Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prečkanje meje Srb-Mak

Prečkanje meje Srb-Mak

V soboto grem v grčijo preko Srbije in Makedonije. Glede na pričakovano grozljivo gnečo prosim za vaše izkušnje in nasvete glede prečkanja mej, prevsem srbsko/makedonske.

Po mojih izkušnjah je ta meja zelo zelo easy in tudi ona druga MK- GR, bolj zna biti problematična HR-SR

Največjo problem je meja med Hrvaško in Srbijo. Ob neugodnem terminu v začetku avgusta in čez vikend se menda tam čaka tud po 5 in več ur. Mi smo lani tak čas čakali kake pol ure. Menda tam Turki na začasnem delu v Nemčiji dobijo vizo, ki jo v Nemčiji ne morejo, zato je taka gužva.
Na Srbsko-Makedonski meji težav ni. Turki zavijejo proti Bolgariji že prej. Tako da je cesta proti meji ponoči kar grozljivo prazna.
Na Makedonsko-Grški meji pa imajo pas za državljane EU. Verjetno boste edini tisto uro, ki ga boste uporabili (vsaj tak občutek sem imel). Tudi drugače kake hude gužve ni.

Prehod meje med Srbijo in Hrvaško nisem čakal več kot 15 minut zadnje leto in še kaj. Dol hodim dvakrat mesečno. izjema so kamionarji, ki čakajo v urah.

Glede Turkov pa – res je, ko se končajo počitnice v Nemčiji, takrat naredijo gužvo, ampak samo za kak dan dan ali dva.

Glede vizumov ne vem nič.

lp

bv

Prejšni teden sem šel iz Grčije v Makedonijo na Bitolo, nobene gneče, prav tako avtocesta SKOPJE – NIŠ prazna, na meji brez težav.

lp

Po povratku nekaj izkušenj:

Iz Srbije v makedonijo 04.08. ob 19,00 preko preševa, cca 10 avtomobilov, pol ure čakanja. Makedoncem se zdi izredno pomembno vsak potni list vnesti v računalnik, kar lahko traja par minut na avto.

Naslednji dan iz makedonije v grčijo ob cca 13,00 (Gevgelija). Na cesti nobene gužve, na meji (izhod iz makedonije) totalna zmešnjava. Po signalizaciji odprtih ce kup kolon, dejansko pol manj, plehovje se preriva levo desno, čakanje kolone cca 20 avtov 1 h, saj makedonci tudi na izhodu vnašajo potne liste v računalnik.

Vstop v grčijo BP.

Povratek 18.08. Cesta v grčiji popolnoma prazna, na izhodu iz grčije ni avta, na vstopu v makedonijo pa kljub temu spet malo čakanja.
Skozi makedonijo prazna cesta, kar sem pričakoval tudi za Preševo, a tam par sto metrska kolona. Zaradi preteklih izkušenj sem se obrnil in šel na paralelnega Prohor Pčinjski. Ovinek je, če se vračaš z preševa, kar precejšen in pot malo srhljiva/avanturistična (še posebej, če pozabiš prej tankati), sam prehod iz enih drugih časov, a vse skupaj, s 15 minutnim čakanjem, je trajalo cca 1h.

V glavnem, ne vem kaj imajo Makedonci od tega, a dejstvo je, da na meji s svojo birokracijo resno zajebavajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close