calabria
Obvezno obišči Capo Vaticano (polotok) in mestece Tropea ki je tudi zelo zelo prijetno in romantično. Capo Vaticano je v bistvu rt, tako nekako kot Savudrija, samo malo manjši, ima nekaj zelo lepih plaž, drugače pa so tam bolj apartmajske hiše in nekaj hotelov, pa en camp smo videli takrat. Voda fantastična, plaža pesek (ne mivka). Opozarjam samo na eno res zoprno italijansko lastnost – čez dan praktično ni moč jesti v gostilnah, vse odprejo šele proti večeru, tako da si lahko pomagaš samo s kako odprto trgovinico. Ogleda vreden je tudi Reggio di Calabria, pa še kaj bi se našlo.
lp tinca
Strinjam se s tem, da sta Capo Vaticano in Tropea vredna ogleda.Zelo lepo, vendar pa so cene dokaj visoke.Lepo je iti pogledat tudi Gambarie-hribovje nad Reggiom..Priporočam ti tudi ogled Sicille-malo mestece v bližini Reggia oz. Ville San Giovanni-od tu imas pa najboljse povezave s Sicilijo. V poletnem casu imajo ogromno lokalnih fest-navadno imenovanih notte bianca-pac kot pri nas neka koprska noc npr:).Lepo za videt, se posebno lepi so ognjemeti in super je ko se kopas in gledas ognjemet iz vode.
Po mojem mnenju je torej lepo videt: Tropeao, Capo Vaticano, Scillo, Reggio Calabria-via marina je lepa, samo mesto sicer nic posebnega, vendar tu vidis pravi italijanski nacin zivljenja..zvecer vsi na corsu in passegiatta:)
ceprav vse kar sem napisala se tice samo tirenske obale..vredna ogleda je tudi jonska obala, ki pa je ne poznam tako dobro.
ah seveda vreden ogleda je tudi Pentidatillo, Locri in Gerace-to je na jonski strani..
sedaj mi res pocasi zmanjkuje domisljije kaj bi se bilo..:)
ce te zanimajo prenocisca v calabriji lahko kaj povprasam, ker sama pa ne vem glede tega nic..
lp
Forum je zaprt za komentiranje.