GRUZIJA
Jaz sem bil lani v Gruziji. Letel sem pa iz Prage v Erevan (armenija) in potem z maršrutko (miniavtobus) v Gruzijo. Poceni, zanimivo, dokaj varno. Fotografije na moji spletni strani http://www.domovoj.com
Kaj konkretno te še zanima?
Hja, najcenejši hoteli 15-20 EUR (Tbilisi), pijača in hrana poceni (odlične jedi z žara, njihovi nacionalni “khinkali”so se mi zdeli preveč poprani), javni prevozi (avtobusi oz. maršrutke) tudi. Pazi na taksiste, ker te znajo zaj****ti!
Gruzijsko vino je odlično (pivo tudi še kar), najbolj znana vinorodna pokrajina je Kaheti ob azerbajdžanski meji.
Lani sem kak mesec potovala po Gruziji, Armeniji in Azerbajdžanu. Leteli smo iz LJ-Istambul-Tbilisi.
Mi smo spali v Tbilisiju z 10 eurov, mislim da so info o tem napisane pod posamezno drzavo. Drugace smo povsod drugje spali za manj denarja to je maksimalno za 5 dolarjev. Pri Vanotu v Kazbegiju (gorski predel) pa se je obvezno ustaviti, tip je faca in prenocisce poceni. VOdko dobis le v pol litrskih steklenicah za 1-2 eura :). Zanimiva je tudi crnomorska obala (poltropsko rastje ob njej) cisto ob turski meji.
Pri taksistih je kot povsod: malo povprasaj preden se usedes k prvemu, vsi grejo na plin in ne na bencin, tako da se ne ustrasit ce bo mal pokalo.
ojej… ne kompliciraj…
Potovati je varno (vsaj tako kot drugod po Evropi), govorijo rusko (mlajši malo angleško, itak pa se da vedno VSE nekako zmeniti), hrana je dobra, vodo pij iz plastenk, čistoča še kar (ni glih Singapur, jasno), denar vzemi evre ali dolarje in menjavaj v bankah, bankomati so povsod.
Ej, to je vendarle Evropa… :-/
Na poti v Bolgarijo sem na vlaku srečal tri punce , ki so se tja odpravile z vlakom. Ufff mi je prav žal, da nisem njihovih mailov vzel. Kako se vam pa drugače dopade Gruzija mene, kar mika, da bi jo obiskal. Vendar ne prej kot prihodnje poletje ali pa spomlad. Pri odločitvi bi mi vaše izkušnje še kako prav prišle.
Amin, gruzijsko vino je bilo včasih zelo slavno, danes pa ga Gruzija izvozi nekjakrat več, kot ga pridela. Žal je razlog v tem, da so si sloves gruzijskega vina “prisvojili” mešetarji in kemiki. Tako da bo kmalu na slovesu italjanskega.
Drugače pa je najcenejša varianta Baltic air (kolikor sem jaz našel).
No, sam grem v nedeljo v uzbekistan, samo da grem s svojim prevozom (svojim avtom). Mislim da je vseeno to boljša varianta, vsaj zame.
lp
bv
v gruzijo grem v drugi polovici septembra.
A gre tale STA iz ljubljane?
Ja gruzijsko vino je res vedno slabše, ampak mene zanima samo vino iz ANFOR.Saj tudi v italiji poznamo zelo dobre vrhunske vinarje in seveda veliko sleparjev, slišal pa sem, da so v gruziji še vedno tudi dobri vinarji, ki vino macerirajo in fermentirajo v amforah in to vino je nekaj posebnega.V gruzijo se je hodil učit tudi naš slovenski vinar-živeč v italiji joško gravner.
TI BOJAN KAJ POZNAŠ GRUZIJSKA VINA, VEŠ KJE SO NAJBOLJŠA.
Hm, enkrat sem se potepal tam okrog, nekajkrat sem bil v gruzijski restavraciji v Kijevu, pa sem malo spraševal, pa tudi v ruskih in ukrajinskih trgovinah sem videl toliko gruzijskega vina, da niti nisem rabil posebne razlage od kod toliko vina.
Amforsko vino? To je nekaj takega, kot havanka na Kubi. Vsak ti bo prodal original, zraven pa povedal, da so vsi ostali sleparji in da imajo ponaredke. Vse je v tem, komur oz. čemur verjameš. Pravo amforsko vino zagotovo ne boš dobil v trgovinah, pa tudi poceni ne bo…
Isto velja za Moldavijo (Moldovo).
lp
bv
Forum je zaprt za komentiranje.