Najdi forum

bali januarja

Mikajo me januarske počitnice na Baliju, vendar me skrbi podatek, ki sem ga našel v LP da je januar najbolj deževen mesec-cca. 17 deževnih dni.
Ali to pomeni da dežuje v teh krajih v povprečju 17 dni 24 ur na dan, ali pa to da pade 17 krat na mesec kakšna ploha.
Hvala za Vaše uporabne odgovore.
Bojan

Zdravo Bojan,

na Baliju je od decembra do februarja monsunsko obdobje, v katerem res pade največ dežja. To ne pomeni, da neprekinjeno dežuje, obstaja pa velika možnost, da dežuje vsaj kakšno uro vsak dan. Lahko se zgodi, da dežuje tudi nekaj dni skupaj. Če ne dežuje, je pa v glavnem oblačno.

Ker so počitnice na Baliju ponavadi povezane z morjem in plažami, bi na tvojem mestu raje počakal do konca monsuna. To ne pomeni, da potovanje odsvetujem (sam sem na primer v monsunskem obdobju potoval po Vietnamu in je bilo pravzaprav prijetno, ker je bilo zelo malo turistov, dež pa me tudi ni pretirano motil), a če te mikajo plaže, potem januar ni najboljši čas.

Daniel

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

mi smo bili marca na Baliju, v okolici Ubuda je deževalo vsak dan uro ali dve, ob obali niti ne … vendar dež ni največji problem … vlaga te ubija … v zraku je skoraj 100% vlaga, cunje ki jih opereš se niti na soncu ne posušijo več dni … po koži ti tečejo kaplje čeprav sploh ne švicaš 🙂

sicer je pa tako kot pravi daniel … turistov je manj …

Pred parimi leti bil na Baliju čez novo leto. Brez dežja. Prijetno toplo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close