Najdi forum

Burma – julij

Vprasanje glede treka Kalaw-Inle? Glede na to, da so julija monsumi, kaksne cevlje je potrebno imeti na tem treku. Kar gojzarje ali lahko tudi adidaske ??

Ce bo dez (po dezju) bo toliko blata, da ti tudi skornji ne bodo pomagali 🙁

Marko-P ima prav. Razen, če vzameš tiste ribiške. :))
Sem bila tam v sušnem obdobju in so bile dovolj pohodne Merelke, sopotnik z Adidaskami je bil zelo ožuljen po podplatu. Moraš računat, da le hodiš po minimalno 15 km na dan.

A to ne hodiš večinoma po ravnem terenu? Ker potem imas lahko obute malo adidaske pa malo teva, če te adidaske ožulijo? Pa sploh če je dež je bolje imeti teva? Kaj pravite?

Ne, ne hodiš samo po ravnem, teren je razgiban. Ampak to ni tak problem kot je problem blato v dežnem obdobju, še posebno ko hodiš med riževimi polji. Absolutno ne bo izvedljivo, da bi hodila v tevi, saj sem jaz v sušnem obdobju hodila v pohodnih merelkah. Važen je kakovosten podplat, da zdržiš toliko km brez žuljev in da se ti NE DRSI ter vsaj minimalna zaščita gležnja, če stopiš nerodno ali v kakšno luknjo. Tam si daleč od zdravnika in previdnost ni odveč, se pa splača, VERJEMI, ker je res lepo.

P.S.
S seboj obvezno vzemi kakšna darila za domačine (milo, šampon, bombone, nogavice,…) jaz sem imela recimo še jabolka iz Slovenije, ki sem jih dala eni mladi mamici. Če bi vedela že prej pa bi sigurno pobrala stare cote, vitamine za otroke, ker itak mislijo, da je bombon,… in jih nesla tja. S pomočjo vodiča se da to lepo razdelit in zelo so hvaležni.

Hvala za odgovor. Zanimajo me še temperature na trekingu – kaj vse je potrebno vzeti s seboj (vetrovka, flis…)?

A ima kdo izkušnje z naslednjimi vasicami oz. mesti: Nyaung U – blizu Bagana ali Minbu v regiji Magway?

Jaz sem bil v Burmi letos marca, in med drugim tudi v Nyaung U ,ki vasica v bližini Bagana in izhodiščna točka za popotnikov za oglede Bagana. Precej majhno a živahno. Midva sva rentala kolesa in se vozila do bližnih pagod. Drugače pa lahko najameš tudi kočijo…..Če te še kaj zanima pa vprašaj.

P.S. Z seboj res vzemi kakšna mila, šampone, testerje parfumov..kakšne vitamine , bonbone…..

pa vi ste res smotani!!!!!!!!!! zakaj pokvarjate folk?? potem pa samo fehtajo. burme je res škoda!!! lahko vzameš vse to s seboj ampak zamenjaj za nekaj. Čeprav ni skoraj nič vredno in veliko manj kot tisto kar daš za zamenjavo ti, ti lahko veliko pomeni.

zakaj ga pokvarjamo?A ni boljše nekaj dat?A menjat zastonj stvari za plačlive pa ni pokvarjeno? Aja, pa zamenjaš lahko samo z tistim, ki kaj ima za menjat….kaj pa tisti, ki pa nima, ah…dej dej no….kolega…
Ljudje smo pač različni… :-),tko da nikar nagle jeze…

Spoštovani kolegi in kolegice,minga labar…
vabim vas, da si pogledate fotogalerijo na http://www.khrg.org/photoreports/2007photos/gallery2007/index.html

Poglejte vse slike, prav do konca. Potem si boste lažje predstavljali, kaj vse je Burma, kaj zamujate in kar definitvno ne boste videli kot ‘ navadni’ turisti.

Pa srečno pot ‘off the beaten paths’…

Duzijo si že bil v kakšni revni državi z zelo razvitim turizmom?? Ko otoci tečejo za teboj, te vlečejo in na koncu še napadejo s kamenjem?? verjetno se ti še ni zgodilo, da si dobil kamen v glavo ker si dal bombon enemu otroku za drugega ga pa nisi imel. No meni se je in vem da, če otoci ne bi pričakovali nič od turistov bi bila potovanja veliko lepša in pristnejša… Burma je zaenkrat se vedno taka in upam da bo tudi ostala.

Mjavmjav: slike so me pa res šokirale.. sem vedela, da je situacija v burmi kritična ampk ne tako 🙁

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close