Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tajska (Bangkok, Phuket, Phi Phi)

Tajska (Bangkok, Phuket, Phi Phi)

Zdravo,

Prejšnji teden sva se s punco vrnila s 3-tedenskega potovanja (počitnic) na Tajskem.
Šla sva v lastni režiji, živela pa sva po hotelih -Bangkok, Phuket. Udeležila sva se več organiziranih izletov, pa tudi z lokalnimi busi (taksiji, tuk-tuki) sva se nekaj prevozila.

Če koga kaj zanima v zvezi z najinim potovanjemu mu z največjim veseljem odgovorim!
Lep pozdrav,
Tommy

http://www.nokair.com/nokconnext/aspx/welcome.aspx?currlang=en-US

mene pa zanima, katere izlete v okolici bankoka sta si privoščila in kakšne so bile cene le teh izletov? jaz bi rada videla ayutthayo, lop buri in kanchanaburi. kakšne so bile cene enodnevnih izletov. ali predlagaš še kaj drugega poleg prej omenjenega? hvala!

Mene pa zanima kako sta potovala na relaciji Bangkok-Phuket, Phi-Phi? Kako je vreme v tem času na otokih, so vsi dostopni? Kakšne so cene hrane, pijač? Kaj se splača kupiti?

Mene pa zanima kateri mesec najbolj priporočaš oziroma rada bi šla konec oktobra, pa me zanima kakšno vreme je ponavadi takrat.Zamislila sem si tako .da bi rada malo vidla to deželo mal pa bi tudi počivala na plaži
Hvala in LP

Mene pa zanima, če je res vse tako poceni, kot pravijo? Koliko sta približno zapravila? Kakšni so ljudje? Sta se počutila varno? Bi priporočala, da se gre tja v lastni režiji ali je boljše z agencijo?

lep pozdrav,

jaz sem lani tud prebila mesec dni na tajskem pa v vietnamu, tako da lahko prispevam kakšno informacijo. No najprj izleti okrog bbk-ja. Jaz sem najprej šla si pogledat floating market (ven iz bkk-ja) – to se splača, je barvito in zanimivo za fotografiranje. Potem sem sla v Ayutthayo in Lop buri. Ayutthayo sem v 2 dneh prekolesarila celo. Lop buri pa mu ni bil všeč – pač stvar okusa. V KanchanaburI sem bila tud namenjena,a so mi ga domačini odsvetovali – baje da bi bilo zelo blatno, veliko pijavk in kač. Hm, nevem morda je bila napaka.Potem v glavnem nisem šla. Glede prevoza sem uporabljala izrecno javni prevoz (vlak/avtobus), najem kolesa/motorja. Tudi v vse zgoraj našteto sem šla na tak način – izredno poceni, mislim da sem dala za v Ayutthayo manj kot 200 sit.

Glede otokov – jaz sem bila na Koh Samuju (in nekaj otočkov okrog). Phuket, Phi phi so mi vsi odsvetovali – ne maram pač množičnega turizma. Koh samui je bil glede vremena ugoden (september). Glede na prebrano pa na mnenja domačinov pa lahko rečem, da so rekli, da je dol bol na jugu bolj deževno in da piha.Sicer, pa am nisem bila tako da … ne bom pametovala.

Hrana in pijača je odlična in poceni. Jaz sem sicer veliko jedla na ulicah – sem bolj šparala ..redko v restavracijah (bolj v vietnamu). Na ulici ješ za 45 sit, piješ naravne sokove za 30 sit..poceni in odličn, pa brez prebavnih motenj.

Jaz sem potovala sept in del okt – skratka v deževni dobi. Dež je bil samo ponoči tako da..največkrat ni bilo težav s tem. Če pa te je ulovil ponoči pa te reši samo palerina!

Najbolj kar se mi je zamirilo so bili ljudje – živa melanholija in nevolja do življenja. No o tem bi lahko še in še razpravljali ..

oBE DRŽAVI STA IDELANI ZA POTOVANJE V LASTNI REŽIJI. aGENCIJA – KJE PA!

pORABILA SEM 120.000 SIT …največ sem porabila za vize in taxe, ter za kake izlete, ki jih nisem mogla organizirat v lastni režiji. Sem si pa tudi kar nekaj stvari kupila -če si nebi bi porabila kakih 15 000 manj.

če vaš še kaj zanima, ni problema
lepo poletje želim

papa

Hvala za te informacije! Me pa zanima še ali si si že doma splanirala pot, kam in kako, ali kar sproti, ko si prišla tja. Si si kaj rezervirala vnaprej npr. prevoze, prenočišča ali vse na licu mesta. Kake pa so cene prenočišč na otokih? Pa zanima me še ali priporočaš s sabo tudi kako spalko?

Zdravo še od mene …(malo pozno samo od srca)

Veliko je povedala že Cinderella lahko pa še kaj dodam (mogoče malo drugače) …

Midva sva šla v Kanchanaburi z agencijo (beri organizirano, ker nisva imela časa za v lastni režiji). Celodnevni izlet je stal 800 bahtov na osebo (tj.17 EUR) v kar je bilo všteto več ogledov in kosilo. Ogledali smo si pokopališče angleškim vojakov, Kanchanaburi, most čez reko Kwai in Tiger tempelj, vmes pa še kosilo. Res dober izlet in niti evra nama ni bilo žal!!!

Na Phuket sva letela z AirAsia (povratna karta 1.600 bahtov-tj.34 EUR), na PhiPhi pa sva šla s hidro-gliserjem za 400 bahtov-tj.8 EUR!

Izlete sva si organizirala sproti (bodisi v lastni režiji, bodisi z agencijo), enega pa kar na letališču v Bangkoku. Sprva sva mislila, da sva se nateg…, pa je bilo kar u redu: celodnevni izlet na James Bond Island, ki je zajemal še vožnjo s kajaki, ogled James Bond Islanda, kosilo in na žalost Elephant show, ki sva ga iz protesta zapustila. To je bil kao bonus, ker pa sva ljubitelja živali tega trpinčenja nisva mogla gledati! No, skratka ta izlet je pa stal 1000 bahtov (21 EUR).

Jedla sva pa vse vrste jedi, čeprav če sem pošten sva se držala bolj evropske hrane, ki je bila na Phuketu odlična, pa tudi cene so bile evropske , če ne še višje. Predvsem zaradi dejstva, da sva 2krat v Bangkoku naletela na vizualno odlično hrano, ki je bila pa tako zanič,da …

Videla sva kar precej Tajske (obenem pa nič)- predvsem bolj turistično in ne popotniško… Sva pač oba zaposlena in nimava neomejenega časa, tako da je najino potovanje stalo kar precej več: letalske karte+hoteli (Bangkok, Phuket, PhiPhi – povsod 4*: hotelom vse pohvale, še posebej luksuz na Phuketu-Kamala beach), vsi izleti+spominki, darila -cca. 1.800 EUR po osebi. Povem pošteno, samo da se ne bodo spet kaki popotniki zgražali – se mi je to tle na forumu že zgodilo!!! S tem da je bila samo letalska karta Brnik-Istanbul-Bangkok in nazaj 780 EUR! Hotele sem rezerviral že v Sloveniji, tako pa tudi letalsko karto na Phuket.

No, pa še na vreme sem pozabil: vsak dan dež! Pa da ne bo pomote, naju ni niti malo motil in niti enkrat namočil! V Bangkoku je deževalo vsako noč po polnoči, medtem ko na Phuketu in PhiPhi-ju vsak popoldne okrog 6popoldne. Na Phuketu precej bolj intenzivno!

Če vas pa še kaj zanima pa kar vprašajte!
Tomaz

hvala za odgovore. mi je kar v veliko pomoč glede na to, da se prvič odpravljam v azijo. je vsaka informacija več kot dobrodošla. tudi sama se bom odločila za organizirano variantno enodnevnih izletov, predvsem zaradi pomanjkanja časa. ker 6 dni mine prehitro… še nekaj me zanima, če slučajno kdo ve, ali je možen enodnevni izlet v lop buri in tudi ayuthayo skupaj? mogoče malce neumno vprašanje, pa vendar… hvala!

zivjo.

Ja, vse sem imela splanirano. In lepo se mi je vse izšlo. Nič nisem rezervirala – ni potrebno. dOBIŠ BREZ PROBLEMA. Glede cen na otoku:
za prenošišče sva poleg morja, za eno tako majšo kočico z tušom dala 1500 sit za dva na dan. Ampak dobiš tudi za 400 sit na noč -pa ne tako slabe. No jaz nisem ravno izbirčna. Samo malo poglej glede ščurkov. Jaz sem mela mal nesreče..smo meli ene take ogromne ščurke po sobi …pa smo jih pol tam celo noč lovili in mašili luknje ..razburljivo ..to moreš vzet v zakup ..

No jaz spalke nisem mela..mislim, da je res ne potrebuješ..mej pa kej toplega za se oblečt ali kako dekco ..ker na avtobusih zaradi klime zelo zebe.

papa

Strinjam se, da na avtobusih pretiravajo s klimo in se kaj hitro lahko celo prehladiš, zato je kakšna jopica res skoraj obvezna. Kakšna tenka spalna vreča pa zelo prav pride v poceni prenočiščih, kjer je nivo higejene običajno bolj nizek in je zelo dobrodošlo da lahko zlezeš v svojo vrečo…LP

Vse tiste, ki boste po Tajskem potovali z VIP busom opozarjam na kraje – na prvih dveh (sicer najbolj udobnih)sedežih. Predvsem na relacijah Bangkok-Surat Thani in Bangkok-Chang Mai.Poznam kar nekaj primerov in seveda tudi pri sebi. Sicer pa – srečno pot.

Ojla,
z možem greva septembra za 3 tedne. Greva v Bangkok in potem v Chang Mai(S) na treking, nato pa spet v Bangkok in od tam na PhiPhi. Lepo prosim če mi kdo pove kako je s cepljenjem proti hepatitisu A in tabletami proti malariji. Na ZZV pravijo da so obvezne pa da priporočajo cepljenje, ampak vsi vemo da se morajo tudi oni tržit in prodajat zdravila. Res bi prosila za odgovore
Alja

Pozdravljeni ljubitleji Tajske!

Tudi mene je zamikala, pa bi šla kar zdajle konec decembra. Naletela sem na info, da so vse letalske karte zasedene.

Predlagajte, kje ste kupovali vi, katere agencije, kje na internetu, sem malo neiskušena na tem področju. Enostavno ne morem verjeti, da ni kart po normalni ceni, a kdo kdaj potem tako na koncu tik pred letom, prodaja kje karte, ker pač ne more iti. Zanimajo me vse variante, res hočem iti!

Ivana

Hmm, malo pozno si se spomnila 🙁 Novoletni čas je strup za cene in dosegljivost letalskih kart. Najboljše, da se pri kaki agenciji (poskusi npr. s Sončkom) postaviš na waiting listo. Veliko kart je namreč le rezerviranih in potem folk odpove rezervacijo….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close