KRETA
Avgusta odhajam na Kreto, pa me zanima kaj se splača ogledat.
Počitnice bom preživela bolj ležerno ampak kljub temu bi si rada tudi kaj ogledala, zato me zanima kaj je tisto kar se najbolj splača videti.
Pa še to, katero mesto je najbolj primerno za nastanitev (lepe plaže, zmerna zabava,…)
Hvala za odgovore že v naprej!
V kolikor želiš kaj videti na Kreti moraš obvezno najeti avto. S skuterjem ne prideš nikamor. Pokrajina je namreč zelo hibovita in razdalje med mesti so kar precejšnje.
Najlepša sta zahodni in južni del otoka, ker še nista toliko skomercializirana in meni osebno so tu najlepše plaže (Lafonisi, Matala-katakombe, Keratokambos Bay…). Značilnost juga je tudi, da je kar precej vetroven.
Na severu, predvsem v Hersonissosu pa je noro. Turistov na plaži je toliko, da imajo ležalnike postavljene kar eden zraven drugega. To se splača samo ogledat, da pa bi imel tu sobo – no way. Na vzhodu pa je vredna ogleda plaža Vai.
Ogledati se ti splača še palačo Knossos (ne pozabi na študentsko izkaznico – zaradi vstopnine), mesto Heraklion, Chanio (obvezno), Paliohoro na J. V Paliohoro se ti splača priti zvečer, ko zaprejo del glavne ulice in na cesto postavijo mize iz tavern. Je pa malo problem lega tega mesta, pot do tja je kar precej hribovita, se pa splača.
Predvsem pa je za Kreto značilno veliko število zgodovinskih ostankov.
Škoda pa je, da naše agencije ponujajo aranžmaje prevsem na severu, najboljša varianta je potovanje v lastni režiji. Če ti odgovarja gužva, pestro nočno življenje je primerna nastanitev sever, drugače jug.
LP
Se do pike strinjam z orant! Ampak kolikor vem, naše agencije ne tržijo razen Ierapetre ničesar na južni obali, kar je res škoda.
Mi smo bili dvakrat v lastni režiji, na letališču nas je čakal rent a car in gremo…
Če ste pohodniki morate obvezno obiskati sotesko Samario. Krasnih sotesk je sicer na Kreti še pa še dosti, problem je samo dostopnost.
Sicer pa, kdo želi pravo Kreto, nima na severni obali kaj iskati. Paleochoro pa tudi jaz priporočam!
Forum je zaprt za komentiranje.