Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Djerba-kulinarika

Djerba-kulinarika

Lep pozdravček.
Čez nekaj dni potujem na Djerbo, pa me zanima, kakšno hrano naj pričakujem, saj še nikoli nisem bivala in jedla na drugi celini.
So to solate, kakšno je meso, začimbe, so to ruski bifeji(All inc.), kako je z alkoholom, kakšna je izbira tega in ostalih pijač?
Prosila bi tudi vse ki ste bivali v Sidi Mansourju za svoje vtise, pomankljivosti in mnenja.
Hvala za trud,

Jolanda M.

Hrana v Tuniziji je zelo raznolika, za vsak okus se nakaj najde. Ponujajo čisto evropsko hrano, pa tudi obilico njihove. uporabljajo veliko njihovih tradicionalnih začimb, od mesa je na voljo praktično vse (v nekaterih hotelih tudi svinjina), pa tudi solat je na voljo veliko vrst. Osebno sem se izogibal mešanih solat katere so vsebovala jajca in solatnim prelivom.
Pri All. inc. je prav gotovo postreženo kot ruski bife. Kar se alkoholnih pijač tiče, je potrebno prebrati v katalogu kaj zajema plačani All. inc. saj se to razlikuje od hotela do hotela. Po navadi so to domače alkoholne pijače (vino in pivo), kar pa ne vsebuje žganih pijač. V trgovinah (razen redkih specjaliziranih kjer je nenormalno drago) alkoholnih pijač ne prodajajo. Brezalkoholnih pijač je na voljo mnogo, predvsem ne pozabite na vodo v steklenicah, tista iz pipe naj ne bi bila užitna.
Vašega izbranega hotela žal ne poznam

Neki naši znanci so bili predlani v tem hotelu. So bili zelo zadovoljni s hrano in pijačo, vendar so imeli samo polpenzion zato so bili vmes malo lačni. …Potem so iskali vmes kakšne prigrizke v okolici hotela, pa menda ni bilo nič pametnega. Tako da če imate v hotelu Al je po mojem super.
Mi smo bili v hotelu Penelope, hrana je bila zelo raznolika, za vsakogar se je kaj našlo..(če ne druga so bile vsak dan na razpolago tudi testenine, bomfri…itd.) ni sicer bilo tistih klasičnih dunajskih, vendar je bilo veliko ostele okusne hrane, od raznih omak, pečenih rib, zelenjave itd.. Se mi pa zdi, da je skoraj bolje če ješ v hotelu, kot če hodiš kam okrog jest( zaradi prebavnih težav).
Jaz že tudi komaj čakam, da gremo spet kaj na Djerbo!! Mene je navdušila.Javite se, ko boste nazaj, da slišim kako je bilo kaj v Sidi Mansouru.
lp

Men je blo v SIDI-ju zakon! Osebje prijazno, vsi so me poznali po imenu, skoz so mi pomagali, če sem potrebovala pomoč. V šiša baru je bil lani en cotkan natakar Salim, ki je edini znal angleško, sicer so vsi govorili nemško. Pa spomnim se še Boscha iz trgovinic nasproti hotela… To so ble urice lani na Djerbi. Je pa tko – odvisno na katero sobo naletiš, Jest sem imela pogled na bazen, in je blo super, kolegi so pa imeli pogled na nek travnik in obzidje in je blo bolj tako-tako. Hrana uredu, sam ne jest njihovih kumaric, ker niso kisle kumarice (čeprav zgledajo), ampak so SLANE!!! He-he! Lahko jih pa probaš iz firbca.

Lp,
BB

Djerba je v Afriki in tam še vedno vsak večer zakurijo kotel in v njem skuhajo enga debelega evropejca. V času kuhanja se okrog kotla pleše in poje.

Djerba je v Afriki in tam še vedno vsak večer zakurijo kotel in v njem skuhajo enga debelega evropejca. V času kuhanja se okrog kotla pleše in poje.

Hej Jolanda !

Izbrala si zelo lep hotel. Hotel je star tri ali štiri leta in je resnično super urejen. Tako znotraj kot zunaj. Imaš velik bazen 1500 kvadratov in v
notranjosti wellnes center. Privošči si kakšno masažo. Do plaže ( saj je na plaži ) je 250 m le v opozorilo morje doli ni povsem enako kot na jadranu.
Gre za povsem peščene plaže in zaradi valovanja ter plitvosti morja izgleda
umazano. Pa tudi morske trave je vedno dosti. Treba je zaplavati malo dlje ven ! Hrana ?!?
Izbira je resnično ogromna. Pri zajterku imaš praktično vse kar se ti zljubi in pri večerji boš 100% našla kaj po tvojem okusu. Res je okus hrane nekoliko drugačen ( začimbe ) a tudi to ima svoj čar. Če veš, da imaš občutljiv želodec se izogibaj sveže solate in njihovih blazno sladkih sladic. Preventivno vzami sabo tablete Linex in aktivno oglje pa ne pozabi na kakšno razkužilo ( viski ) !!!
Od mesa je največ perutnine in govedine in rib. Običajno narejeno na zelenjavnih omakah ( paprika, olive, bučke ) in v kombinaciji z kakšnim rižem ali testeninami sploh ni slabo. Solata ?? Paradižnik je izjemno dober ! Malo ga soliš in dodaš limeto ! Alkohol ? Moraš vedeti, da gre za muslimansko državo in izven hotela ne moreš kupiti nič alkoholnega.
V hotelu pa dobiš vina in piva. Viski kupi na pri nas in ga zapakiraj v potovalko.
Če imaš še kakšno vprašanje ne oklevaj !

Drugače pa ti želim lep dopust !

Matjaž

Najlepša hvala vam, se oglasim ko pridem nazaj in poročam še moje izkušnje, hvala res.

Le koga briga kaj boš ti jedla!

le koga briga a ti živiš!

Hotel je malo oddaljen od urbane sredine – bolj na samem. Kako je z alkoholom v muslimanskih državah, menda ti je jasno da ga ne prodajajo v vsaki trafiki, v hotelih največkrat pivo, ponekje je v večini brezalkoholno.
Se pa lahko enostavno vsedeš v taxi in naj te pelje v trgovino “Aldžazira”, ki je tudi EDINA trgovina z alkoholom na Djerbi, ta trgovina je od tega hotele cca 8km – taxi je itak nenormalno poceni..

Lep dopust

Ejj, to me pa briga kje se zdraviš in zakaj si pozabil/a vzeti zdravila.

Antea, tudi mi imamo vedno polpension, ker niti nočem All in stalnega žrtja, pa nismo bili nikoli lačni oz. se da več kot preživeti z nekaj sadja, tekočine in kakšno malenkostjo, seveda pa smo ljudje različni, zato imajo tudi nekateri 60kg, nekateri pa 120…sicer pa Tunizija je zelo OK, hrvati se lahko skrijejo, pa tudi će izbereš cenovno ugodnejše variante se ne moreš nasrati kot kje drugje…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close