Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kolesarjenje po Italiji september

Kolesarjenje po Italiji september

Od 2.9. do 11.9. nameravam kolesariti po južni Italiji. CCa. 80km na dan, spanje v spalki, šotoru… Iščem družbo.

Živjo!

E vidi vidi, to pa dobra ideja res. Dej oglasi se na pinny@email.si pa kiro več rečeva

Lej jo, kje si pa julija bila… No, jaz sem šel potem kolesarit po Dolomitih….

Jaz sem bila tam lansko leto maja. Sicilija in Eolski otoki. Spala sem v kampih. Me ne vleče spet tja, če pa želiš kako informacijo pa sporoči. Irena

Ja, informacije pa bi mi bile res dobrodošle. Za začetek me zanimajo cene kampov, hrane, trajektov…
A to si bila s kolesom na Siciliji? Koliko časa? Kakšne so kaj ceste?

Kako je bilo v Dolomitih, športnik?

Pinny, dobiš mail.

Dol sem se peljala z eno turistično agencijo, ki je za prvomajske organizirala izlet na Sicilijo. Ko sem prispela dol, sem nameravala iti po svoje naprej s kolesom, vendar mi je zagodlo vreme in me prisililo, da sem potovala 5 dni z skupino. Potovanje v skupini so mi ponavadi muka, z njimi pa mi je bil pa kar v redu. Ko smo prispeli v Palermo so šli oni na ladjo in proti Neaplju, jaz pa po S Sicilije do pristanišča za na Lipari. Cene kampov izven glavne sezone so okoli 8 evrov. Ceste so v redu, vozniki prav tako, ljudje prijazni. Hrano si vedno kopujem v trgovinah in kuham sama, tako, da za cene v restavracijah ne vem. Sicilija je kar lepa, vendar zelooo umazana. Smeti je povsod polno, če zapiha veter lahko prav hitro dobiš v fris kako PVC vrečko…:) Z Liparija lahko narediš izlet na Vulcano in na Stomboli, kolo pa pustiš v kampu, saj ga na teh otokih ne boš potrebovala. Lipari ima kakih 25 km ceste in jo le prevozi če boš tam, je kar zanimiva. Ti otoki so tudi bolj čisti in cene tudi niso nič višje kot na celini.
Lep se imej! I

Hvala za informacije.
Kaj pa mogoče kampiranje na črno? Spanje kar pod kakšnim drevesom (izven turističnih območij)?
Koliko je pa kaj poraščena Sicilija in nasploh Južna Italija? Z gozdom mislim.
V kampu je kolo na varnem, če greš na kak izlet?
Se splača zaradi narave na Sicilijo?

Kampiraš lahko tudi tako, da prideš pozno v kamp, ko na recepciji ni nikogar, in odideš zgodaj zjutraj. Kampirala na črno nisem, ker sem bila sama, vendar gozda je kar nekaj in mislim, da bi šlo. Razen na Eolskih otokih…no na Lipariju bi se najbrž dalo, na Stromboliju pa je to strogo prepovedano. Sicilija je kar poračšena, vendar če pogledaš na zemljevid boš opazila, da tudi bolj poseljena kot si mogoče navajena na otokih. Kar se puščanja kolesa tiče, sem prvo noč pobrala dol z okvirja kolesa, kolo obrnila in s ketno priklenila na drevo, tako, da se je vse skupaj dotikalo šotora :)…no ta fobija me je minila kmalu in sem ga priklepala brez razstavljanja :), pa je bilo vse v redu.
Kar se narave tiče, je kak drug otok vsekakor lepši. Bila sem na Korziki, Sardiniji ter Siciliji, tako, da če greš zaradi narave in želiš v Italijo je mogoče Sardinija boljša izbira. Vendar pa je to samo moje mnenje…vsake oči imajo pač svojega malarja.
I.

Zdaj sem se nekako navdušila za sardinijo.
Pa še kakšen izlet po Rimu tudi ne bi škodil.

irena2, a je bilo kaj drugih kolesarjev? tistih ki potujejo? ste kaj pogovarjali? : ) kolk si imela prtljage in kere gume? skozi grem s bolj širokimi, pa mi ni žal če sem mogoče počasnejši, mam pa več zraka pod seboj in manjkrat preluknjam.

Srečevala sem samo italjanske mačote na kolesih. Ljudje so kar prijazni in čeprav znam italjansko samo za vzorec, so se kar potrudili tudi angleško in mi dali kak nasvet za naprej. Tovorila sem šotor, spalko, termarest, posoda, gorilnik, cunje,… vse skupaj med 15 in 20kg kilami ponavadi nanese.
Na cesti je kar veliko črepinj, posebej v Palermu, vendar pa začuda nisem imela gumidefekta, čeprav imam trekking kolo z gumami širine 35 in profil samo ob robovih plašča.
Lastovka: Na Sardiniji sem bila 10 dni in nikoli nisem spala v kampu, tako, da ti lahko zagotovim, da tam lahko kampiraš na črno…menda je na Costa Verde to celo dovoljeno.
Mogoče še en plus za sicilijo: mislim, da nikjer bližje ni mogoče videti delujočega vulkana – Stromboli (http://www.estateolie.it/ilvulcano.htm).
I.

super, hvala za odgovor! : ) tak način kampiranja,sam za noč, poznam. a si kaj zapisala, slikala? (nekateri majo na netu potopise, tega žal še nimam,ne da se mi vnašati.)

Zapisujem ne, slikam bolj malo. Slik in informacij je povsod dosti, na netu in v knjižnici. Ponavadi si naredim plan vnaprej, vendar ga tako ali tako moram sproti spreminjati. Predvsem pa skušam čimbolj zaslišati domorodce, ti ponavadi najbolje vedo, kaj si je vredno ogledati. I.

a v kerem jeziku jih zaslišuješ? to je fajn. poglej to http://romanycz.travel.ru/stories/04.htm

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close