Najdi forum

Septembra s fantom načrtujeva enotedenske počitnice v Dahabu, Egipt. Dalj žal zaradi službenih obveznosti ne gre.

Je kdo bil že tam, imate kakšne nasvete kaj pogledati, kam iti, kaj početi, kakšne zanimive internetne strani..??

Hvala!

Dahab je (bil vsaj pred 5 leti) eno najbolj prijetnih in sproščenih egiptovskih letovišč. Brez velikih nobl hotelov ipd. Dovolj pa lokalčkov z odlično morsko hrano (jastog) in trgovinic s turistično šaro.Dahab je raj za potapljače, ne pa za šnorklarje. Lokalne agencije nudijo urne – dnevne izlete v okolico s kamelami ali ATV-ji, ki niso predragi.

Dahab je menda lep, tudi jaz grem septembra v Egipt, in mogoče tudi na izlet v Dahab.

Se pa 14.9. začne ramadan in konča okrog 13. oktobra, tako da če greš v tem času, lahko doživiš njihov praznik.

Lp

ooo, dahab 🙂
prekrasni spomini izpred 4 let… tam sem zakljucila 14dnevno potovanje po egiptu, zadnji 3 dnevi so bili ena sama uživanca.
s prijateljico sva bivali ne-hotelskem delu mesta, mislim da je to stari del. stanovali sva v penguin hotelu (ali nekaj takega…).
ni res, da je dahab samo za potapljače, tudi jaz, ki samo snorkljam, sem zelo zelo uživala.
od izletov vsekakor priporočam mt.sinai (seveda tako, da prespiš na vrhu in počakaš sončni vzhod – nepozabno), pa blue hole (tudi če le snorkljaš). vse organizirajo lokalci in cena je bila prav smešno nizka.
druge “znamenitosti” so pa že malo dlje… npr. kairo z nočnim busom. odvisno od vajinih interesov in želja.

drugih izletov (puščava, pa beduini…) – ki jih tudi oglašujejo, se nisva udeležili, saj sva na koncu potovanja želeli enostavno malo uživati.

super se bosta imela!

Dahab :)))))) kjer se čas ustavi! :)))))) Bozansko!

Dahab je super. Ima sanjsko plazo. To je raj za surfarje, potapljace in snorkling. Mestece zelo lepo urejeno. 1,5h voznje od Izrelske meje, 1h od Sharem el Sheika. Pojdita pogledat:
soncni vzhod na sv. Mojzesovo goro,
samostan sv. Katarine
marvricni kanjon ali pa beli kanjon
oazo el Hudra

joj dahab pogrešam ga..bila tam lansko leto..raj za šnorkljanje..nisem videla še nič lepšega v življenju!!komaj čakam da se vrnem
uživaj

dahab…2leti nazaj čudovito sva se imela in to meseca decembra.
vse kar so napisali ostali kar upoštevaj.
midva sva se udeležila še šnorkljanja v “modri luknji”in
kosila pri beduinih…nepozabno
uživajta

Joj, prov težko že čakam tale dopust, kot kaže dolgčas res ne bo:)

Kje pa ste si vi organizirali te stvari (spanje na gori, šnorklanje v luknji, kamele, kosilo z beduini..)? Ste imeli splanirano že preden ste šli ali ste se na dan prihoda enostavno pozanimali v dahabu? V kakšni turistični agenciji ali kje?

Vse se da urediti kar tam – agencij je dovolj. Lahko pa seveda tudi že prej. Tule je en uporaben link:

http://www.dahab-info.com/

Čudno da tega linka nisem našla že prej, ko sem vpisovala v google dahab. Je res uporaben!

Pa je kdo probal rezervirati na ta način a mislite da je bolje da kar dol?

midva sva dopustovala v sharm el sheiku in sva si tam sama poiskala lokalne vodiče ki jih je blo ogromno,tako da sva pol ceneje plačala kot če bi šla z našo agencijo
l.p.

V katerem delu Dahaba pa ste “stanovali”? Ker jaz zdaj vidim, da je prav v dahab cityju precej dragih hotelov, medtem ko so v “Masharabi” precej cenejši. Od naših agencij ponuja dahab samo globtour in sicer v swiss inn hotelu, kar pride kar nekdaj denarja.

Zdaj pa ne vem, ali naj rezerviram kar pri globtourju (za dve osebi za en teden pride 1.340€ – letalo, nočitev z zajtrkom), ali pa naj se lotim stvari sama. V tem primeru niti ne vem od kje so najcenejši leti? Hotel bi rezervirala v cenejšem delu, ker tako ali tako ne misliva počitnic preživeti v hotelu, ampak ne vem kakšne so to razdalje, ali bi bil to problem?

Hvala vam za odgovore:)

Bila v Dahabu meseca maja. Stanovala v centru mesta Dahab hotel Beduini Lodge hotel… dvo-posteljna soba je bla cca 15 eur, brez zajtrka. Sicer pa so cena na netu dost vecje kot realno. za 5 EGP te “taxi” pelje do plaze cca 3km, sama plaza v centru mesta ni primerna za “polezavanje”… tako da… odvisno kaj zelis.

Prijetno mestece, ne preveč turistov…torej hotelov. Bila lani. Priporočam! Ni

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close