Najdi forum

Spalna vreca

Razmisljam o nakupu nove spalke. Sedanja je ok, ampak mi zavzame skoraj pol nahrbtnika in tehta 1,5 kg (kar je kar dosti). Je tudi malo pretopla (max T=25°C).

Torej rabim spalno vreco, ki bo zavzela zelo malo prostora, bo lahka (do 1kg) in bom v njej lahko spal tudi pri poletnih temperaturah, brez da bi se cisto presvical. Taka, ki je lahko tudi celo potovanje v rukzaku po moznosti…
Saj v bistvu tocno vem kaj rabim, samo vseeno me zanima, ce ima kdo kaksen nasvet, kam naj grem pogledat in kaksnih cen naj se nadejam, ter se kaj drugega o spalkah.

Hvala za odg. Rok

Če potuješ “budget” potem je skoraj nepogrešljiva svilena spalka. Zloženo z lahkoto spraviš v hlačni žep, tehta pa kot majhna vrečka bonbonov 🙂
Idealna tudi namesto (umazanih, strganih…) rjuh.

Za “prave” spalne vreče pa McKinleyeva kolekcija seže tudi v 600-800 gramski razred.
Preverjeno OK.
Išči v intersportu.

Ja, budget. 🙂 A pa cez to svileno moras pogrnit se kaksno dekco, al je sama po sebi dovolj?

Rok

ojla.

Sam imam spalko 800g težko in ima comfort pri +5. Je čist majhna in je uporabna tudi v bolj hladnih dneh (80€). Pojdi v Maya maya, ineršport, sport 2000, špar in si oglej. Vse dobiš le odločit se moraš koliko boš dal za njo.

V topli JV Aziji bo več kot dovolj svilena, v kaki J Ameriki, na Altiplanu bo pa potrebnih še kakih 7 odej 😉

Hvala vsem! Sem kupil 600g sinteticno spalko (Saleewa) za 40€. Prehodil cel btc – vse vecje trgovine so prakticno izropane. Najvec izbire ima Iglu šport, kjer imajo razprodajo in pa trgovina Popotnik v hali A.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close