destinacije a”la djerba, tunizija
lep pozdrav!
tudi jaz že nekaj časa spremljam djerbo in tunizijo, se srečamo z znanci , pa povejo , da so glih iz djerbe. Drugi, da so bili 14dni v tuniziji. hvalijo sto na uro , kako je bilo super , vse najboljše.
Potem pa njihovi otroci čez čas povejo, da se niso kopali v morju, ker je toliko trave v vodi in veter piha, ki nese peščen pesek v oči(djerba).
znanci, ki so bili v tuniziji v 14dneh dopusta niso šli v morje , ker so bile ta velike meduze v vodi, kopali so se le v bazenu pred hotelom.
Kaj je potem res? Zakaj jih večinoma hvali v resnici je pa čisto drugače?
vem sto ljudi, sto okusov.
Mi smo bili dvakrat v Tuniziji, enkrat v Nabeulu in enkrat v Monastirju in nam je bilo všeč. Res pa smo vedeli, kam gremo in nismo pričakovali turizma, kot je recimo v Franciji. Ja, na plaži je bila trava, smo pač stopili čez, morje je krasno in čeprav je moža ožgala meduza, nam to ni pokvarilo počitnic. Obakrat smo se imeli res lepo.
Moje mnenje: v tem trenutku preko agencij za plačan denar največ dobiš prav v Tuniziji: hotel z bazenom, obilne zajtrke in večerje, prijazne ljudi, največ pa je vredno prav to, da prideš v malce drugačen svet, kot smo ga navajeni. Priporočam, da se dobro pozanimate, kam greste in kaj lahko tam pričakujete.
Sicer pa še zanimiva anekdota: govorila sem z znanci, ki so bili v Tuniziji v istem hotelu v istem terminu, v skroaj identičnih sobah. Ena družina je tako pošinfala dopust, da ne moreš verjet: da je bilo svinjsko vroče, umazano, neprijazno osebje, zanič hrana, umazan bazen, trava na plaži, veter, nobene zabave in tako dalje. Drugi pa niso mogli prehvalit osebja, hotela, sobe, hrane, plaže. Res pa so prvi izraziti negativisti in kritizerji, drugi pa pozitivni ljudje.
letos že tretjič zapored, 2x Djerba in Hamammet, tudi mi ne gremo tam dol, da bi se kopali v bazenih, zato smo se pač v morju, ležali na plaži, ne vem od kod nekaterim toliko kritik, v šestih preživetih tednih je bil eden z tudi kar nekaj trave (pa saj to ni umazanija ampak popolnoma naravna zadeva…), niti enkrat nam ni letel pesek v oči ampak več ali manj prijetno pihlja…bili smo v 3. zvezdicah (ceneje kot npr. Hrvaška) hoteli od večine pohvaljeni…vem tudi kaj pomeni 5 zvezdic, če hoče nekdo nekaj podobnega naj za to tudi plača ne da se zgraža nad uslugami 3. zvezdic (razlika vsekakor ni primerljiva z razliko v ceni !!!)…smešne so tudi pripimbe in nasveti raznih glede prebavnih motenj, v vseh 6. tednih se je večkrat zgodilo, da smo bili celo zaprti, tisti, ki ga radi date na zob pa le imejte to za izgovor…pa še nekaj iz neke druge podobne teme……letos že tretjič zapored v tuniziji, 2x Intelekta, letos Kompas in brez pripomb glede organizacije, vodičev…Pohvaliti gre Petra iz Kompasa, res izčrpne in bogate informacije že na poti iz letališča, pa na izletu…Drugo je, da je Kompas večinoma kar se moje družine tiče v večini nekonkurenčen kar se cen tiče, razen v našem primeru ker smo odšli že 13. junija, teden pozneje (začetek počitnic) pa je po njihovi politiki oblikovanja cen že precej dražje…Naslednje leto pa verjetno spet odločanje med Intelekto, Guletom itd. Hrvaška (app) pa pride mogoče v poštev, ko so oz. bodo otroci že nad 12 ali 14 in je cenovno tujina že večji zalogaj. Še primer kolega, ki je trenutno na Djerbi (letalo, hotel, hrana…) ceneje kot, če bi se odločil za APP na Hrvaškem !…Lp
**** ali kdorkoli si… ta je pa neumestna, razen če ti je ata seveda kupil apartma, če je pa res pa nam izdaj kaj pomeni teh 350, koliko časa, kje, čeprav dvomim…drugače pa verjemi, da po večletnih izkušnjah plačam tudi kar nekaj več za npr. Tunizijo, kjer se za razliko od hrvatov (govorim na splošno, da ne bo zopet…) znajo precej bolje iti turizem…hvala za odgovor ter še naprej lep dan…
Pred odhodom na Djerbo smo se malo pozanimali pri tistih, ki so tam bili.
Pozitivni ljudje so jo hvalili.Par,ki pa je negativen je vse prekritiziral.Pa smo to sami preverili in vam povem,da smo se imeli čudovito. Še bomo šli. Bila pa sem razočarana na Hrvaškem ,zaradi slovencev.V campu na WC-ju se gospe ne ozrejo,kaj pustijo za sabo in v koritu za pomivanje posode jim še na misel ne pride, da bi ostanke hrane hrane pospravile za seboj. Ja tko je tudi mi slovenci smo ljudje in smo različni.
LP djerba ……..
Meni gre pa že malo na nakaj, da se nekateri hvalijo kako so letovali poceni v apartmaju na Hrvaškem…….
Apartma pomeni da se moraš do tja pripeljati, cestnine ali trajekti. Pa še hrana in seveda priprava le te…. pa se kar zelo nabere. Zato ne govorite neumnosti.
Če pa meni paše obiskat Djerbo ali drugi del Tunizije, ker jo želim bolje spoznati mi pa prosim za božjo voljo ne govorite kako sem neumna, da to plačujem tako drago, medtem ko bi na Hrvaškem v apartmaju prišla ceneje skozi.
Na Hrvaško greš enkrat, vidiš skale, čisto morje, vonj borovcev – vredu videno in doživeto.
Drugo leto gremo drugam. Manjka se drugačnih obal, ki je vsaka po svoje lepa in edinstvena.
Ne bi mogla na dopust 2x v isti kraj. Pa kaj naj delam, če smo že vse videli lani…………….
Tvoj problem če ne verjameš. V soboto gredo še drugič letos tja. Za 50€ na družino bi šel marsikdo.
**** – Žal ti ne verjamem. Ali pa so vsi skupaj marca v garaži, za večerjo pa odprejo Gavrilovič narezek…. Napiši podkrepljena dejstva ne pa kar nekaj v …
LP
PS
Ti “Ejga” drugo leto gremo za “iste pare” skupaj v Tunizijo, samo termin prestavi – saj veš kam.[/quote]
**** ali štiri zvezdice zdej si pa že dolgočasen, očitno svojih trditev ne moreš konkretno podkrepiti, k temu trdiš da je to cena za celo družino, dvomim, da bi kdo dal brezplačen polni penzion družini z npr 12 in 9 letnim otrokom, torej so/sta ta otroka očitno še pod enim metrom in tistih 31,6 € na Djerbi je realnih (upoštevan tudi prevoz, ki v tvojih 25. ni…) in če kogarkoli zanima mu lahko glede te cene svetujem…štiri zvezdice pa…ali res ne bi delil to izredno lokacijo še s kom drugim ?! Lp
Oba sta že nad metrom. Pač ne želijo, da jim pol slovenije poskuša zasesti apartma. Moram priznati, da jih popolnoma razumem. Zakaj bi plačevali več, če jim ni treba.
Pa še pomemben detail; cena na Hrvaškem je podana v polni sezoni (začetek avgusta), medtem ko je cena v Tuniziji čista predsezona. V polni sezoni je cena v Tuniziji kakih 100% višja, kajne?
…res si poznavalec, če je od 5.7.do 19.7. čista predsezona (temperature od 30-37, morje do 29 itd)…pa že…po tvojem…in kolega, ki je to koristil me je še popravil da je zneslo točno 25€ dnevno (2+1 osebe), (letalo, takse, hotel, zavarovanja itd itd vse kompletno…), in avgusta si npr. niti ne želim tja… Sicer pa forum verjetno ni namenjen tebi podobnim osebam, ki se neargumentirano hvalijo, so nesolidarni…, temveč koristnim predlogom, izkušnjam in konkretnim podatkom, katere mnogi pač željno pričakujejo…do sedaj 7 tednov v Tuniziji niti ni tako malo, kar nekaj izkušenj se je nabralo in če lahko komu pomagamo…
…****, nikogar nisem napadal, vendar bodi prepričan-a, da bi vsakdo želel konkretne podatke…kakorkoli zdaj pa še moji napotki glede zgornjih trditev…v februarju, ko bo izšel Intelektin katalog poišči Djerbo in hotel Abir (zaradi solidnosti tega hotela so kapacitete zelo hitro zasedene…)…2 tedna (2+1)…v ceni 1050€ letos je vse od letalskih taks, riziko odpovedi, družinsko zavarovanje,-popusti…vse to od 5. julija, junija pa je še ceneje, mi imamo rajši te termine od polovice junija naprej…sicer pa kdor želi naj gre na njihovo stran in si izračuna…po drugi strani pa je še en od kolegov vplačal hotel na Djerbi s 4 zvezdicami ALL, in plačal 1950€ (18.6.-2.7) v zameno za nekaj več udobnost,celodnevnega žrtja itd…kakor komu…Lp
jst pa samo to pravim, da kdor isce sivanko v senu, mu nikjer na svetu ne bo lepo..osebno sem bila v visoki sezoni v hotelu na djerbi z 4 zvezdicami ALLIn. z vsemi taksami in zavarovanji za 467 €..bila zadovoljna s ponudbo(se pac prilagodis na njihov stil zivljenja)- ceprav sem ugotovila, da tak nacin ni za mene, ker sem navajena bolj rukzakarskega potovanja in je bilo zame cist prevec udobno in enostavno 🙂
Ja, katka75, za ta denar v Tuniziji sigurno ne moreš biti nezadovoljen, seveda je to predvidevam za en teden…2 tedna, pa npr. 4 osebe pa kar nanese, za 2+2 verjetno kar cca. 3000€, zato je za povprečne familije tista varianta od Ejga precej ugodnejša (predvidevam nekje dobrih 1500€ za 14 dni), verjetno je manj mondeno je pa kot berem naokoli še vedno zelo primerno, glede na to da je npr. ta hotel takoj razprodan…
Tone38; v Abirju smo bili 2 leti zapored; v tem času nisem srečal nikogar ki bi se pritoževal, v ta hotel se kar mirno odpravite, je res druga vrsta do plaže (edini minus, ki pa ga uredijo z brezplačnim prevozom kočije do plaže – in je tudi zanimivo).
Vse kar pravi EJGA o cenah drži (sem “slučajno” tisti ki je plačal njegovo omenjeno ceno). Drugo leto bi sicer brez zadržkov zopet obiskali Abir, pa moramo pogledati še kakšen drugi košček sveta…
LP
Forum je zaprt za komentiranje.