Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Smučarija….kam ?

Smučarija….kam ?

Lep pozdrav vsem !

Vem, da je za temo o smučanju še nekoliko prezgodaj za debato, je pa vsekakor dovolj zgodaj za rezervacije in first-minute vplačila, zato se na vas obračam po nasvet.
Smo 4-članska družina. Otroka sta malo boljša začetnika, midva pa sva podpovprečna rekreativca z premalo kondicije. Raje imamo lahke proge, pa tudi na kakšno srednje težko kdaj zaidemo. Razmišljali smo o sosednjih državah, pa ne vemo kam. Iščemo smučišča, ki so dostopna, lažja, brez pretirano kompliciranih povezav (gondole, zobate železnice….itd).

Vsak nasvet bo dobrodošel.
Hvala !

Dejan

sem bolj med zacetniki in lansko leto sem obiskala smucisce v Italiji…TREE V ALLI – Falcade. Luskane proge, ce se ne zelite vozit, izberite npr. tocno Falcade, ne vasice spodaj, ker je oddaljena od samega smucisca… to je moj osebni predlog. lp

Za začetnike je zelo luštno San Martino di Castrozza. Mi smo bili tam pred 4 leti. Precej položne in široke proge.

Priporočam KRONPLATZ v Italiji.
Smučišča so široka, zelo primerna za otroke in uživače na snegu 🙂

LP,
Tjasa

Hvala za odgovore !

Priporočam Flachau.
Krasne proge, v Wagrainu imate še lep bazen, tako da lahko zvečer ali v primeru slabega vremena greste tudi na kopanje.
Hrana na smučiščih je dobra in zelo raznolika,meni dosti boljša kot na italijanskih smuč.
Kar pa se samega prevoza tiče ,pa ste zelo hitro v Flachavu,samo dol z avtoceste pa ste tam.
lp

Namig za kakšen fajn apartma v Flachau….?

Mogoče ve kdo v Flachau za kakšen penzio- apartma, kjer nudijo nočitev z zajtrkom? Koliko pa je km od Ljubljane v Flachau?

Jaz sem bila v apartament Panorama,je prav na začetku Flachaua,v pritličju je trgovina in zraven tudi restavracija.Stoji ob glavni cesti,pogled na majhen trg,kjer imajo večkrat prireditve,sploh pa v času olimp.iger ali svetov.prvenstva tam imajo prenose in zvečer zabava do polnoči če je zmagal Herman Majer….
Kar se smučišča tiče je tik za hišo ,cirka 50mstran imate povezavo do sistema, je pa en mal problem da za prismučat nazaj po tej progi ,če slučajno ni dosti snega,je kar ledena in strma,tako ,da če imate majhne otoke in še ne smučajo preveč dobro ,bi šla raje do app.nazaj z busom.
Po moje je dobrih 200km stran z Ljubljane.
Flachau ima dobro internetno stran tako ,da boste tam sigurno našli ali penzion ali pa dober app.
Sosednji Wagrain je ponavadi še malo dražji in na smučišču je samo hotel ,app.so kar oddaljeni tako ,da rabite avto ali pa se vozite z busom.
Pred Flachauom je Flachau Winkel ,ki je povezan z Zauchezejem,krasna smučišča ,vendar tam nimate trgovin,je pa krasen hotel in par app.
Tudi Saalbach Hinterglem je krasen kar se tiče prog,samo tam ne velja rezervirat v naprej ,ker so dostikrat brez snega,je bolj nisko ležeče smučišče.Bila sem parkrat v Flachau,vedno je bil sneg in če pogledate na internet ima krasna smučišča.
lp

Jaz sem bila v apartament Panorama,je prav na začetku Flachaua,v pritličju je trgovina in zraven tudi restavracija.Stoji ob glavni cesti,pogled na majhen trg,kjer imajo večkrat prireditve,sploh pa v času olimp.iger ali svetov.prvenstva tam imajo prenose in zvečer zabava do polnoči če je zmagal Herman Majer….
Kar se smučišča tiče je tik za hišo ,cirka 50mstran imate povezavo do sistema, je pa en mal problem da za prismučat nazaj po tej progi ,če slučajno ni dosti snega,je kar ledena in strma,tako ,da če imate majhne otoke in še ne smučajo preveč dobro ,bi šla raje do app.nazaj z busom.
Po moje je dobrih 200km stran z Ljubljane.
Flachau ima dobro internetno stran tako ,da boste tam sigurno našli ali penzion ali pa dober app.
Sosednji Wagrain je ponavadi še malo dražji in na smučišču je samo hotel ,app.so kar oddaljeni tako ,da rabite avto ali pa se vozite z busom.
Pred Flachauom je Flachau Winkel ,ki je povezan z Zauchezejem,krasna smučišča ,vendar tam nimate trgovin,je pa krasen hotel in par app.

Tudi Saalbach Hinterglem je krasen kar se tiče prog,samo tam ne velja rezervirat v naprej ,ker so dostikrat brez snega,je bolj nisko ležeče smučišče.
Bila sem parkrat v Flachau,vedno je bil sneg in če pogledate na internet ima krasna smučišča.
lp

Pozdravljena!
Jaz pa priporočam Badkleinkircheim ali Kreichberg v Avstriji. V Badu sta še dva bazena, v obeh pa so proge pretežno lahke in v obeh imate možnost slovenskih smučarskih učiteljev za otroke. V Kreichberg smo šli preko SKI&FUN, v Bad pa preko Kompasa….
LP
E.

estera, kje pa ste bili nameščeni v Badu?

Ej, ne spomnem se, kako se je reklo.
Bili smo večkrat. Nam se je zdelo najbolj pomembno to, da smo bili blizu spodnje postaje žičnice, da smo lahko šli peš do tja. Tam okoli je full veliko app., tako, da ni problem izbrati. Vsi pa so solidni…
Upam, da sem kaj pomagala…
LP
E.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close