Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Plaže v Grčiji

Plaže v Grčiji

Zanima me, kje v Grčiji ni peščenih (mivka) plaž – če sploh kje? Je kje prodnata, betonska plaža ali droben pesek (ne mivka!).

Na svetu si, da gledaš sonce, na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da si sam sonce in da s sveta odganjaš-sence. (T. Pavček)

Otok Samos

Do sedaj sem na vsake otoku našla tako mivkast plaže kot droben pesek. Vsak otok ima bolj in manj vetrovno stran in tudi plaže so na vsakem otoku zelo različne.

Zakaj te moti mivka? Saj se v vodi vedno posede in se ne lepi povsod, ležat je pa tako ali treba na ležalniku, ker je podlaga prevroča.

Primer otoka z več plažami je Kefalonija: mivka v Lurdati, droben pesek v Skali, kamni v Antisamosu, rajska plaža je pa Mytos.

Hvala za odgovore!

Mivka me moti zato, ker mi jo je vedno, kadar je pihal veter, nosilo v usta, po obleki … in še zelo vroča je bila – od ležalnika do vode sem komaj zdržala (če bi šla v sandalih, bi mi mivka ostala na njih in bi težko hodila).
Za Samos mi je tudi že prišlo nekaj na uho – lahko bolj natančno?
Freya – kaj pomeni rajska plaža (Mytos)? Mislim, da rajsko pomeni za različne ljudi različno!?:)))

Na svetu si, da gledaš sonce, na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da si sam sonce in da s sveta odganjaš-sence. (T. Pavček)

sorry za tipkarsko napako, pravilno je MYRTOS. to je ena največkrat fotografiranih plaž. poglej na google slike.

o mivki v grčiji: še nikoli je ni nosilo po zraku, vsaj ne tam, kjer sem bila. to je težka mivka, ki se v vodi takoj posede in ne gre za kopalke.
v vodo se gre vedno v japonkah ali po posebnem lesenem pode, če je. tudi drobni kamenčki se na mokre noge lepijo in bodejo, še bolj kot mivka. pa sej se hitro posuši in odpade.

res ima vsak otok toliko zanimivega, da se le odloči in pojdi.

Ja na Samosu so večinoma prodnate plaže, le ena ali dve sta peščeni, ampak meni niso bila všeč – tam sem bil lani avgusta – otok je res 1A.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close