ŠPANIJA, PORTUGALSKA
Tudi mi se letos odpravljamo z avtom na Portugalsko za tri tedne. Ogledali si bomo le severni del do Lisbone ter še Evoro. Južni del pa drugič , verjetno v kombinaciji z južno Španijo ter Giblaterjem.
Vedi , da je pot zelo dolga. Tudi , če imaš veliko sreče na cesti (zastoji), rabiš do Portugalske več kot dva dni. Mi bomo na poti tja obiskali še Andoro (da malo razbijemo to vožnjo). Ogledali pa si bomo Braganco, Porto, Coimra; Tomar, Fatima, Batlah, Sintra, Lisbona ter Evora (to je naš načrt, kaj bi radi videli). V Porto bomo najmanj 2 dni, v Lizboni pa 4-5dni. Glede vožnje zanaj pa se še nismo odločili. Planiramo jo za 4 dni, ker bomo verjetno malo že utrujeni.
V 14 dneh pogledaš komaj delček Španije in je pomoje nesmiselno riniti še naprej na Portugalsko.
S tem se zelo strinjam. Dvakrat po 14 dni smo bili v Španiji, pa si še nismo ogledali cele.
Lenahe: kakšna sta nacionalna parka Peneda Geres in Sera Estrela?
Gorata za hribolazenje oz. treking? Na kakšnem način si ju je najbolje ogledati?
Se pridružujem mnenju, da je v 14 dneh nesmiselno hodit še na Portugalsko. So velike razdalje že po Španiji in se potem samo voziš. Mi smo bili 3 tedne, direkt do Barcelone, potem pa po etapah Valencia, Alicante, Granada, Malaga, Cadiz, Sevilla, Cordoba, Toledo, iz Toleda še izlet v Madrid, pa nazaj v Barcelono, kjer smo še par dni počivali pred vrnitvijo domov. Pa je bilo že to veliko za 3 tedne.
Letos smo bili 14 dni v Španiji, pa je bilo veliko premalo časa, tako da se bo treba še vrnit, ker je res dosti za videt.
Ogledali smo si pa Madrid, Avilo, Segovio, Toledo, Cordobo, Sevillo, Granado, Gibraltar, Rondo, Valencio in Barcelono in spotoma še Camargue, Carcassone in Andoro in to je pomoje maksimalno, kar se da pogledat v 14 dneh, ker z “normalnim” tempom bi že za ta spisek rabil 3 tedne.
Forum je zaprt za komentiranje.