Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice TAJSKA – info glede pridobitve vize!

TAJSKA – info glede pridobitve vize!

podatki MZZ iz 10.8.2005; glej pod aktualno

**Veleposlaništvo Kraljevine Tajske na Dunaju je sporočilo, da lahko slovenski državljani od 21.07.05 naprej vizum za Tajsko ponovno lahko pridobijo na meji ob vstopu v državo, če bivanje ne bo preseglo 15 dni. Za pridobitev vizuma je potrebno izpolniti obrazec, predložiti potni list, fotografijo in letalsko vizovnico, iz kaktere je razvidno, da bivanje na Tajskem ne bo preseglo 15 dni**

ali kdo ve, ce se bolj splaca urediti vizo za Tajsko doma, ali kar na njihovi meji? Ali tam precej komplicirajo? Suniboy je napisal, da je potrebno predloziti zraven se sliko. MIslis na sliko iz potnega lista al kaj? Ce bo bivanje na tajskem daljse od 15 dni, je potrebno vizo urediti kar doma?

Torej, ce nameravas ostati na Tajskem dlje od 15 dni, si moras vizo zrihtati pred odhodom. Ker nima veze, da ti mogoce hoces iti v katero drugo drzavo, ampak ce na letalski karti pise, da se nameravas vrniti sele cez mesec, dva, potem jim to ne jamci, da bos drzavo v 15 dneh res zapustila. Tako so mi rekli na konzulatu, pise pa tudi na strani zunanjega ministrstva Tajske. Zal bos morala riskirat 7500 SIT za vizo, za enkratni vstop seveda. Drugace bi si jo vsi dali delat tam, ker je cenejsa.
Slika, ki jo prilozis k aplikaciji za vizo pa mora biti po standardih za dokumente, ki ti jo naredijo pri vsakem fotografu (3×4 cm).
Srecno! Mju

vizo uredis na prazakovi v lj.!! cene so po vecini sveta iste!!

lp
damjan

Ima kdo informacijo, kako je z nabavljanjem tajske vize na Kitajski.
In koliko sploh stane viza na tajski meji saj se tam ne bom zadrževal več kot 15 dni.
Tnx

Ali to pomeni, da lahko za vizo zaprosim na BKK letališču ob prihodu? Koliko časa traja pridobitev le-te. Tam bomo ostali le en dan. Ali mogoče kdo ve kakšna je cena takšne vize. In kolikšna je cena vize, če jo daš izdelati v Lj.
Hvala za odgovore in lp.

viza v LJ: 7500 sit, v dveh dneh narejeno
viza na letaliscu: takoj – na njihovi strani pise, da 1000 bhatov oz. cca 5000 sit. Ce imas zraven let. karto, ki dokazuje da drzavo zapuscas v 15 dneh. Poglej na stran tajskega zunanjega ministrstva- pise, kateri prehodi sploh izdajajo te vize:)

Kaj ima mogoče kdo informacijo koliko stane 14-dnevna tajska viza, ki jo pridobiš na meji s Tajsko.

Živjo!

Pred enim tednom sem se vrnila s teh toplih krajev in predlagam ti, da si jo urediš v LJ, s tem se rešiš vseh problemov – predvsem si prihraniš veliko časa in živcev ko te pošiljajo sem in tja. Ne vem kako je z vizo, ampak baje da lahko traja tudi nekaj dni, da ti jo izdelajo. Pa še to, če izstopiš iz države in potem spet vstopiš, potrebuješ vizo za 2x vstop, se pravi v LJ stane to 2×7.500 sit.

LP

hallo!
tudi jaz priporocam ureditev vize v lj.eemu mojemu prijatelju so zgubili potni list, ko je dal uredit papirje (podjetje ki ureja vize!!!!!! mu ga je zgubilo) vprasanje kaj se je v resnici zgodilo z njim.je bil pa kar problem, saj je imel cez 4 dni letalo.nikomur ne zaupajte potnega lista!!!!!!!

mene pa zanima, kaj vse potrebuješ,ko si greš urejat vizo v ljubljani? vem, da eno fotografijo, potni list…še kaj? in kako hitro ti jo uredijo? ali lahko koga pošljem, da mi je gre uredit, ali moram iti sama? hvala!

Vizo dobiš na Konzulatu v Ljubljani. Lahko jo dvigne tudi kdo drug, men jo je hčerka. Stane pa 30 EUR.

Kdaj greš na Tajsko?

hvala za odgovor. ubistvu bom na tajskem samo 6 dni na začetku oktobra in to v okolici bangkoka. ubistvu se od tam vračam iz potovanja po borneu. lp!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close