čaja, oprosti, ker ti tako pozno odpisujem, upam, da boš vseeno videla odgovor.

Karta je bila malo čez 500€, ampak jo je fant dobil za 400€, ker se je kakšen mesec pred mano odločil, da bo šel…
Letimo pa iz Ljubljane do Münchna in od tam naprej v NY.

Pa hvala vsem za odgovore!

V NY obiskujem že več let vsako leto. Karta pride iz LJ cca 600eur sem pa letel že iz Benetk, Munchna, malo je za pogledat. NYC oz. manhattan je glede shopinga najdražje mesto v ZDA. Splača se zapeljat malo ven npr. v JERSEY GARDEN OUTLET http://WWW.JERSEYGARDENS.COM poleg letališča NEWARK mislim,da vozi tudi bus iz manhattna, potem WOODBURY COMMON PREMIUM OUTLETS vendar so te ogromne trgovine 1,5 ure z avtom iz manhattna. Na manhattnu dobiš kaj ugodnega v 21 century store, potem maš na Union square še eno podobno trgovino itd.. Poleg zgoraj opisanega obišči zvečer EAST VILLAGE npr. ST.MARKS PLACE, (na tej ulici je tudi slovenska cerkev oz. kulturni center na št.62), najstarejša pivnica v NY Mc.SORLEYS na EAST 7 STREET MED 3 IN 2 AVENIJO, POTEM IMAŠ NA 1 AVENIJI MED E9 IN E10 ST. COYOTE UGLY SALOON (MORAŠ BITI STAR NAD 21) HUD ŽUR SE PA DOGAJA PO POLNOČI OB PETKIH IN SOBOTAH. v GLAVNEM SE ŽURI DOGAJAJO v tem predelu mesta EAST VILLAGE IN WEST VILLAGE, ostalo pa je en sam dolgčas. POTEM OBVEZNO EN MUSICAL, karte dobiš po polovični ceni na dan predstave na times squaru v TKTS kiosku. Pa kakšno opero v Metropolitanki če te zanima samo so karte kar drage itd…

jaz pa rabim kakšno prenočišče da je udobno čisto in solidna cena. imaš mogoče e pošro od tiste slovenske cerkve, slišala sm da tamlahko prespiš

Tam ne moreš prespat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close