kam z avionom – kr tko mal …
Greš do najbližje turistične agencije, plačaš letovanje (npr. Djerba h. Sidi Slim polpenzion odhod 20.09.07) in imaš za 255€ + letališka taksa vse. Malo letiš imaš prenočišče in hrano. Vedi, da nizkocenovniki tudi niso vedno tako poceni kot se zdi. Če pa res želiš v London, Pariz, Barcelono pa se sprijazni z dejstvom, da bo treba denarnico bolj na široko odpreti.
Točno tako. Če se ti zdi 30€ na noč drago za London pojdi v skupne sobe ali ostani doma. V Bruslju dvomim da boš za manj kot 20€ na noč spala v svoji sobi. Upoštevaj da (skoraj) kamorkoli greš z nizkocevniki moraš prištet še min. 10€ za prevoz do mesta in nazaj. Ponavadi so letališča tudi na takih lokacijah, da druge izbire poleg njihovega avtobusa ni. Če greš v enem takem solidno dragem (Bruselj, London, Barcelona, Amsterdam, …) mestu v Mc’Donalds si takoj ob 7-8€, par vstopnin po 8-12€ in se takoj nabere.
Ne mi zamerit, ampak 30EUR na osebo v privat sobi se mi zdi cisto ugodno za London…
Se to… ce se primerja med Londonom in Brusljem…
Prenocisca…
V BXL mislim, da se ze da dobiti sobo za 2 za 60EUR.
Iz letalisca…
Na obeh letaliscih moras priti do centra. V BXL je povratna 20EUR, v Londonu 25 funtov (cirka 36 EUR).
Hrana in pijaca…
London je glede hrane in pijace precej drazji kot Bruselj (ki tudi ni poceni), razlike so tudi v cenah fast foodov. Pivo je se vedno cenejse v BXL.
Kaj za videti…
V Londonu imas ogromno za videti in so 2-3 dnevi premalo. V BXL imas pravzaprav 2 dni cisto dovolj, potem gres pa na kaksen izlet do Bruggeja, Ghenta ali Antwerpna. Vlaki imajo dokaj ugodne cene in vozijo skozi.
Vreme?
Ni bistvene razlike, tako v Londonu kot v BXL je loterija… in je lahko vetrovno, dezevno, lahko pa tudi soncno in dokaj prijetno…
Jose Huet
Sales Manager
Ace Hotel
16-22 Gunterstone Road
West Kensington
London W14 9BU
Tel: 020 7602 6600
E-mail: jose@ace-hotel.co.uk
Website: http://www.ace-hotel.co.uk
Zelo ugodne cene, zelo blizu centra (podzemna – mimogrede si tam in nazaj), lušen lounge, bar, sobe so sicer študentske – pogradi, večposteljne, lahko dobiš pa tudi enoposteljno.Čisto je zelo. Hostel je bolj za mlade. Mislim, da imajo celo shuttel iz letališča Gatewick (jaz sem zabluzila, pa smo videli celoten javen prevoz od Gatewicka do Londona) 🙂 Šla sem na res poceni varianto.
LP, Petra
Forum je zaprt za komentiranje.