Indonezija notranji leti
Imajo dobro razvito mrežo letalskih linij. Kar se nakupa kart tiče je odvisna od termina in relacije, za praznike zna biti težko dobiti letalsko karto na dan leta. Meni doslej samo enkrat ni uspelo dobiti (Džakarta – Manado), dobil sem jo pri Lion Air šele po posredovanju prijatelja iz Džakarte. Nakup vnaprej priporočam za lete izven Indonezije, za relacije, kjer je veliko povpraševanje (Bali – Džakarta, leti po Javi) in seveda, za lete med prazniki.
Kakšnih posebnih trikov ni, morda to, da vletiš kakšno uro pred letom in dobiš poceni karto … samo to je bolj tvegano.
LP
Kot je že Wayerlenman napisal, linije, ki imajo začetno ali končno postajo ali pa celo obe na Javi, Baliju ali kakšnem večjem centru na ostalih otokih, so kar precej zasedene in se splača rezervacijo narediti vnaprej.
Bolj obrobne linije so bistveno manj zasedene in imaš več možnosti kar isti dan dobiti karto. Na primer med Timorjem in Sumbo se je zgodilo, da smo bili poleg dveh pilotov in stevardese na letalu le trije potniki.
Na nekaterih relacijah pa sploh ne moreš narediti rezervacije vnaprej. Prevoznik Trigana, ki leti med Jayapuro in Wameno v notranjosti Zahodne Papue, sproti dnevno prilagaja polete, ne glede na vozni red, odvisno od števila potnikov, tovora in vremena. Pri njih lahko karto kupiš zjutraj za isti dan ali v najboljšem primeru za naslednji dan.
to tut mene zelo zanima.
je dosti, da ene par dni prej pokličeš na letališče in rezerviraš za npr. let iz nekje iz jave na bali, z balija na lombok in papuo itd?
ali je boljše rezervirat že kakšen mesec prej in btw.a so karte fiksne al se da menjat termin za dva dni gor al pa dol?ker je verjetno dost težko bit takole časovno omejen če imaš npr.dva do tri notranje lete.
bi bla zlo hvaležna če bi kdo lahko to razjasnil:)
Živjo!
v Indoneziji se čas ustavi, zato ti predlagam, da ko priletiš dol začneš z rezervacijo kart, najbolje kar v kakšni turistični agenciji, jaz sem letela ves čas z letalsko družbo Garuda, res pa so imeli manjšo nesrečo nekaj dni nazaj, ne splača se preveč ozirati na to, sicer bolje ostati kar doma.
Predvidevam, da se boš na otoku Java vsaj ene 2-3 dni zadržala v Jogdžakarti (ogled templja Borobudur…), od tam greš lahko na bus in naprej s trajektom do Balija ali pa res vzameš notranji let. z Balija greš z busom na Lombok, odvisno koliko časa se boš na tem otok zadržala, če maš več časa ti predlagam, da se za par dni ustaviš na enem izmed otokov Gili…-jaz sem obiskala Gili Meno, sanjski otok in čisto majhen…z lomboka vozijo čolni na ta otoka, cca 20min.
kupljenih kart se običajno ne da menjat, če pa kupiš že takšno, da se da menjat je pa ponavadi toliko za plačat za spremembo, da se ti to sploh ne splača. skratka nikar si ne kupi vse lete v naprej, hitro se človek zaplanira. sploh pa po indoneziji gre vse zelo počas, tudi kakšna težava s prevozom ni nič presenetljivega, v mislih imam več urno čakanje na bus…
veliko užitkov, barantanja, indonezija je lepa, zanimiva…
lp
se strinjam z Yogi. Ne bi prevec planiral, sploh pa to pokvari ves uzitek popotnistva… ce ste seveda popotnik 🙂
nekoc smo potovali z busi, bemoti, pocasi, zelo pocasi, s trajekti, letalo pa le, ko je bilo res predalec… toda v teh dezelah je bilo vedno bolje upostevati pravilo: “kupi kar potrebujes in le ko potrebujes”
prijetno pot in lp, I.
Jaz sem bla na severu Sumatre začetek tega leta.
Je super, treking v Bukit Lawangu (za spanje je super Garden inn in Jungle Inn, poznam tud super vodiča za treking – Iyen) tako da če kaj rabiš sporoči pa se lahk tudi preko maila “slišma” . Priporočam jezero Toba, nepozaben je tudi Siberut (res avanturistični otok) ter Pulah Weh.
Če rabiš se oglasi…
Forum je zaprt za komentiranje.