Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Nekaj vprašanj v zvezi z Ryanairom

Nekaj vprašanj v zvezi z Ryanairom

Pozdravljeni!

Imam namen kmalu potovati z Ryanairom iz Celovca/Klagenfurta v London.
Me pa zanimajo pravila, oziroma “Fare Rules”
Napisano je:
“- Separate fees apply for: airport check-in, the carriage of checked baggage (15kgs per person/no pooling), excess baggage – see Terms and Conditions for full details and charges.

Ali to pomeni poleg karte in takse za letališča moram še dodatno plačat prtljago? Tole “separate fee” razumem pač kot dodatno plačilo za ruksak/torbo, ki jo bom imel s sabo? Sem že letel z Ryanairom pred cca 4-5 leti, vendar se ne spomnim da bi karkoli za ruksak plačal? Pri Volarewebu se pravtako ne spomnim da bi za torbo karkoli dodatno plačal, če le ta ni bila težja od 15kg..?

Ali pa to vse skupaj velja za ekstra prtljago, ki bo presegla 15kg?

:zmeden:

Lp,
Nikola

Pa še to me zanima pri ceni pri nadaljevanju nakupa

Insurance Total 14.50 EUR

Kakšno je to zavarovanje?!

Lp,
Nikola

Zdravo Nikola,

pravilno razumeš – Ryanair že nekaj časa zaračunava za vsak kos oddane prtljage. Na ta način poskuša potnike prisiliti, da letijo samo z ročno prtljago in se tako izogniti stroškom, ki jih ima z oddano prtljago na letališčih.

Žal se istega načina dodatnega zaračunavanja oprijemajo tudi nekateri drugi prevozniki – na primer WizzAir (mislim, da če še niso začeli zaračunavati za oddano prtljago, vsekakor bodo pred koncem tega leta).

Airport check-in fee pa pri Ryanairu pomeni, da ti zaračunajo 3 EUR, če se na let prijaviš na letališču, tako da je bolje, da se prijaviš preko spleta.

O tem, za kakšno zavarovanje natančno gre, je najbolje, da prebereš na njihovi spletni strani. Tako iz glave se ne upam reči, kaj njihovo zavarovanje dejansko krije.

Daniel

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

Hvala za odgovor.

Ročna prtljaga? To pomeni da imam lahko pač malo večji ruzak pr seb? Do koliko kg lahko tehta ročna prtljaga? Sodelavec mi omenja da naj bi bilo do 10kg?

Lp,
Nikola

Dovoljena ročna prtljaga:
1 kos, največje mere 55cm x 40cm x 20cm, največ 10 kg.

lp,
Daniel

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

Hvala!

Vendar pazi!
Verjetno bi potemtakem imel v ročni prtljagi tudi osebno kozmetiko?
Že navadna brivska pena in zobna pasta lahko hitro presegata dovoljen vnos tekočin na “palubo”, vprašanje je tudi, kako je z žiletkami za britje. Potemtakem se vprašaš, ali se bolje splača to kozmetiko stran metati in kupovati na ciljni destinaciji, ali plačati tiste 3€ za prtljago.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close